Wikipedia:Botit/pyynnöt

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tällä sivulla voi pyytää botteja tekemään muokkauksia. Tällä sivulla voi myös pohtia ja kehitellä uusia bottien toimintoja. Ole hyvä ja lisää pyyntö sivun loppuun. Jos pyytämäsi muutos ei perustu selvästi Wikipedian käytäntöihin tai tyylioppaaseen tai ole muuten itsestään selvä, liitäthän aina mukaan linkin keskusteluun, jossa muutoksesta on sovittu.

Lisää uusi pyyntö tästä

Luokka:Tiedusteluorganisaatiot -> Luokka:Tiedustelupalvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Tiedusteluorganisaatiot -> Luokka:Tiedustelupalvelut

Myös:

 • Luokka:Neuvostoliiton tiedusteluorganisaatiot‎ -> Luokka:Neuvostoliiton tiedustelupalvelut
 • Luokka:Ranskan tiedustelupalvelut‎ -> Luokka:Ranskan tiedustelupalvelut
 • Luokka:Saksan tiedusteluorganisaatiot‎ -> Luokka:Saksan tiedustelupalvelut
 • Luokka:Suomen tiedusteluorganisaatiot‎ -> Luokka:Suomen tiedustelupalvelut
 • Luokka:Venäjän tiedusteluorganisaatiot‎ -> Luokka:Venäjän tiedustelupalvelut
 • Luokka:Yhdistyneen kuningaskunnan tiedusteluorganisaatiot‎ -> Luokka:Yhdistyneen kuningaskunnan tiedustelupalvelut
 • Luokka:Yhdysvaltain tiedusteluorganisaatiot‎ -> Luokka:Yhdysvaltain tiedustelupalvelut
 • Luokka:Natsi-Saksan tiedusteluorganisaatiot -> Luokka:Natsi-Saksan tiedustelupalvelut

Nämä ovat tiedustelupalveluita. --Dodi 8238 (keskustelu) 17. syyskuuta 2014 kello 21.46 (EEST)

Luokka:Paljastuksentekijät -> Luokka:Ilmiantajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keskustelu luokasta:Paljastuksentekijät --Dodi 8238 (keskustelu) 30. syyskuuta 2014 kello 23.04 (EEST)

Tätä voisi vielä vähän tutkia tai miettiä tarkemmin. Esim. luokassa nyt olevat tietovuotajat tai epäkohtien ja sotkujen julkisuuteen tuojat tyyliin Liisa Kulhia eivät ole ilmiantajia.--Urjanhai (keskustelu) 1. lokakuuta 2014 kello 07.58 (EEST)

Automallineen parametrien päivitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tein melkein vuosi sitten bottiajopyynnön automallineen parametrien päivittämiseksi, mutta se ei edennyt eikä sitä kommentoitu millään tavalla – oliko pyyntö liian epäselvä tai oliko siinä joku muotovirhe?

Automallinetta oli päivitetty viime vuoden elokuussa siten että otsikoita oli muutettu. Tämä aiheuttaa ongelmia aiemmin kirjoitetuissa artikkeleissa, joissa osa tiedoista jää nyt piiloon. Otsikoiden nimet pitää siis vaihtaa vastaamaan mallineen nykyisiä parametrejä. Tässä on näyte käsin tehtynä: [1]. Muutos on siis yksinkertainen: otsikon tuotanto tilalle valmistusaika ja moottorit tulee muuttaa yksikkömuotoon moottori. Koska kyseistä mallinetta käyttäviä artikkeleja on aikas monta, pyysin bottiajoa, joka tekisi apinan työn. Voisiko ajon panna toimeen nyt? --Gwafton (keskustelu) 8. lokakuuta 2014 kello 12.59 (EEST)

Pikaisella tsekkauksella automallinetta käyttäviä artikkeleja on yli 600 ja luulen että aika suuressa osassa nämä mainitut otsikot ovat väärin. Jos niitä alkaa käsin rustaamaan, siinä menee runsaasti aikaa ja banaaneita. Siksi bottiajo olisi sangen suotava. --Gwafton (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 02.06 (EEST)

