Aino Mättö

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aino Mättö (s. 1990 Järvenpää) on suomalainen elokuvatuottaja ja mediataiteilija. Mättö on työskennellyt erilaisten taide-, media ja elokuvatuotantojen parissa vuodesta 2012. Hän opiskeli Tampereen ammattikorkeakoulussa[1] elokuvan ja television koulutusohjelmassa vuosina 2009-2015.

Aino Mättö on toiminut mm. Teräsvaari-dokumenttielokuvan[2] tuottajana. Teräsvaari-dokumenttielokuva on ollut Suomessa vuonna 2016 Yleisö-Jussi ehdokkaana sekä vuonna 2015 ehdolla CPH:DOX festivaaleilla vuoden parhaaksi Pohjoismaiseksi dokumenttielokuvaksi. Teräsvaari on ollut myös DocPoint 2016 festivaalien ohjelmistossa, CAFF:ssa Seoulissa Etelä-Koreassa ehdolla parhaaksi ulkomaiseksi dokumenttielokuvaksi sekä Seattlessa tammikuussa 2017 Nordic lights Film Festivalien suomi-filmit kategoriassa. Elokuva sai maailman tv-ensi-iltansa keväällä 2017 Al Jazeera kanavalla.

Aino Mättö debytoi dokumenttiohjaajana Jälkeläiset-dokumenttielokuvan parissa, joka valmistui keväällä 2017. Jälkeläiset-dokumenttielokuva kertoo Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä. Dokumenttien lisäksi Mättö on ohjannut, tuottanut ja leikannut lukuisia musiikkivideoita.

Elokuvien lisäksi Aino Mättö on työskennellyt lukuisissa teattereissa ääni-, ja videosuunnittelijana ja hänen viimeisin äänisuunnittelunsa oli Svenska Teaternissa keväällä 2016, Stan Saanilan kirjoittamassa Bländad näytelmässä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.tamk.fi tamk.fi.
  2. Teräsvaari dokumentti terasvaaridokumentti.com.