@junkmail

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jonna ja Ossie, @Junkmail 2024. Kuva Sari Katainen.

@Junkmail on suomalainen rap-yhtye, johon kuuluvat Ossie (Ossi Jaala) ja Jonna (Jonna Pyykkö). Yhtyeen entisiä jäseniä ovat Mr.Producer (Mikko Nikkola) ja Rii (Riikka Pitkänen).

@Junkmail tuli tunnetuksi vuonna 2003 kappaleilla ”Ei koskaan enää” ja ”Kaiken sen jälkeen”. ”Ei koskaan enää” kertoi tosielämän erotilanteesta. Kun kappale pääsi ensi kertaa Kiss FM:n Top 30 -listalle, se sijoittui 22:nneksi ja oli seuraavana päivänä ensimmäisellä sijalla, ja piti kärkisijan usean kuukauden ajan.

"Ei koskaan enää" single möi yli 5000kpl eli kultaa[1].

Yhtyeen ensimmäinen albumi oli nimeltään Karu totuus, jolta julkaistiin edellä mainittujen kappaleiden lisäksi singlenä kappale ”Viilee”.

Yhtyeen toisen albumin nimi on Sydän huutaa, josta julkaistiin singlet ”Hyvä minä”, ”Tuhoan” ja ”Hyvä ihminen.” Toisen albumin julkaisun jälkeen yhtye jäi tauolle.[2]

Yhtye julkaisi uuden kappaleen SISU(prkl) toukokuussa 2023.

Virallinen comeback tapahtui Jää-singlen muodossa. Kappaleen viulu- ja sello-osuudet on sovittanut kapellimestari ja säveltäjä Martin Segerstråle ja ne on työstetty yhteistyössä lontoolaisen elokuvasäveltäjä Torquil Munron kanssa.

Yhtye palaa keikkalavoille 2024 kokoonpanolla Ossie, Jonna ja Ismo Heikkilä. Keikoilla tullaan näkemään myös livebändi[3].

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.