Alberto Machado

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alberto Machado
Henkilötiedot
Koko nimi Jose Luis Martinez Machado
Syntynyt9. syyskuuta 1990
Río Piedras Puerto Rico
Kansalaisuus Puerto Rico
Nyrkkeilijä
Lempinimi El Explosivo
Pituus 1,78 m
Painoluokka Ylempi höyhensarja (59,0 kg)
Kätisyys Vasenkätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 21
Voitot 21
– tyrmäysvoitot 17
Tappiot 0
Ratkaisemattomat 0
Ei tuomiota/
mitätöity
0

Alberto Machado (s. 9. syyskuuta 1990) on puertoricolainen ylemmän höyhensarjan nyrkkeilijä ja oli WBA-liiton maailmanmestari painoluokassaan.

Amatööriura

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Machado aloitti amatöörinyrkkeilyn vasenkätisenä ja on otellut kyseisessä asennossa uransa alusta lähtien.[1] Machado edusti maataan vuoden 2008 nyrkkeilyn nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa häviten puolivälierissä Timacoy Williamsille.[2] Machado osallistui myös vuoden 2012 olympiakarsintoihin mutta hävisi toisessa ottelussaan Alberto Meliánille.

Machado aloitti ammattinyrkkeilyuransa vuonna 2012. Vuonna 2017 Machado pääsi ottelemaan Carlos Moralesia vastaan NABO- ja NABA-liittojen mestaruudesta. Machao käytti Moralesia ensimmäisessä erässä kanveesissa voittaen ottelun yksimielisesti.[3] Vuonna 2017 Machao kohosi myös väliaikaiseksi ylemmän höyhensarjan WBA-liiton mestariksi voittamalla Jezreel Corralesin tyrmäten tämän kahdeksannessa erässä. Mestaruudesta tuli väliaikainen Machaon ollessa liian painava painoluokkaan.[4] Ottelussa Machao kävi kanveesissa viidennessä erässä. Seitsemännessä erässä Corrales yritti tyrmätä Machaon mutta Machao nyrkkeili puolustusvoittoisesti ja sitoi selviten erän. Kahdeksannessa erässä Machao löi voimakkaan iskun joka pudotti Corralesin kanveesiin. Corrales pääsi ylös mutta oli niin sekava että tuomari keskeytti ottelun.[4]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Edeltäjä:
Jezreel Corrales
WBA-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestari
21. lokakuuta 2017 –