Adrienne Armstrong

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Adrienne Armstrong (os. Nesser, s. 6. lokakuuta 1969, Minnesota, Yhdysvallat) on Green Day -yhtyeen laulaja Billie Joe Armstrongin vaimo. Hän suunnittelee punk-henkisiä vaatteita Adeline Street -vaatemerkille, jonka hän omistaa miehensä kanssa. Heillä on myös yhteinen levy-yhtiö Adeline Records, ja tekevät paljon hyväntekeväisyystyötä.

Adrienne tapasi Billie Joen, kun Green Day oli esiintymässä Minnesotassa vuonna 1990. Adrienne tuli tilaisuuden jälkeen kysymään, mistä hän voisi hankkia Green Dayn levyn. Tapaamisesta alkoivat puhelinkeskustelut, joita pari kävi lähes päivittäin. Välimatka teki hallaa suhteelle, sillä Billie Joe asui Kaliforniassa ja Adrienne Minnesotassa, mutta he tutustuivat toisiinsa puhelimen välityksellä.

Adrienne ja Billie Joe menivät naimisiin 2. heinäkuuta vuonna 1994 viisi minuuttia kestäneessä seremoniassa Billie Joen takapihalla. Heillä on kaksi lasta, Joseph Marciano "Joey" Armstrong (s. 1995) ja Jakob Danger Armstrong (s. 1998).

Billie Joe on tehnyt useita kappaleita vaimostaan ja avioliitostaan. Adriennesta kertovia lauluja ovat muun muassa 2000 Light Years Away, 80, Redundant, Church On Sunday, Worry Rock ja Walking Alone. Billie Joella on kolme tatuointia vaimostaan, ja Adriennella on yksi tatuointi Billie Joesta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]