Wikipedia:Botit/pyynnöt

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tällä sivulla voi pyytää botteja tekemään muokkauksia. Tällä sivulla voi myös pohtia ja kehitellä uusia bottien toimintoja. Ole hyvä ja lisää pyyntö sivun loppuun. Jos pyytämäsi muutos ei perustu selvästi Wikipedian käytäntöihin tai tyylioppaaseen tai ole muuten itsestään selvä, liitäthän aina mukaan linkin keskusteluun, jossa muutoksesta on sovittu.

Lisää uusi pyyntö tästä

Palkintoluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käytiin keskustelu aiheesta ja nämä luokat pitäisi siirtää muotoon X-palkinnon saajat:

Luokka:Annie-palkinnon voittaneet henkilöt Luokka:BAFTA-palkinnon voittaneet henkilöt Luokka:César-palkinnon voittaneet henkilöt Luokka:Eisner-palkinnon voittaneet henkilöt Luokka:Daytime Emmy -palkinnon voittaneet henkilöt Luokka:Primetime Emmy -palkinnon voittaneet henkilöt Luokka:Golden Globe -palkinnon voittaneet henkilöt Luokka:Jussi-palkinnon voittaneet henkilöt Luokka:Matti Äyräpään palkinnon voittajat Luokka:Oscar-palkinnon voittaneet henkilöt Luokka:Parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscar-palkinnon saaneet henkilöt Luokka:Parhaan miespääosan Oscar-palkinnon saaneet henkilöt Luokka:Parhaan naispääosan Oscar-palkinnon voittajat Luokka:Parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon voittaneet Luokka:Parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscar-palkinnon saaneet henkilöt Luokka:Tony-palkinnon voittaneet henkilöt

Ja Luokka:Oscar-voittajat muotoon Oscar-palkitut--Filmi50 (keskustelu) 10. kesäkuuta 2014 kello 13.41 (EEST)

Lisätään vielä linkki keskusteluun. --Silvonen (keskustelu) 10. kesäkuuta 2014 kello 13.49 (EEST)
Tästä löytynee lisää. Voiko muuten saaja viitata myös elottomaan? Jos voi, niin eikö mieluiten kannattaisi jättää näissä sana 'henkilöt' paikalleen (= X-palkinnon saaneet henkilöt)? Muutoinhan saattaa syntyä sekaluokkia, joihin on luokiteltu sekä henkilöitä että teoksia (vrt. "Oscar-palkinnon saajat" ja "Oscar-palkinnon saaneet henkilöt"). Vielä lopuksi: ovatko nämä urheilupalkinnolla palkitut voittajia vai saajia? 85.194.253.105 10. kesäkuuta 2014 kello 15.15 (EEST) --- EDIT: Linkit korjattu. 85.194.253.105 19. heinäkuuta 2014 kello 22.30 (EEST)
Jätin nyt vielä tästä saaja-asiasta kysymyksen Kahvihuoneeseen. 85.194.253.105 19. heinäkuuta 2014 kello 22.30 (EEST)

Ja vielä nämä muotoon X-palkitut Yt: --Filmi50 (keskustelu) 10. kesäkuuta 2014 kello 14.32 (EEST)

Luokka:Oscar-palkinnon voittaneet elokuvat Luokka:Oscar-palkinnon voittaneet kappaleet Luokka:BAFTA Film Award -palkinnon voittaneet elokuvat Luokka:Primetime Emmy -palkinnon voittaneet ohjelmat Luokka:Golden Globe -palkinnon voittaneet elokuvat Luokka:Golden Globe -palkinnon voittaneet kappaleet Luokka:Golden Globe -palkinnon voittaneet televisiosarjat Luokka:Jussi-palkinnon voittaneet elokuvat Luokka:Kultainen palmu -palkinnon voittaneet elokuvat Luokka:Kultainen leijona -palkinnon voittaneet elokuvat


Znak A-14.svg Tekemässä... tähän voi mennä tovi. --Juusohe!? 19. heinäkuuta 2014 kello 18.22 (EEST)

Yes check.svg Tehty (yht. 2390 muokkausta). Siirroista jääneet turhat sivut pitää vielä poistaa syyllä L2, joku ylläpitäjä voinee tehdä tämän. --Juusohe!? 19. heinäkuuta 2014 kello 20.48 (EEST)

