Abdourahman Waberi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Abdourahman Waberi
Abdourahmanwaberi.jpg
Syntynyt 20. heinäkuuta 1965 (ikä 52)lähde?
Djibouti, Ranskan Somalimaa
Ammatit kirjailija, esseisti ja runoilija.
Kansalaisuus Ranskan lippu Ranska
Äidinkieli ranskan kieli
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

Abdourahman A. Waberi (s. 20. heinäkuutalähde? 1965 Djibouti, Ranskan Somalimaa) on pääasiassa Ranskassa asuva kirjailija, esseisti ja runoilija.

Abdourahman Waberi on kansallisuudeltaan somali. Hän muutti vuonna 1985 Ranskaan opiskelemaan englanninkielistä kirjallisuutta ja teki väitöskirjansa somalialaisesta kirjailija Nuruddin Farahista.[1] Waberi on kirjoittanut kirjallisuusarvosteluja Le Monde Diplomatique -lehdelle.[2] Hän on ollut jäsenenä saksalaisen Lettre Ulysses Award -palkinnon tuomaristossa vuosina 2003 ja 2004. Hänen teoksiaan ovat julkaisseet kustannusyhtiöt Editions Le Serpent à plumes, Gallimard ja JC Lattès.

Lisäksi Waberi on toiminut englannin kielen opettajana Caenissa, jossa hän on asunut pääasiallisesti vuodesta 1985 lähtien. Hän on saanut useita palkintoja, kuten Stefan-Georg-Preisin vuonna 2006 ja Grand Prix Littéraire de l’Afrique noiren vuonna 1996[1]. Vuonna 1998 Waberi palkittiin Prix biennal Mandat pour la libertéllä, jonka myöntää Ranskan Pen-klubi. Ranskalainen kirjallisuuslehti Lire valitsi hänet 2005 yhdeksi ”50:stä tulevaisuuden kirjailijasta”.lähde?

Talvikauden 2006–2007 Waberi asui Berliinissä DAAD:n vieraana. Hän on parhaillaanmilloin? Donald and Susan Newhouse Center Humanities -stipendiaattina Wellesley Collegessa Yhdysvalloissa. Hänen teoksiaan on käännetty yli kymmenelle kielelle. Vuonna 2007 Waberi osallistui Stock Exchange of Visions -hankkeeseen.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Abdourahman Ali Waberi, présentation Viitattu 29.6.2009. (ranskaksi)
  2. Biographie Viitattu 29.6.2009. (ranskaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]