Walter Wright

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Walter Wright (s. 20. helmikuuta 1981) on yhdysvaltalainen entinen ammattinyrkkeilijä. Hänen asuinkaupunkinsa on Seattle Washingtonissa.

Amatööriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wright otteli itselleen 90 voiton ja 12 tappion amatööritilaston.

Ammattinyrkkeily[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wrightin ensimmäinen ottelu oli Brian O'Brieniä vastaan. Walter johti viimesessä erässä ottelua ja alkoi esiintyä. Siinä kohtaa O'Neil sai hyvän osuman perille. Walter hävisi ottelun tyrmäyksellä. Tämän jälkeen hän voitti kymmenen ottelua putkeen ja pääsi mukaan Contender – Haastajaan.

Haastajassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haastajan toisella kaudella Walter Wright valittiin mukaan keltaisten joukkueeseen. Keltaiset hävisivät ensimmäiset kaksi ottelua jonka jälkeen Gary Balletto toi päätösvallan keltaisille. Walter otti tästä mahdollisuudesta kiinni ja haastoi sinisten Andre Easonin. Ottelu oli yksipuolinen. Andre kävi kanveesissa ensimmäisessä erässä mutta nousi ylös, ottaen lisää selkäänsä. Tuomarit pisteyttivät ottelun 50-44 Walterille.

Cornlius Bundrage, joka oli Andren hyvä ystävä, haastoi Walterin. Toisella kierroksella nämä kaksi kohtasivat viisi-eräisessä ottelussa. Ottelu oli todella likainen. Bundrage voitti ottelun yksimielisesti. Yleisö buuasi päätökselle.

Finaalien näytösottelussa Walter kohtasi joukkuetoverinsa Vinroy Barrettin. Walter voitti ottelun tyrmäten Vinroyn neljännessä erässä.

Ura Haastajan jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wright kohtasi Dan Wallacen 12. tammikuuta 2007. Wright tyrmäsi aiemmin voittamattoman Wallacen kahdeksannessa erässä.

Wright oli myös yksi suosituimmista Haastajan kilpailijoista. Tällä suosiolla hänet valittiin mukaan Haastajan Yhdysvaltojen joukkueeseen The Contender UK VS USA -turnaukseen. Wright kohtasi voittamattoman Anthony Smallin. Ottelu kesti kahdeksan erää. Viimeisessä erässä Wrightilla oli mahdollisuus tyrmäykseen, mutta häneltä loppui polttoaine ennen kuin se onnistui. Small voitti ottelun ei-yksimielisesti 77-76,77-75,74-78.

Kolmen vuoden tauon jälkeen Wright palasi kehään 19.6.2010. Hän kohtasi keskisarjalaisen Joshua Snyderin voittaen ottelun yksimielisin tuomariäänin.