11B-X-1371

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

11B-X-1371 on viraalivideo, joka ilmestyi vuoden 2015 alussa, ja jonka alkuperä on tuntematon. Videopätkä koostuu mustavalkoisesta kuvamateriaalista, jossa ruttolääkäriksi pukeutunut henkilö seisoo ja kävelee hylätyssä rakennuksessa. Taustalla olevassa seinässä on kaksi ikkunaa joista näkyy metsä. Videon latasi Youtubeen käyttäjä Parker Wright, jonka henkilöllisyys on jäänyt tuntemattomaksi.

Videota on epäilty rekrytointitritykseksi, jolla yritetään saada värvättyä terroristeja. Tähän tulokseen on päädytty monien johtolankojen jälkeen. 11B-X-1371 on kuvattu puolalaisessa Zofiówkan sanatorio-nimisessä hylätyssä parantolassa. Videota on kutsuttu nimellä ”creepy puzzle” eli suomeksi ”karmiva arvoitus”. Videolla esiintyy piiloviestejä kuten ”red lips like tenth”, joka anagrammina muodostaa lauseen ”kill the president” (suom. tapa presidentti).[1]

Video sai myöhemmin jatkoa, kun Parker Wright latasi YouTubeen videon 11B 3 1369. Epäilykset siitä, että nimenomaan Parker Wright oli videoiden takana vahvistuivat, kun Twitterissä Parker Wright lähetteli jatkuvasti viestejä, joissa oli viittauksia videoon 11B-X-1371. Uuden videon ilmestyminen sai monet etsimään vastausta siihen, kuka latasi videot YouTubeen. Loppujen lopuksi saatiin vahvistettua, että nimenomaan Parker Wright oli videoiden takana. Myös videolla esiintyvän ruttolääkärin asuun pukeutuneen henkilön henkilöllisyyttä on yritetty saada selville. Mysteerin ratkojat menivät mm. eBay-verkkokauppaan etsimään ruttolääkärin naamioita, mutta kaikki olivat täysin erinäköisiä.[2]

Video alkaa vääristyneellä kuvamateriaalilla, jossa näkyy varjoon kätkeytynyt hahmo, joka seisoo kahden avonaisen ikkunan välissä. Samalla taustalla kuuluu epäselvää elektronista surinaa ja hurinaa. Hahmo pitää oikeaa kättä ikkunan edessä samalla kun hän nostaa pystyyn kolme sormea, sitten laskee kaksi sormea alas ja lopuksi nostaa yhden sormen pystyyn.

Hyppyleikkauksen jälkeen kuvamateriaali muuttuu kirkkaammaksi, jolloin näkyy, että hahmolla on yllään ruttolääkärin puku, pitkä, tumma pitkähihainen ja hupullinen viitta, jonka kasvopuolella on pitkä, alaspäin osoittava tumma nokka ja suojalasit. Hahmon oikealla kädellä olkapään korkeudella on vilkkuva valo. Taustalla kuuluvat piippausäänet näkyvät ääniraidalla vilkkuvina pisteinä.

Lopulta hahmo katsoo oikeaa kättään. Hahmo kääntää katseensa kameraan päin, tuijottaa hetken kameraa ja sen jälkeen kääntää katseensa taas oikeaa kämmeneensä. Useiden hyppyleikkausten jälkeen, joissa hahmo vaihtelee asentoaan, hahmo katsoo taas kameraan päin.

Nopean leikkauksen jälkeen hahmo katsoo kameraa ja pitää käsiään vaaka-asennossa. Muutaman hyppyleikkauksen, joissa hahmo kääntyy oikealle ja takaisin, jälkeen hahmo pysähtyy ja sitten kääntyy hitaasti vasemmalle. Sen jälkeen hahmo katsoo alas, jossa on laatikko, jonka sisällä on kolmioita. Sitten hahmo kääntyy hitaasti vasemmalle. Videon lopussa hahmo seisoo selkä seinää vasten samalla kun kuvamateriaali vääristyy.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • 11B-X-1371 YouTubessa
    Käännös suomeksi
    Käännös suomeksi
    Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
    Alkuperäinen artikkeli: en: 11B-X-1371