Vesa Taatila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vesa Taatila
Henkilötiedot
Syntynyt8. tammikuuta 1969 (ikä 55)
Tampere
Kansalaisuus Suomi
Kirjailija
ÄidinkieliSuomi
Esikoisteos Murhapeli
Aiheesta muualla
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

Vesa Taatila on suomalainen kirjailija ja Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja. Hänen kaunokirjallinen esikoisteoksensa, Murhapeli, julkaistiin 25. elokuuta 2023. Kirjan kustantajana toimii WSOY[1].

Kaunokirjallisten teosten lisäksi Taatila on ollut mukana kirjoittamassa kahta oppikirjaa (Innovaattorin työkirja ja Alan johtajaksi), jotka on julkaistu WSOY:n kustantamana 2008.

Taatila on kirjoittanut myös kymmeniä tieteellisiä artikkeleita innovaatioista, johtamisesta, oppimisesta ja yrittäjyydestä.

Taatila on toiminut Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtajana lokakuusta 2014 asti. Hän valmistui ylioppilaaksi Loimaan lukiosta vuonna 1988. Koulutukseltaan hän on kognitiotieteen tohtori ja fysiikan maisteri Jyväskylän yliopistosta.[2]

Taatila on nimetty Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan dosentiksi[3]. Vuonna 2019 Taatila nimitettiin valtioneuvoston tutkimus- ja innovaationeuvostoon.[4] Taatilalle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki 6.12.2020.[5]

Taatilan veljiä ovat muun muassa koripalloilija Veli Taatila ja kirjailija Mikko "Hippo" Taatila.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaunokirjalliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oppikirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]