Luokka:Kolmiolääkkeet -> Luokka:PKV-lääkkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Kolmiolääkkeet -> Luokka:PKV-lääkkeet. Keskustelua löytyy sivulta Keskustelu luokasta:Kolmiolääkkeet. Styroks jo kauan aikaa sitten kirjoittanut asiasta keskustelusivulle. Kannatan siirtoa ja siihen botti olisi paras. --Hartz (keskustelu) 7. heinäkuuta 2014 kello 21.52 (EEST)

Kannatan kyllä siirtoa, mutta luokan nimen tulisi olla aukikirjoitettu eli tässä varmaankin Luokka:Pääasiassa keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet. --Pitke (keskustelu) 7. heinäkuuta 2014 kello 23.40 (EEST)
Eikö tuo ole liian pitkä muoto? Lyhenne PKV on vakiintunut, varmaankin siksi, että se on niin paljon lyhyempi. Luokkasivulla voidaan kirjoittaa auki ja linkittää artikkeliin PKV-lääkkeet. --Hartz (keskustelu) 8. heinäkuuta 2014 kello 11.03 (EEST)

coor title dms -mallineen korvaaminen Coord-mallineella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voisiko korvata coor title dms -mallinetta käyttävät sivut käyttämään Coord-mallinetta? Coord-mallineen käyttö toisi sen sivun Toiminnot:nearby -listalle. Tässä on esimerkki muutoksesta. --Josutus (keskustelu) 17. heinäkuuta 2014 kello 13.07 (EEST)

Nearby-listauksen ongelma retkesi Coord-mallineen muokkauksella. --Josutus (keskustelu) 18. heinäkuuta 2014 kello 13.37 (EEST)

Koordinaatit otsikkoon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitaten kahvihuonekeskusteluun Useilta artikkeleilta uupuu ensisijainen koordinaattitieto: Catscanilla katsottuna löytyy 174 sivua, joilla on sekä malline {{Silta}} että {{Coord}}. Onnistuisiko botilla että näissä lisättäisiin coord-mallineeseen se "display=title,inline"? Varmaan pitäisi olla vielä ehtona, että artikkelissa on vain yksi koordinaattimalline (en tiedä onko joissain silta-artikkeleissa useita, mutta jos on niin botti ei voi tietää mikä on ensisijainen). --Jmk (keskustelu) 6. elokuuta 2014 kello 14.09 (EEST)

Luokka:Vysšaja Liga -seurat → Luokka:VHL-seurat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyseinen luokka pitäisi nimetä uudelleen ja siirtää samalla artikkelit sinne. Koko luokka tarttisi myös siirtää luokkaan Luokka:VHL. Vysšaja Liga on nimittäin ollut jo useamman vuoden VHL. --Vnnen (keskustelu) 3. syyskuuta 2014 kello 16.46 (EEST)

Metasivujen siirto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarkoituksena olisi poistaa metasivut, jotka ovat käytössä lähinnä mallineiden ohjeina. Niitä on vielä jokunen sata. Ainoa järkevä tapa nähdäkseni on siirtää metasivut nykymuotoon mallineen alasivulle ohje. Näin säilyy sivujen historia. Siirron jälkeen sivujen sisältöä tulee muokata, jotta ohje näkyisi. Tämä muokkaus on usein varsin uniikki, joten sitä ei kaiketi voi tehdä botilla.

Siirto olisi siis nimeltä "Metasivu:Malline:Mallineennimi" nimelle "Malline:Mallineennimi/ohje" Ainakin AWB:llä siirto vaatii yp-oikeudet, niin en voi tehdä itse. En tiedä esim. Pywikibot:ista vaatiiko ja onnistuisiko sillä näppärämmin, kun en ole käyttänyt.

Mahdollisia tapoja olisi joko siirtää kaikki kerralla, jolloin tarvittaisiin vain yksi botti ajo mutta ohjeet olisivat poissa näkyvistä kunnes ne on muokattu. Toinen olisi tehdä vaikkapa parikymmentä kerrallaan. Käsin olen jo osan siirtynyt mutta se on hidasta. Onko kiinnostuneita? --Usp (keskustelu) 4. syyskuuta 2014 kello 15.54 (EEST)

Onnistuuko edes AWB:llä? En ainakaan itse löytänyt mitään siirtämiseen viittaavaa... Toki botilla olisi paljon kätevämpää kuin käsin. --Stryn (keskustelu) 4. syyskuuta 2014 kello 17.43 (EEST)
Sain Pywikibotin toimimaan ja sillä voi siirtää ilman yp-oikeuksia. Joten sikäli pyyntö on käsitelty. --Usp (keskustelu) 5. syyskuuta 2014 kello 22.01 (EEST)