Edellisessä pyynnössä taisi olla hidasteena tuo ”esim.”, eli olisi pitänyt aloittaa tutkimalla, mitä parametreja oikeastaan pitää päivittää. Toinen vaihtoehto olisi muuttaa mallinetta niin, että se hyväksyy molemmat muodot. (Yleisempi neuvo mallineiden muokkaajille: parametrien nimiä kannattaa muuttaa vain äärimmäisessä hädässä.) --Silvonen (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 07.18 (EEST)
Jep, parametrien muuttaminen aiheuttaa ikäviä sekaannuksia kuten tästä näkyy. Mutta kun ne nyt on muutettu jo hyvän aikaa sitten niin että jokunen uusi artikkeli on jo kirjoitettu nykyisillä parametreillä, voisiko asian korjata ajamalla automalliartikkelit bottiajolla läpi? Edellyttääkö bottiajo vielä lisätietoja, keskustelua tai joitain muuta ennen kuin se voidaan tehdä? --Gwafton (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 20.00 (EEST)
Bottiajo on käynnissä, mutta näitä on aivan simona. Ehdotan, että ensi kerralla kumotaan vain mallinemuutokset heti tuoreeltaan (jos huomataan). --Silvonen (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 21.17 (EEST)
Yes check.svg Tehty toivottavasti kutakuinkin kokonaan. --Silvonen (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 21.28 (EEST)
Kiitos paljon! Mallinemuutokset pitää varmaan katsoa tapauskohtaisesti. Mielestäni sekään ei ole toivottavaa että mallineissa havaittuja puutteita korvataan rinnakkaismallineilla. Joskus vaan on parempi muuttaa parametrejä. --Gwafton (keskustelu) 10. lokakuuta 2014 kello 00.02 (EEST)

Malline:Eurohockey[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eurohockey.net-sivu ohjaa nykyään eurohockey.com-osoitteeseen, joten {{Eurohockey}} ei enää toimi. Pienen tutkiskelun jälkeen malline on helppo korjata, mutta kunkin kiekkoilijan id ei ole enää sama vaan se on kasvanut 123:lla (mikä lie syynä). Eli {{Eurohockey|100}} pitäisi muuttaa muotoon {{Eurohockey|223}} jne. Mallinetta en vielä korjannut, mutta uudet linkit ovat muotoa http://www.eurohockey.com/player/8468-jari-kurri.html, jossa tuon id-numeron perässä olevan viivan jälkeen tulevalla ei näköjään ole mitään väliä, se viiva on kuitenkin pakollinen, eli http://www.eurohockey.com/player/8468-joo-joo.html ja http://www.eurohockey.com/player/8468-.html antavat saman sivun. --Anr (keskustelu) 28. lokakuuta 2014 kello 17.04 (EET)

Mallineparametrit tuplana: Kreikan kunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Sivut, jotka käyttävät kaksinkertaisia argumentteja mallinekutsuissa sisältää 267 sivua, jotka ovat myös luokassa Luokka:Kreikan kunnat (haku). Virheenä lienee yleensä ylimääräinen tyhjä "Selite=" Lehtiviite-mallineessa, tässä korjausesimerkki. --Jmk (keskustelu) 1. marraskuuta 2014 kello 08.39 (EET)

Znak A-14.svg Tekemässä... --Silvonen (keskustelu) 1. marraskuuta 2014 kello 08.50 (EET)
Yes check.svg Tehty: tyhjät selitteet poistettu. --Silvonen (keskustelu) 1. marraskuuta 2014 kello 09.38 (EET)

Mallineparametrit tuplana: Japanin kaupungit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten yllä, 66 sivua jotka ovat luokassa Luokka:Japanin kaupungit (haku). Näissä virheenä on tuplana (tyhjät) argumentit "postinumero=" ja "suuntanumero=". Korjausesimerkki. --Jmk (keskustelu) 1. marraskuuta 2014 kello 08.43 (EET)

