5 Seconds of Summer

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

5 Seconds of Summer

5 Seconds of Summer vuonna 2014. Vasemmalta oikealle: Luke Hemmings, Michael Clifford, Calum Hood ja Ashton Irwin.
5 Seconds of Summer vuonna 2014. Vasemmalta oikealle: Luke Hemmings, Michael Clifford, Calum Hood ja Ashton Irwin.
Tiedot
Toiminnassa 2011– 
Tyylilaji pop, pop rock, pop punk
Kotipaikka Australian lippu Australia
Laulukieli englanti
Jäsenet

Michael Clifford
Luke Hemmings
Calum Hood
Ashton Irwin

Levy-yhtiö

Capitol Records
Hi Or Hey Records

[www.5sos.com Kotisivut]

5 Seconds of Summer (myös 5sos tai 5SOS) on australialainen yhtye, joka on perustettu vuonna 2011 Sydneyssä. Tyylilaji on pop rock, jossa on vähän pop punkin sävyä. Yhtyeen jäseniä ovat Luke Hemmings (laulu, kitara), Ashton Irwin (rummut, laulu), Michael Clifford (kitara, laulu) ja Calum Hood (basso, laulu). 

5 Seconds of Summer perustettiin joulukuussa 2011, kun jäsenet alkoivat julkaista YouTubeen videoita, joissa he esittivät omia versioitaan kuuluisista kappaleista. Heidän ensimmäinen videonsa, versio Mike Posnerin kappaleesta ”Please Don’t Go”, on ladattu sivustolle 3. helmikuuta 2011. Heidän versionsa Chris Brownin ja Justin Bieberin kappaleesta ”Next to You” on saanut jo lähes puolitoista miljoonaa katselukertaa. Yhtyeen omista kappaleista ”Gotta Get Outin” video on katsottu yli kaksi ja puoli miljoonaa kertaa, ja kappaleella ”Heartbreak Girl” on 13 miljoonaa katselukertaa.

Yhtye herätti suurta kiinnostusta levy-yhtiöiden keskuudessa, ja se sai julkaisusopimuksen Sony ATV Music Publishingilta. Yhtye sai kansainvälistä julkisuutta, kun One Direction -yhtyeen jäsen Louis Tomlinson linkitti heidän kappaleeseensa ”Gotta Get Out” Twitter-viestissään, jossa hän kertoi olleensa yhtyeen ihailija ”jo jonkin aikaa”. Niall Horan puolestaan viittasi Twitterissä heidän ensimmäiseen singleensä ”Out of My Limit”. 5 Seconds of Summer toimi One Directionin lämmittelijänä Take Me Home -kiertueella vuonna 2013 ja Where We Are -stadionkiertueella vuonna 2014.

5 Seconds of Summer julkaisi esikoisalbuminsa 27. kesäkuuta 2014. He myös julkaisivat oman kirjansa "Hey, let's make a band".

Pojat lähtevät omalle Rock Out With Your Socks Out -maailmankiertueelleen vuonna 2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.