Toimimattomat commons-linkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia:Kahvihuone_(tekniikka)#Toimimattomat_commons-linkit. En tunne asiaa tarkemmin, mutta kysymykseeni vastattiin, että voisi ajaa botilla listan toimimattomista linkeistä. Juuri nyt en luultavasti ehtisi itse tehdä ao. listalle mitään, joten mahdollinen korjaaminen jäisi muille. Niin kuin vastauksessa arveltiin, niin jotkut ehkä korjautuisivat jos Malline:Commons korvattaisiin mallineella Malline:Commonscat. Osassa kuitenkin voi olla syynä myös, että artikkelin nimi meillä on eri kuin commons-luokan nimi, mikä vaatisi manuaalisen etsimisen. Siksi voi olla että vaikka nämä voikin etsiä botilla, niin korvaamista ei kannata tehdä botilla, koska osasta tapauksia se tuottaisi toimivan linkin (ei ole sivua mutta on samanniminen luokka) mutta osassa ei (luokka on eri nimellä kuin sivu meillä, vaikka aihe onkin sama). Mutta listaus kannattaa ehkä tehdä, jos arvellaan, että joku ehtii tehdä sille jotain.--Urjanhai (keskustelu) 7. syyskuuta 2014 kello 09.10 (EEST)

Tai riippuu kai määrästäkin, paljonko noita olisi.--Urjanhai (keskustelu) 7. syyskuuta 2014 kello 09.13 (EEST)

Luokka:Tiedusteluorganisaatiot -> Luokka:Tiedustelupalvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Tiedusteluorganisaatiot -> Luokka:Tiedustelupalvelut

Myös:

 • Luokka:Neuvostoliiton tiedusteluorganisaatiot‎ -> Luokka:Neuvostoliiton tiedustelupalvelut
 • Luokka:Ranskan tiedustelupalvelut‎ -> Luokka:Ranskan tiedustelupalvelut
 • Luokka:Saksan tiedusteluorganisaatiot‎ -> Luokka:Saksan tiedustelupalvelut
 • Luokka:Suomen tiedusteluorganisaatiot‎ -> Luokka:Suomen tiedustelupalvelut
 • Luokka:Venäjän tiedusteluorganisaatiot‎ -> Luokka:Venäjän tiedustelupalvelut
 • Luokka:Yhdistyneen kuningaskunnan tiedusteluorganisaatiot‎ -> Luokka:Yhdistyneen kuningaskunnan tiedustelupalvelut
 • Luokka:Yhdysvaltain tiedusteluorganisaatiot‎ -> Luokka:Yhdysvaltain tiedustelupalvelut
 • Luokka:Natsi-Saksan tiedusteluorganisaatiot -> Luokka:Natsi-Saksan tiedustelupalvelut

Nämä ovat tiedustelupalveluita. --Dodi 8238 (keskustelu) 17. syyskuuta 2014 kello 21.46 (EEST)

Luokka:Paljastuksentekijät -> Luokka:Ilmiantajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keskustelu luokasta:Paljastuksentekijät --Dodi 8238 (keskustelu) 30. syyskuuta 2014 kello 23.04 (EEST)

Tätä voisi vielä vähän tutkia tai miettiä tarkemmin. Esim. luokassa nyt olevat tietovuotajat tai epäkohtien ja sotkujen julkisuuteen tuojat tyyliin Liisa Kulhia eivät ole ilmiantajia.--Urjanhai (keskustelu) 1. lokakuuta 2014 kello 07.58 (EEST)

Automallineen parametrien päivitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tein melkein vuosi sitten bottiajopyynnön automallineen parametrien päivittämiseksi, mutta se ei edennyt eikä sitä kommentoitu millään tavalla – oliko pyyntö liian epäselvä tai oliko siinä joku muotovirhe?

Automallinetta oli päivitetty viime vuoden elokuussa siten että otsikoita oli muutettu. Tämä aiheuttaa ongelmia aiemmin kirjoitetuissa artikkeleissa, joissa osa tiedoista jää nyt piiloon. Otsikoiden nimet pitää siis vaihtaa vastaamaan mallineen nykyisiä parametrejä. Tässä on näyte käsin tehtynä: [1]. Muutos on siis yksinkertainen: otsikon tuotanto tilalle valmistusaika ja moottorit tulee muuttaa yksikkömuotoon moottori. Koska kyseistä mallinetta käyttäviä artikkeleja on aikas monta, pyysin bottiajoa, joka tekisi apinan työn. Voisiko ajon panna toimeen nyt? --Gwafton (keskustelu) 8. lokakuuta 2014 kello 12.59 (EEST)

