Älä unohda minua!

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Älä unohda minua!
Don't forget me!
Alkuperäisteos
Kirjailija R. L. Stine
Kieli englanti
Genre kauhu, nuortenkirjallisuus
Suomennos
Suomentaja Mika Kivimäki
Kustantaja WSOY
Julkaistu 2001
Ulkoasu kovakantinen
Sivumäärä 135
ISBN 951-0-25914-4
Sarja: The Nightmare Room
Edeltävä -
Seuraava Kaappi numero 13
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Älä unohda minua! on järjestyksessä ensimmäinen osa R. L. Stinen kirjoittamassa The Nightmare Room -kirjasarjassa. Ensimmäinen osa keskittyy lapsiin nimeltä Danielle, Addie ja Peter.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Danielle ja Addie leikkivät hypnotisoivansa Daniellen pikkuveljen Peterin. Mutta Peter vajoaakin oikeasti hypnoosiin ja alkaa herättyään unohtaa asioita. Hän unohtaa esimerkiksi oman nimensä ja lempimuronsa. Omituinen toimittaja kertoo Daniellelle, että talo on "unohdusten talo". Ihminen unohtaa itsensä ja pian muutkin unohtavat kyseisen henkilön. Danielle ei siis hypnotisoinutkaan veljeään, vaan se oli talon vika. Pian kaikki Peterin opettaja, Addie ja jopa Peterin ja Daniellen vanhemmat unohtavat Peterin. Daniellekin meinaa unohtaa Peterin. Peter vajoaa mustaan aukkoon kellarissa olevan luukun sisään. Siellä ovat myös muut valittavat unohdetut lapset. Yhtäkkiä vanhemmat eivät muista Daniellaa ja äiti kutsuu poliisit. "Joku tuntematon nuori nainen kävi päälleni ja tuli taloomme ja väittää itseään tyttäreksemme!" Danielle ottaa seinältä taulun, jossa on Peterin nalle ja sanoo "Nyt Nallekin näkee kuinka söötti olen!" Aluksi Danielle luulee, että vanhemmat eivät muista, mutta sitten hänen vanhempansa alkavat itkeä. Poliisi ajetaan pois. Danielle vie vanhemmat kellariin taulu kädessään ja sanoo "Me muistamme sinut Peter! Emme ole unohtaneet sinua!" Peter tulee esiin lattian alta.

Kirjan loppu kuitenkin hämmentää lukijoita. Daniellen paras kaveri Addie kutsuu Danielleä Brittanyksi ja Peteriä Graigiksi. Ja vanhempia Addie kutsuu tädiksi ja sedäksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.