Vuosaaren VPK

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vuosaaren VPK:n logo.
Vuosaaren VPK:n asema.

Vuosaaren vapaaehtoinen palokunta ry on vuonna 1996 perustettu vapaaehtoinen palokunta. Se toimii Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen tukena kaupungin kanssa tehdyn palokuntasopimuksen mukaisesti. VPK teki sopimuksen pelastuslaitoksen kanssa vuonna 1999. Vuosaaren VPK irtisanoi sammutussopimuksensa 2009 ja solmi 2010 uuden sopimuksen, jossa se erikoistui pelkästään venetoimintaan. Vuonna 2019 sopimukseen lisättiin sammutusyksikkö HE641. Verrattuna valtaosaan helsinkiläisistä sopimuspalokunnista Vuosaaren VPK on erikoistunut merelliseen toimintaan. VPK:n osoite on Kaivonkatsojantie 14. Aseman numero on 64.

Osastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosaaren VPK:lla on neljä osastoa: miehistöosasto, nuoriso-osasto, naisosasto ja turvallisuusviestintäosasto.

Miehistöosasto

Hälytystoimintaan pääsee mukaan palomiesharjoittelijaksi 16-vuotiaana ja varsinaiseen hälytystoimintaan 18-vuotiaana suoritettuaan kuntotestit ja vähintään sammutustyökurssin. Osasto operoi yksiköitä HE641 (sammutusyksikkö) ja RHE648 (vene).

Nuoriso-osasto

Nuoriso-osasto aloitti toimintansa vuonna 2006 ja jäi kahden vuoden tauolle vuonna 2008. Osastoon pääsevät mukaan 10–16-vuotiaat nuoret. Harjoitusiltoina harjoitellaan palomiestaitoja ja opitaan esimerkiksi ensiapua, alkusammutusta, pelastautumista ja hälyttämistä.

Naisosasto

Palokuntanaisilla on oma koulutusjärjestelmä. Siellä he voivat suorittaa naistoiminnalle tarkoitettuja kursseja. Palokunnan naisosasto kokoontuu 2–3 kertaa kuussa.

Naisosasto tukee VPK:n toimintaa varainkeruulla, tapahtumilla ja kanttiinin ylläpitämisellä.

Turvallisuusviestintäosasto

Osasto tarjoaa turvallisuuskoulutusta luentojen ja alkusammutusharjoituksien muodossa.

Kalusto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asemalla päivystävät yksiköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksiköt
Yksikkötunnus Tyyppi
R HE 641 Sammutusyksikkö
R HE 647 Miehistönkuljetusyksikkö
R HE 648 Vene

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]