Vontaze Burfict

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vontaze Burfict
Henkilötiedot
Syntynyt24. syyskuuta 1990
Los Angeles, Kalifornia
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja
Pituus 185 cm
Paino 116 kg
Pelipaikka tukimies
Pelinumero 55
Pelaajaura
Seurat Cincinnati Bengals
Oakland Raiders
Pääsarjaura 2012–2019

Vontaze DeLeon Burfict, Jr. (s. 24. syyskuuta 1990 Los Angeles, Kalifornia) on yhdysvaltalainen entinen amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, pelipaikaltaan tukimies. Hän pelasi urallaan NFL-liigan Cincinnati Bengalsissa ja Oakland Raidersissa.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burfict pelasi yliopistojalkapalloa Arizonan valtionyliopiston joukkueessa.

Burfictia pidettiin ennen viimeistä yliopistokauttaan jopa mahdollisena top 5 -varauksena vuoden 2012 NFL:n varaustilaisuudessa, mutta NFL-seurojen kiinnostus häntä kohtaan laski kauden mittaan. Lopulta heikko suoritus varaustilaisuutta edeltävässä NFL Combine -testitilaisuudessa ja kärähtäminen marihuanan käytössä dopingtestissä johtivat siihen, ettei häntä varattu NFL:ään.[1]

Kesällä 2012 Burfict teki sopimuksen Cincinnati Bengalsin kanssa ja sai pelipaikan joukkueessa harjoitusleirien päätteeksi. Burfict pelasi Cincinnatissa seitsemän kautta. Kesällä 2019 hän teki yksivuotisen sopimuksen Oakland Raidersin kanssa. Burfict oli tunnettu sääntöjä rikkovana pelaajana koko ammattilaisuransa ja sai NFL-liigan kurinpitolautakunnalta useamman kerran ottelurangaistuksia tai sakkoja. Kaudella 2019 hän pelasi vain neljä ottelua, sillä hän sai laittomasta taklauksesta koko kauden mittaisen ottelukiellon.[2] Kauden 2019 jälkeen Burfict ei ole pelannut missään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Report: Vontaze Burfict, JayRon Hosley flunk drug tests CBS Sports. Viitattu 28.7.2012.
  2. Raiders' Vontaze Burfict suspended for rest of season ESPN. Viitattu 2.4.2024. (englanniksi)