Uinuvien kirjojen kaupunki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Uinuvien kirjojen kaupunki
Die Stadt der Träumenden Bücher
Alkuperäisteos
Kirjailija Walter Moers
Kieli saksa
Genre fantasia, nuortenkirjallisuus
Julkaistu 2004
Sivumäärä 455
ISBN 3-492-04549-9
Suomennos
Suomentaja Marja Kyrö
Kustantaja Otava
Julkaistu 2008
Sivumäärä 522
ISBN 978-951-1-21599-8
Sarja: Zamonia
Edeltävä Rumo Alimaailmassa
Seuraava Der Schrecksenmeister
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Uinuvien kirjojen kaupunki on Walter Moersin vuonna 2004 julkaistu Zamoniaan sijoittuva 522-sivuinen fantasiakirja. Se suomennettiin vuonna 2008 ja julkaistiin vuoden 2008 syksyllä.

Die Welt on sanonut kirjan olevan; "Suurin ja kaunein rakkaudentunnustus lukemiselle ja kirjallisuudelle tänä vuonna."

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjan päähenkilönä on nuori Zamonialaisen linnoituksen lohikäärme Hildegunst von Mythenmetz, jonka elämä muuttuu hänen runokumminsa kuolinvuoteella, kun tämä antaa Hildegunstille täydellisimmän tekstin, mitä Zamoniassa on. Kummisetänsä kuoltua Hildegunst lukee tekstin ja hänen elämänsä kääntyy ylösalaisin. Nuori lohikäärme lähteekin etsimään täydellisen tekstin kirjoittajaa Kirjalistoon, Zamonian kaupunkiin, jossa kirjailijat tienaavat suuria summia. Kirjalistossa nuori Hildegunst von Mythenmetz joutuu kohtaamaan niin vihamiehiä kuin ystäviäkin etsiessään salaisen tekstin kirjoittajaa, jonka kaltaista ei Zamoniassa ole ennen nähty. Lohikäärme joutuu tekemisiin mm. Kirjakkaiden, Spinxxxxien sekä Pelättien kanssa.

Ystävällistä teeskennellyt haikalamato Phistomefel Smeik huijaa Hildegunstin maanalaisiin katakombeihin , joissa hän tapaa tekstin todellisen kirjoittajan. Kirjoittaja on koko Zamonian "alamaailman" pelätyin hirviö - varjoruhtinas. Todellisuudessa tekstin kirjoittaja on muutettu täksi hirviöksi ja vangittu kaupungin alapuolisiin katakombeihin, jottei kirjallisuusbisnes tuhoutuisi, koska teksti on niin täydellinen, että kukaan sen lukenut ei enää välitä muusta kirjallisuudesta. Lopussa käy myös hyvin ilmi kuinka täydellisesti nimi "uinuvien kirjojen kaupunki" pukee kirjaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.