Pikaisella tsekkauksella automallinetta käyttäviä artikkeleja on yli 600 ja luulen että aika suuressa osassa nämä mainitut otsikot ovat väärin. Jos niitä alkaa käsin rustaamaan, siinä menee runsaasti aikaa ja banaaneita. Siksi bottiajo olisi sangen suotava. --Gwafton (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 02.06 (EEST)

Edellisessä pyynnössä taisi olla hidasteena tuo ”esim.”, eli olisi pitänyt aloittaa tutkimalla, mitä parametreja oikeastaan pitää päivittää. Toinen vaihtoehto olisi muuttaa mallinetta niin, että se hyväksyy molemmat muodot. (Yleisempi neuvo mallineiden muokkaajille: parametrien nimiä kannattaa muuttaa vain äärimmäisessä hädässä.) --Silvonen (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 07.18 (EEST)
Jep, parametrien muuttaminen aiheuttaa ikäviä sekaannuksia kuten tästä näkyy. Mutta kun ne nyt on muutettu jo hyvän aikaa sitten niin että jokunen uusi artikkeli on jo kirjoitettu nykyisillä parametreillä, voisiko asian korjata ajamalla automalliartikkelit bottiajolla läpi? Edellyttääkö bottiajo vielä lisätietoja, keskustelua tai joitain muuta ennen kuin se voidaan tehdä? --Gwafton (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 20.00 (EEST)
Bottiajo on käynnissä, mutta näitä on aivan simona. Ehdotan, että ensi kerralla kumotaan vain mallinemuutokset heti tuoreeltaan (jos huomataan). --Silvonen (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 21.17 (EEST)
Yes check.svg Tehty toivottavasti kutakuinkin kokonaan. --Silvonen (keskustelu) 9. lokakuuta 2014 kello 21.28 (EEST)
Kiitos paljon! Mallinemuutokset pitää varmaan katsoa tapauskohtaisesti. Mielestäni sekään ei ole toivottavaa että mallineissa havaittuja puutteita korvataan rinnakkaismallineilla. Joskus vaan on parempi muuttaa parametrejä. --Gwafton (keskustelu) 10. lokakuuta 2014 kello 00.02 (EEST)

Malline:Eurohockey[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eurohockey.net-sivu ohjaa nykyään eurohockey.com-osoitteeseen, joten {{Eurohockey}} ei enää toimi. Pienen tutkiskelun jälkeen malline on helppo korjata, mutta kunkin kiekkoilijan id ei ole enää sama vaan se on kasvanut 123:lla (mikä lie syynä). Eli {{Eurohockey|100}} pitäisi muuttaa muotoon {{Eurohockey|223}} jne. Mallinetta en vielä korjannut, mutta uudet linkit ovat muotoa http://www.eurohockey.com/player/8468-jari-kurri.html, jossa tuon id-numeron perässä olevan viivan jälkeen tulevalla ei näköjään ole mitään väliä, se viiva on kuitenkin pakollinen, eli http://www.eurohockey.com/player/8468-joo-joo.html ja http://www.eurohockey.com/player/8468-.html antavat saman sivun. --Anr (keskustelu) 28. lokakuuta 2014 kello 17.04 (EET)

Mallineparametrit tuplana: Kreikan kunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Sivut, jotka käyttävät kaksinkertaisia argumentteja mallinekutsuissa sisältää 267 sivua, jotka ovat myös luokassa Luokka:Kreikan kunnat (haku). Virheenä lienee yleensä ylimääräinen tyhjä "Selite=" Lehtiviite-mallineessa, tässä korjausesimerkki. --Jmk (keskustelu) 1. marraskuuta 2014 kello 08.39 (EET)

Znak A-14.svg Tekemässä... --Silvonen (keskustelu) 1. marraskuuta 2014 kello 08.50 (EET)
Yes check.svg Tehty: tyhjät selitteet poistettu. --Silvonen (keskustelu) 1. marraskuuta 2014 kello 09.38 (EET)

Mallineparametrit tuplana: Japanin kaupungit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten yllä, 66 sivua jotka ovat luokassa Luokka:Japanin kaupungit (haku). Näissä virheenä on tuplana (tyhjät) argumentit "postinumero=" ja "suuntanumero=". Korjausesimerkki. --Jmk (keskustelu) 1. marraskuuta 2014 kello 08.43 (EET)

