Jessie Mei Li

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jessie Mei Li
Jessie Mei Li vuonna 2019.
Jessie Mei Li vuonna 2019.
Henkilötiedot
Koko nimi Jessica Mei Li
Syntynyt27. elokuuta 1995 (ikä 28)
Brighton ja Hove, Englanti
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2018–
Aiheesta muualla
IMDb

Jessica ”Jessie” Mei Li (s. 27. elokuuta 1995) on brittiläinen näyttelijä. Mei Li tuli tunnetuksi vuonna 2021 alkaneesta sarjasta Varjo ja riipus, jossa Mei Li näyttelee pääosaa Alina Starkovina.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jessie on vegaani. Hän kamppaili diagnosoimattoman ADHD:n kanssa, kunnes sai virallisen diagnoosin aikuisena. Se "vastasi moniin elinikäisiin kysymyksiin" ja "muutti täysin sen, miten suhtaudun moniin asioihin elämässäni". Li on ollut vahvasti sen kannalla, että haluaa olla roolimalli neurodivergenteille ihmisille.

Li käyttää sekä hän- että he-pronomineja sanoen: "Olen melko joustava, hän, he, kumpi tahansa haluat. Minä olen molemmat." Hän myös kuvailee itseään sukupuolen suhteen epäsopivaksi. Li aloitti unkarin opiskelun, jotta hän voisi olla yhteydessä Varjon ja riipuksen henkilökunnan jäseniin. Hänellä on kokemusta kamppailulajeista, kuten Taekwondosra ja Wing Chunista. Lapsuudesta asti Li on käyttänyt kaulakorua, joka kuvaa hänen kiinalaista horoskooppimerkkiään, Possua.

Li on todennut, että hänen sekarotuisen taustansa oli "varmasti jotain, jota tunsin varhaisempana" ja että hän "siesti paljon mikroaggressioita ja myös vain suoranaisia ​​rasistisia kommentteja". Lin ristiriitansa kaksoisperinnöstään kärjistyi, kun hän aloitti koe-esiintymiset, joissa hän huomasi, että erirotuiset roolit menivät joskus täysin aasialaisille tai valkoisille näyttelijöille. Huhtikuussa 2021 Vogue Australia -lehden haastattelussa Li vastusti viimeaikaista Aasian-vastaisen vihan kasvua ja korosti aasialaisten vivahteikkaan kuvauksen merkitystä mediassa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Li teki näyttelijä-debyyttinsä helmikuussa 2019 Claudia Casswellin roolissa Noel Coward Theatren elokuvassa All About Eve, jonka ohjasi ja sovitti lavalle Ivo van Hove yhdessä Gillian Andersonin ja Lily Jamesin kanssa. Tuotanto esitettiin suorana kansainvälisesti National Theatre Liven kautta 11. huhtikuuta 2019.

Lokakuussa 2019 ilmoitettiin, että Li näyttelee Alina Starkovin pääroolia vuoden 2021 Netflix-sarjassa Varjo ja riipus, joka on sovitus Leigh Bardugon Grishaverse-fantasiakirjasarjasta varjoja ja riipus ja korppien kehä. Bardugo ilmaisi tukensa Lin ottamisesta Alina rooliin sanoen: "Jessie on monella tapaa henkilö, josta Alina kasvaa - itsevarmaksi, iloiseksi, rohkeaksi. Näin kaiken tämän, ja myös tämän valtavan haavoittuvuuden, joka tuntui niin todelta sille, kuka Alina on." Ensimmäinen tuotantokausi sai ensi-iltansa 23. huhtikuuta 2021.

Li suhtautui aluksi varauksellisesti koe-esiintymiseen Alina Starkovin hahmoon, jonka etnisyys muutettiin valkoisesta sekarotuiseksi sarjaa varten, koska Li pelkäsi, tapahtuiko muutos monimuotoisuuskiintiön vuoksi. Li:n pelko rauhoittui koe-esiintymisen jälkeen, kun häntä pyydettiin esittämään kohtaus, jossa Alina keskustelee nimenomaisesti rodusta ja kokemuksestaan ​​kaksirotuisena naisena. Tämä vakuutti Li:n siitä, että Starkovin etnisen taustan muutos "ei ollut vain monimuotoisuuslaatikko" ja "oli jotain, joka auttoi rakentamaan maailmaa ja auttoi rakentamaan hänen luonnettaan."

Helmikuussa 2021 muusikko James Humphrys julkaisi musiikkivideon singlelleen "Three Weeks", jonka pääosassa oli Li, joka myös ohjasi ja editoi videon.

Li esiintyy Lara Chungina Edgar Wrightin vuoden 2021 elokuvassa Last Night in Soho.

Nuoruus ja opinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Li syntyi Brightonissa, East Sussexissa, englantilaiselle äidille ja kiinalaiselle isälle. Lin isä syntyi Manner-Kiinassa ja kasvoi Hongkongissa. Hänen äitinsä on sairaanhoitaja ja hänen isänsä on asianajaja. Hän varttui Redhillissä, Surreyssa, ja hänellä on vanhempi veli, joka on lääkäri NHS:ssä. Kasvaessaan pääasiassa valkoisten alueella Etelä-Englannissa, Li kommentoi, että "Rasismi aasialaisia ​​kohtaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa on niin outoa, eikä sitä oteta vakavasti". Li totesi, että hänen lapsuudessaan ihmiset olivat "suorasti rasistisia ja pilkkaavia" häntä kohtaan

Li kävi Reigate Collegea vuosina 2010–2012. Hän aloitti ranskan ja espanjan opinnot Sussexin yliopistossa, mutta keskeytti lopulta opintonsa. Li työskenteli lähes kahden vuoden ajan erityistarpeita omaavien lasten opettajana paikallisessa lukiossa.

Jessie Mei Li liittyi National Youth Theatreen vuonna 2015 ja opiskeli osa-aikaisesti Identity School of Actingissa vuosina 2016–2017.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli Muuta
2018 Together, They Smoke Rose Shortflix
2019 All About Eve Claudia Casswell Teatteri
Travelooper Kiera Lyhytelokuva
2021 Last Night in Soho Lara
TBA Pork Scratchings Ericka Lyhytelokuva; Tulossa
Kukeri Tulossa
Havoc Ellie Tulossa[1]

Television[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli Muut
2018 Strangers 1 jakso[2]
2019 Locked Up Abroad Christina Jocko Dokumenttisarja; jakso: "Panamania"
2021–tuotanto Varjo ja riipus Alina Starkov Päärooli

Musiikki videot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Kappale Artisti Notes
2018 "A Thousand Ringing Bells" Uri Sade
2021 "Three Weeks" James Humphrys Esiintynyt; ohjannut; editoinut[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Jessie Mei Li