Selvennyksenä, tämä pyyntö on edelleen voimassa, Japanin kaupungit eivät tulleet hoidetuksi edellisellä ajolla, koska poistettavat argumentit ovat erinimiset. --Jmk (keskustelu) 2. marraskuuta 2014 kello 20.40 (EET)

Tuota, oliko tässä joku ongelma miksi tällaista ei voi ajaa? No voidaanhan sen tietysti käsinkin tehdä. --Jmk (keskustelu) 15. marraskuuta 2014 kello 10.19 (EET)
Tehty käsin. --Jmk (keskustelu) 15. marraskuuta 2014 kello 10.46 (EET)
Säännöllinen lauseke oli muistaakseni hieman vaikeampi muodostaa kuin edellisessä tapauksessa, ja sitten tuli muuta puuhaa. --Silvonen (keskustelu) 16. marraskuuta 2014 kello 12.07 (EET)

Luokka:Wikipedian kuvitustalkoiden palkintomallineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuun kuvitustalkoiden palkinnot olivat sekalaisilla nimillä, ja kaksi niistä ei ollut mallineita ensinkään. Tein nimistä yhtenäisiä ja ne löytyvät luokasta Luokka:Wikipedian kuvitustalkoiden palkintomallineet. Bottia pyydetään rähisemään käyttäjien keskustelusivuilla sekä käyttäjäsivulla ja korvaamaan sekalaiset mallinekutsut viittamaan yhtenäisiin palkintojen nimiin. Vanhat nimet löytyvät viittauksista. --Pxos (keskustelu) 4. marraskuuta 2014 kello 19.30 (EET) Lisäys: tämä saattaisi olla AWB-tyypin homma, koska näen sössimisfaktorin olevan korkea, kun alkuperäiset mallinekutsut ovat niin vaihtelevia, kuten alta näkyy. --Pxos (keskustelu) 4. marraskuuta 2014 kello 19.35 (EET)

2011:  Wikipedia:Wikiprojekti Elokuun kuvitustalkoot/Palkinto       ----> Malline:Elokuun kuvitustalkoot 2011 -palkinto

2012:  Malline:Elokuun2012Palkinto                    ----> Malline:Elokuun kuvitustalkoot 2012 -palkinto
    Wikipedia:Elokuun2012Palkinto
    Wikipedia:Wikiprojekti Elokuun kuvitustalkoot 2012/Palkinto    
    Wikipedia:Elokuun kuvitustalkoot/2012/Palkinto

2013:  Malline:Elokuu2013Palkinto                     ----> Malline:Elokuun kuvitustalkoot 2013 -palkinto

2014:  Wikipedia:Elokuun kuvitustalkoot/2014/Palkinto           ----> Malline:Elokuun kuvitustalkoot 2014 -palkinto

Mallineparametrit vialliset: Nyrkkeilijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nyrkkeilypediassa on 131 artikkelissa (haku) viallisia mallineparametreja. Äkkivilkaisulla tyyppivika on ylimääräinen |-merkki argumenteissa "kuolinaika" ja "kuolinpaikka", ja korjaus on tuon merkin poisto (esimerkki). Meneekö botilla? --Jmk (keskustelu) 5. marraskuuta 2014 kello 10.51 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Stryn (keskustelu) 5. marraskuuta 2014 kello 11.11 (EET)

Luokka Myrsky --> Myrskyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Myrsky --> Luokka:Myrskyt --Dodi 8238 (keskustelu) 15. marraskuuta 2014 kello 21.48 (EET)

Yes check.svg Done Alaluokat on monikossa ja monikko tuntuu tässä tapauksessa toimivammalta. --Zache (keskustelu) 16. marraskuuta 2014 kello 11.33 (EET)

Luokka:Venäjän-Japanin sodan kalusto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Venäjän-Japanin sodan kalusto ja sen kaikki kymmenen alaluokkaa: nimissä pitäisi vaihtaa yhdysmerkki ( - ) ajatusviivaan ( – ). Ei kauhean kiireellinen juttu, mutta joka tapauksessa vähän liikaa hommaa käsin tehtäväksi. --Risukarhi (keskustelu) 19. marraskuuta 2014 kello 19.08 (EET)