Selvennyksenä, tämä pyyntö on edelleen voimassa, Japanin kaupungit eivät tulleet hoidetuksi edellisellä ajolla, koska poistettavat argumentit ovat erinimiset. --Jmk (keskustelu) 2. marraskuuta 2014 kello 20.40 (EET)

Tuota, oliko tässä joku ongelma miksi tällaista ei voi ajaa? No voidaanhan sen tietysti käsinkin tehdä. --Jmk (keskustelu) 15. marraskuuta 2014 kello 10.19 (EET)
Tehty käsin. --Jmk (keskustelu) 15. marraskuuta 2014 kello 10.46 (EET)
Säännöllinen lauseke oli muistaakseni hieman vaikeampi muodostaa kuin edellisessä tapauksessa, ja sitten tuli muuta puuhaa. --Silvonen (keskustelu) 16. marraskuuta 2014 kello 12.07 (EET)

Luokka:Wikipedian kuvitustalkoiden palkintomallineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuun kuvitustalkoiden palkinnot olivat sekalaisilla nimillä, ja kaksi niistä ei ollut mallineita ensinkään. Tein nimistä yhtenäisiä ja ne löytyvät luokasta Luokka:Wikipedian kuvitustalkoiden palkintomallineet. Bottia pyydetään rähisemään käyttäjien keskustelusivuilla sekä käyttäjäsivulla ja korvaamaan sekalaiset mallinekutsut viittamaan yhtenäisiin palkintojen nimiin. Vanhat nimet löytyvät viittauksista. --Pxos (keskustelu) 4. marraskuuta 2014 kello 19.30 (EET) Lisäys: tämä saattaisi olla AWB-tyypin homma, koska näen sössimisfaktorin olevan korkea, kun alkuperäiset mallinekutsut ovat niin vaihtelevia, kuten alta näkyy. --Pxos (keskustelu) 4. marraskuuta 2014 kello 19.35 (EET)

2011:  Wikipedia:Wikiprojekti Elokuun kuvitustalkoot/Palkinto       ----> Malline:Elokuun kuvitustalkoot 2011 -palkinto

2012:  Malline:Elokuun2012Palkinto                    ----> Malline:Elokuun kuvitustalkoot 2012 -palkinto
    Wikipedia:Elokuun2012Palkinto
    Wikipedia:Wikiprojekti Elokuun kuvitustalkoot 2012/Palkinto    
    Wikipedia:Elokuun kuvitustalkoot/2012/Palkinto

2013:  Malline:Elokuu2013Palkinto                     ----> Malline:Elokuun kuvitustalkoot 2013 -palkinto

2014:  Wikipedia:Elokuun kuvitustalkoot/2014/Palkinto           ----> Malline:Elokuun kuvitustalkoot 2014 -palkinto

Mallineparametrit vialliset: Nyrkkeilijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nyrkkeilypediassa on 131 artikkelissa (haku) viallisia mallineparametreja. Äkkivilkaisulla tyyppivika on ylimääräinen |-merkki argumenteissa "kuolinaika" ja "kuolinpaikka", ja korjaus on tuon merkin poisto (esimerkki). Meneekö botilla? --Jmk (keskustelu) 5. marraskuuta 2014 kello 10.51 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Stryn (keskustelu) 5. marraskuuta 2014 kello 11.11 (EET)

Luokka Myrsky --> Myrskyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Myrsky --> Luokka:Myrskyt --Dodi 8238 (keskustelu) 15. marraskuuta 2014 kello 21.48 (EET)

Yes check.svg Done Alaluokat on monikossa ja monikko tuntuu tässä tapauksessa toimivammalta. --Zache (keskustelu) 16. marraskuuta 2014 kello 11.33 (EET)

Luokka:Venäjän-Japanin sodan kalusto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Venäjän-Japanin sodan kalusto ja sen kaikki kymmenen alaluokkaa: nimissä pitäisi vaihtaa yhdysmerkki ( - ) ajatusviivaan ( – ). Ei kauhean kiireellinen juttu, mutta joka tapauksessa vähän liikaa hommaa käsin tehtäväksi. --Risukarhi (keskustelu) 19. marraskuuta 2014 kello 19.08 (EET)

Yes check.svg Done --Zache (keskustelu) 20. marraskuuta 2014 kello 13.29 (EET)

voittaneet → saaneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Parhaan elokuvan Oscar-palkinnon voittaneet elokuvatLuokka:Parhaan elokuvan Oscar-palkinnon saaneet elokuvat