Alasdair MacIntyre

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Alasdair MacIntyre
Alasdair MacIntyre.jpg
Syntynyt 12. tammikuuta 1929 (ikä 86)
Glasgow, Skotlanti
Tutkimusala filosofia, etiikka
Tunnetuimmat työt Hyveiden jäljillä (1981)

Alasdair MacIntyre (s. 12. tammikuuta 1929 Glasgow, Skotlanti) on brittiläissyntyinen, Yhdysvalloissa asuva filosofi, joka tunnetaan parhaiten hänen työstään moraalifilosofian alalla.

MacIntyre opiskeli Lontoon yliopistossa Queen Maryssä sekä Manchesterin yliopistossa. Tällä hetkellä hän on vanhempana filosofian tutkijana Notre Damen yliopistossa, Indianan osavaltiossa, Yhdysvalloissa. Hän on opettanut useissa yhdysvaltalaisissa yliopistoissa, muun muassa Bostonin, Duken, Brandeisin ja Vanderbiltin yliopistoissa. MacIntyre on entinen Amerikan filosofisen yhdistyksen puheenjohtaja. Hän on naimisissa Lynn Joyn kanssa, joka on myös filosofi.

MacIntyre on yksi tunnetuimpia nykyisiä etiikan tutkijoita, erityisalanaan hyve-etiikka. Hän on kiinnostunut etenkin Aristoteleesta ja tomismista. Kirjassaan Hyveiden jäljillä (1981) hän esittelee käsityksensä eettisen ajattelun historiasta.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • MacIntyre, Alasdair & Ricoeur, Paul: The religious significance of atheism. Bampton lectures in America no. 18. New edition 1986. New York: Columbia University Press, 1969, 1986. ISBN 0-231-03139-4.

Suomennetut teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä filosofiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.