Aino Mättö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aino Mättö (s. 1990 Järvenpää) on suomalainen elokuvatuottaja ja mediataiteilija. Mättö on työskennellyt erilaisten taide-, media ja elokuvatuotantojen parissa vuodesta 2012. Hän opiskeli Tampereen ammattikorkeakoulussa[1] elokuvan ja television koulutusohjelmassa vuosina 2009–2015.

Aino Mättö on toiminut muun muassa Teräsvaari-dokumenttielokuvan[2] tuottajana. Elokuva on ollut Suomessa vuonna 2016 Yleisö-Jussi-ehdokkaana sekä vuonna 2015 ehdolla CPH:DOX-festivaaleilla vuoden parhaaksi pohjoismaiseksi dokumenttielokuvaksi. Teräsvaari on ollut myös DocPoint 2016 -festivaalien ohjelmistossa, CAFF:ssa Soulissa Etelä-Koreassa ehdolla parhaaksi ulkomaiseksi dokumenttielokuvaksi sekä Seattlessa tammikuussa 2017 Nordic Lights Film Festivalin suomalaisten elokuvien kategoriassa. Elokuva sai maailman TV-ensi-iltansa keväällä 2017 Al Jazeera -kanavalla.

Aino Mättö debytoi dokumenttiohjaajana Jälkeläiset-dokumenttielokuvan parissa, joka valmistui keväällä 2017. Jälkeläiset kertoo Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä. Dokumenttien lisäksi Mättö on ohjannut, tuottanut ja leikannut lukuisia musiikkivideoita.

Elokuvien lisäksi Aino Mättö on työskennellyt lukuisissa teattereissa ääni- ja videosuunnittelijana. Hänen viimeisin äänisuunnittelunsa oli Svenska Teaternissa keväällä 2016, Stan Saanilan kirjoittamassa Bländad-näytelmässä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.tamk.fi tamk.fi.
  2. Teräsvaari dokumentti terasvaaridokumentti.com. Arkistoitu 16.6.2019. Viitattu 5.2.2021.