Wikiprojekti:Ateismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ateismiprojekti (Wikiprojekti:Ateismi) organisoi ja kehittää projektiin osallistuvien wikipedistien yhteistyötä ateismiin liittyvien artikkelien tuottamiseksi ja parantamiseksi Wikipedian käytäntöjen ja ohjeiden mukaisesti.

Tieteellinen maailmankuva -sateenvarjohanke liittää ateismin osaksi laajempaa tieteelliseen maailmankuvaan perustuvaa kontekstia.

Projektiin liittyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liity ateismiprojektiin lisäämällä muokkaa wikitekstiä -toiminnolla (tekstieditorilla) projektin osallistujaluetteloon sulkeissa oleva (*~~~~) merkintä. Siitä syntyy automaattisesti seuraavan näköinen rivi:

Rivissä on linkit käyttäjä ja keskustelusivuillesi sekä liittymispäivämäärä. Joissakin ympäristöissä tämä saattaa onnistua myös muokkaa -toiminnolla (visuaalisella muokkauksella) menemällä viimeisen luettelorivin loppuun, suorittamalla rivinvaihto ja kirjoittamalla pelkästään nuo neljä tildeä (~~~~), jolloin em. rivi syntyy heti automaattisesti.

Kun sijoitat omalle käyttäjäsivullesi {{Käyttäjä/Ateismi}} -mallinekutsun, saat sivullesi allaolevan käyttäjälaatikon. Siinä nyt mustana näkyvä ateismiprojektiin -linkki näkyy käyttäjäsivullasi sinisenä ja sitä klikkaamalla pääset suoraan tälle projektisivulle.

Tämä käyttäjä osallistuu ateismiprojektiin.




Projektiin osallistujat:

  • Liitetään kaikki ateismiin liittyvät artikkelit Ateismi -luokkaan ja linkitetään ne myös Ateismin tietosanakirjaan sekä merkitään niiden valmiustila sinne seuraavalla tavalla:
  1. Punainen linkki = artikkeli puuttuu (tulee automaattisesti).
  2. Lihavoitu linkki = artikkeliin liittyy korjaustarpeita (kuvaus artikkelin keskustelusivulle)
  3. Tavallinen linkki = ei huomautuksia.
  • Lisätään myös artikkeleissa havaitut punaiset linkit:
  1. Ateismin tietosanakirjaan ja/tai
  2. Työjono -listaan.
Puuttuviin sivuihin liittyvää kirjoittamista tukevaa informaatiota voi antaa projektin keskustelusivulla. Kirjoittamisen aloituksen jälkeen artikkeliin liittyvää keskustelua jatketaan artikkelin omalla keskustelusivulla.
  • Jos aloitettuun artikkeliin jää puutteita merkitään se Ateismin tietosanakirjaan linkin lihavoinnilla ja kuvataan tarkemmin kyseisen artikkelin keskustelusivulla.
  • Isommat uudet sivut kannattaa aloittaa oman käyttäjäsivun alasivuna ja siirtää ne sieltä vasta kohtuullisen valmiina normaaliksi Wikipedian sivuksi.

Tynkä artikkelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puuttuvat artikkelit voi aloittaa kirjoittamalla niistä ensin myöhemmin täydennettäviä tynkä artikkeleita..

Lisää tälöin tynkämalline artikkelin alkuun. Se osoittaa täydennystarpeen ja liitää artikkelin luokkaan Ateismityngät, josta tynkäartikkelit löytyy kootusti myöhemmin täydennettäväksi.

Lisää mahdolliset täydennystä helpottavat lisätiedot artikkelin keskustelusivulle.

Työjono[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poista tehtävä tästä listasta, kun työ on tehty ja kirjoita siitä kommentti keskustelusivulle.

  • Vapaa-ajasttelijain liitto -sivu näyttäisi tarvitsevan päivitystä. Samalla voi harkita usein päivitystä kaipaavien osien korvamista viittauksilla liiton sivulle. Päivityksen olisi hyvä tehdä käyttäjä, joka on hyvin perillä liiton asioista.
  • Naturalismi (filosofia) on siirretty normaaliksi artikkelisivuksi, mutta se on edelleen keskeneräinen. Punaiset linkit tyngiksi tai artikkeleiksi:
  1. Itäinen maailma katso: (en:Eastern world)
  2. Troglodyytti katso: (en:Troglodytae)
  3. Liikkumaton liikkuttaja katso: (en:Unmoved mover)
  4. Varhaismoderni filosofia (en:Early modern philosophy)
  5. ranskalainen materialismi katso: (en:French materialism)
  6. Liberaali naturalismi katso: (en:Liberal naturalism)
  7. Myöhäismoderni filosofia katso: (en:Western philosophy#Late modern (19th century))
  8. Luonnonfilosofia (tämä on normaalin sivun ja täsmennyssivu "sekamuoto". Laajennettava en-sivua vastaavsksi.) katso: (en:Naturphilosophie)
  9. Antropologinen materialismi ( maininta "anthropological materialism" en-sivun otsikon "Modern philosophy" alla) katso: (en:Materialism# Modern philosophy)
  10. Fysikaalinen kausaalinen sulkeuma katso: (en:Causal closure)
  11. Spekulatiivinen materialismi katso: (en:Speculative realism#Speculative materialism)
  12. Fysikaaliset ominaisuudet katso:(en:Physical_property)
  13. Kemialliset ominaisuudet katso: (en:Chemical_property)
  14. Naturalisoitu epistemologia katso: (en:Naturalized epistemology)
  15. Jatkumo katso: (en:Continuum (measurement))
  16. Toissijainen syy katso: (en:Secondary causation).
  17. Henkilöitä: Jacob Moleschott, Carl Vogt, David Papineau, Brian Leiter, Jonathan Schaffer, Hilary Kornblith, Leonard Olson, Quentin Smith, Paul Draper, Quentin Meillassoux, Ronald Numbers, Edgar S. Brightman, Steven Schafersman, Arthur Newell Strahler, Steven Schafersman, Elaine Ecklund, Robert T. Pennock,
  • Ateismi sivun punaiset linkit tyngiksi tai artikkeleiksi:
  1. Michael Scriven katso: Michael_Scriven
  2. YK:n ihmisoikeuskomitea tämä linkki liitetty artikkeliin virheellisen tilalle. TEHTY
  1. Ateismi ja uskonto (selvitettävä ensin syy miksi aiemmin tällä hakusanalla ollut artikkeli on poistettu) katso: Atheism_and_religion
  2. Implisiittinen ja eksplisiittinen ateismi katso: Implicit_and_explicit_atheism
  3. Kristillinen ateismi katso: Christian_atheism
  4. Hinduateismi katso: Hindu_atheism
  5. Juutalainen ateismi katso: Jewish_atheism

Projektin kehittämisestä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Projektin käytäntöjä on nyt yksinkertaistettu. Tarpeellisesta jatkokehityksestä keskustellaan projektin keskustelusivulla. Vanhat keskustelut on arkistoitu.

Tämä projektisivu on liitetty kielilinkeillä vastaaviin muunkielisiin projekteihin, joista voit löytää ideoita projektin käytäntöjen kehittämiseen, mutta pyritään pitämään oma byrokratia mahdollisimman vähäisenä.