Yes check.svg Done --Zache (keskustelu) 20. marraskuuta 2014 kello 13.29 (EET)

voittaneet → saaneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Parhaan elokuvan Oscar-palkinnon voittaneet elokuvatLuokka:Parhaan elokuvan Oscar-palkinnon saaneet elokuvat  –Kommentin jätti Filmi50 (keskustelu – muokkaukset) 21. marraskuuta 2014 kello 16.43 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Silvonen (keskustelu) 4. joulukuuta 2014 kello 06.26 (EET)

Muutama luokittelematon malline[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivulta Toiminnot:Luokittelemattomat_mallineet näkee reilun tusinan verran luokittelemattomia mallineohjesivuja. Niihin pitäisi käydä laittamassa mallineohjemallineohjemallineohje tai joku sellainen. Minen jaksa, botti jaksaa. Tai joku muuko? --Pxos (keskustelu) 26. marraskuuta 2014 kello 22.00 (EET) Lisätietoja sivulla Keskustelu_käyttäjästä:Usp#Mallineohjeet_eiv.C3.A4t_luokitu. Jos vakavammin puhutaan, toivon siis oikeastaan, että joku botti voisi ottaa tuon vakiotehtäväksi ja käydä luokittelemattomat ohjesivut läpi esim. kerran kuussa ja laittaa niihin tuon ohjesivumallineohjesivumallineen. --Pxos (keskustelu) 26. marraskuuta 2014 kello 22.02 (EET)

Luokka:Stalinismin uhrit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

...pitää muuttaa nimelle Luokka:Stalinin vainoissa kuolleet, ks. Kahvihuone. (Nyt loputkin eloonjääneet on poistettu luokasta.) Siirron jälkeen luokan määrittelyn voisi muuttaa Risukarhin versioon. -Ochs (keskustelu) 30. marraskuuta 2014 kello 23.02 (EET)

Yes check.svg Tehty (kohta): Luokka:Stalinin vainoissa kuolleet. --Silvonen (keskustelu) 1. joulukuuta 2014 kello 08.27 (EET)

Tarkastus mallinteen numeerisista ristiriitaisuuksista lentokonekaappauksissa ja lento-onnettomuuksissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olisi tarvetta botille, joka voisi etsiä numeeriset ristiriitaisuudet lentokonekaappaus- ja lento-onneottomuusartikkeleista. Eli näissä artikkeleissa on lento-onnettomuusmallinne ja siellä on kohdat kuolleet, loukkaantuneet ja eloonjääneet sekä matkustajia ja miehistöä. Nyt matkustajia+miehistöä pitäisi täsmätä summaan kuolleet+loukkaantuneet+eloonjääneet, mutta näin ei aina ole esim. tässä artikkelissa summat ovat kuolleet+loukkaantuneet+eloonjääneet=7+16+229=252, mutta matkustajia+miehistöä=220+12=232. Tällaiset artikkelit, joissa on ristiriitaisuuksia voisi koota jollekin sivulle, esim. oman sivuni alaisuuteen, jolloin ne löytäisi helposti ja voisi korjata.--LCHawk (keskustelu) 3. joulukuuta 2014 kello 22.07 (EET)

Vesistöluokan nimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Harjunpäänjoen vesistö tulisi muuttaa nimelle Luokka:Harjunpäänjoen valuma-alue ja luokan sisältö (useita kymmeniä aretikkeleita) tulisi luokitella uudelleen nimettyyn luokkaan. Muutoksesta on uskoakseni konsensus luokan keskustelusivulla, uusia luokkia on jo luotu saman mallin mukaan ja lähteet (Julkaisu Suomen vesistöalueet 1993) tukevat esitettyä nimeämistapaa.--Urjanhai (keskustelu) 3. tammikuuta 2015 kello 15.47 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Stryn (keskustelu) 5. tammikuuta 2015 kello 23.43 (EET)