Wikipedia:Botit/pyynnöt

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tällä sivulla voi pyytää botteja tekemään muokkauksia. Tällä sivulla voi myös pohtia ja kehitellä uusia bottien toimintoja. Ole hyvä ja lisää pyyntö sivun loppuun. Jos pyytämäsi muutos ei perustu selvästi Wikipedian käytäntöihin tai tyylioppaaseen tai ole muuten itsestään selvä, liitäthän aina mukaan linkin keskusteluun, jossa muutoksesta on sovittu.

Lisää uusi pyyntö tästä

Tarkastus mallinteen numeerisista ristiriitaisuuksista lentokonekaappauksissa ja lento-onnettomuuksissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olisi tarvetta botille, joka voisi etsiä numeeriset ristiriitaisuudet lentokonekaappaus- ja lento-onneottomuusartikkeleista. Eli näissä artikkeleissa on lento-onnettomuusmallinne ja siellä on kohdat kuolleet, loukkaantuneet ja eloonjääneet sekä matkustajia ja miehistöä. Nyt matkustajia+miehistöä pitäisi täsmätä summaan kuolleet+loukkaantuneet+eloonjääneet, mutta näin ei aina ole esim. tässä artikkelissa summat ovat kuolleet+loukkaantuneet+eloonjääneet=7+16+229=252, mutta matkustajia+miehistöä=220+12=232. Tällaiset artikkelit, joissa on ristiriitaisuuksia voisi koota jollekin sivulle, esim. oman sivuni alaisuuteen, jolloin ne löytäisi helposti ja voisi korjata.--LCHawk (keskustelu) 3. joulukuuta 2014 kello 22.07 (EET)

Vesistöluokan nimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Harjunpäänjoen vesistö tulisi muuttaa nimelle Luokka:Harjunpäänjoen valuma-alue ja luokan sisältö (useita kymmeniä aretikkeleita) tulisi luokitella uudelleen nimettyyn luokkaan. Muutoksesta on uskoakseni konsensus luokan keskustelusivulla, uusia luokkia on jo luotu saman mallin mukaan ja lähteet (Julkaisu Suomen vesistöalueet 1993) tukevat esitettyä nimeämistapaa.--Urjanhai (keskustelu) 3. tammikuuta 2015 kello 15.47 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Stryn (keskustelu) 5. tammikuuta 2015 kello 23.43 (EET)

Jääkiekkonavigaatiomallineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jääkiekkonavigaatiomallineet luokassa ja sen alla olevista mallineista pitäsi yhtenäistää "aihe" -parametri muotoon "jääkiekko". Nyt siellä on sekaisin aiheena "urheilu" ja "jääkiekko" -arvoja. Tässä on vielä diffi halutusta muutoksesta.

Tämän lisäksi jos se vain onnistuu helposti, niin tarvitsisin listat luokissa olevista jääkiekkonavigaatiomallineista jotka eivät suoraan kutsu {{Navigaatio}}-mallinetta (eli "Navigaatio" -tekstiä ei löydy mallineesta). Jos listan teko ei onnistu helposti, niin voin tehdä tämän itse myös, mutta käsittääkseni molemmat pyynnöistä onnistuvat suht näppärästi AWB:llä. --Zache (keskustelu) 11. helmikuuta 2015 kello 07.23 (EET)

Eka osa on kohta hoidettu replace.py:llä. --Silvonen (keskustelu) 11. helmikuuta 2015 kello 07.32 (EET)
Tehty: SilvonenBot päivitti 40 sivua. Toinen osa pyynnöstä on vielä toteuttamatta. --Silvonen (keskustelu) 11. helmikuuta 2015 kello 07.35 (EET)
Kiitos! --Zache (keskustelu) 11. helmikuuta 2015 kello 08.14 (EET)

Ylioppilasmatrikkeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poimin tämän talteen neuvontakahvihuoneesta eli Ylioppilasmatrikkelilinkit pitäisi muuttaa vastaamaan uutta muotoa: Helsingin yliopiston Ylioppilasmatrikkelissa (1640-1852) on muutettu URLia. Nykyisin URLit ovat muotoa http://www.helsinki.fi/ylioppilasmatrikkeli/henkilo.php?id=16972. Vanha muoto oli http://matrikkeli.helsinki.fi/ylioppilasmatrikkeli/henkilo.php?id=16972. (Esimerkkihenkilönä Kaarlo Slöör). --Zache (keskustelu) 24. helmikuuta 2015 kello 08.28 (EET)

Olisiko mahdollista laittaa botti samantien korvaamaan linkit mallineella {{Ylioppilasmatrikkeli}}? Sen jälkeen vastaiset korjaukset tulisivat paljon helpommiksi, jos urlia muutellaan lisää. Saisiko botin ohjelmoitua siten, että se poimisi osoitteen lopussa olevan numerosarjan ja sijoittaisi sen tuon mallineen ainoaksi parametriksi? --Risukarhi (keskustelu) 24. helmikuuta 2015 kello 12.09 (EET)
Joo, noin se kannattaa tehdä. Teen tänä iltana, jollei joku ehdi ensin. --Silvonen (keskustelu) 24. helmikuuta 2015 kello 16.55 (EET)
Ei mennytkään ihan heittämällä: heti ekassa artikkelissa Orraeus linkki oli hakasulkeissa, jolloin mallineeksi muuttaminen tuottaisi oudon lopputuloksen. En ehdi nyt jatkaa, joten jätetään harjoitustehtäväksi. --Silvonen (keskustelu) 24. helmikuuta 2015 kello 18.30 (EET)
Toivottavasti tämä Ylioppilasmatrikkelin URL-muunnos onnistuu botin avulla. Näitä Ylioppilasmatrikkeliviittauksia saattaa olla Wikipediassa sadoittain tai jopa tuhansittain, koska matrikkeli sisältää yli 18 000 ylioppilaan tiedot vuosilta 1640–1852.  –Kommentin jätti Marjap (keskustelu – muokkaukset)
Yksinkertaisimmat korjattu, vielä olisi useita jäljellä. --Stryn (keskustelu) 27. helmikuuta 2015 kello 19.42 (EET)

Geneettinen sukututkimus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saisiko botin, joka muuttaisi artikkelin Geenisukututkimus uudelle nimelle Geneettinen sukututkimus. Tämä vastaa kansainvälistä käytäntöä, vrt genetic genealogy sekä International Society of Genetic Genealogy ISOGG ja OSGGwiki. "Gene genealogy" on eri asia, löytyy mm. Coalescent theory artikkelin yhteydestä.  –Kommentin jätti Marjap (keskustelu – muokkaukset)

X mark.svg Ei tehty: tähän ei tarvita bottia. Jos artikkelin keskustelusivulla on päästy nimestä yhteisymmärrykseen, nimen voi muuttaa sivun yläreunan toiminnolla Muut > Siirrä (ks. Ohje:Sivun siirtäminen). --Silvonen (keskustelu) 27. helmikuuta 2015 kello 05.54 (EET)

Luokka:Suomen Höyryveturit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luokan Luokka:Suomen Höyryveturit sisältö nimelle höyryjoo. --Pxos (keskustelu) 20. maaliskuuta 2015 kello 17.31 (EET)

Yes check.svg Tehty botin ja ihmisen yhdistelmäsähläyksenä. --Silvonen (keskustelu) 20. maaliskuuta 2015 kello 18.44 (EET)
Se on oikeen. Seuraava sähläys on "Luokka:Höyryveturi" --> teetä mukaan ja uudelleenjärjestelymietintää. --Pxos (keskustelu) 20. maaliskuuta 2015 kello 18.50 (EET)
Sinne män. Nämä sujuvat muuten paremmin täysautomaattisesti. --Silvonen (keskustelu) 20. maaliskuuta 2015 kello 18.58 (EET)
Ok. Ai niinku "Pxos helvettiin kiskoilta, juna tuloo". No täytyy jatkossa pysyä katsomon puolella sitten. --Pxos (keskustelu) 20. maaliskuuta 2015 kello 19.00 (EET)