Toyota Motor Manufacturing Kentucky

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toyota Motor Manufacturing Kentucky, Inc.
Perustettu 1986
Kotipaikka Georgetown, Kentucky, Yhdysvallat
Toimiala autoteollisuus
Omistaja Toyota

Toyota Motor Manufacturing Kentucky, Inc. (TMMK) on autotehdas, joka sijaitsee Kentuckyn osavaltion Georgetownissa. Se on osa Toyota Motor Engineering & Manufacturing North Americaa, jonka omistaa japanilainen Toyota Motor Corporation. TMMI on Evansvillen alueen suurin työnantaja.

TMMK:n vierailukeskus.

Tehdas perustettiin vuonna 1986 nimellä Toyota Motor Manufacturing USA. Se oli ensimmäinen Toyotan täysin omistama tehdas Yhdysvalloissa. TMMK on merkin suurin tehdas koko maailmassa. Vuonna 2017 Toyota käytti tehtaaseen 1,33 miljardia dollaria ja lisäsi 700 uutta työpaikkaa vuoden 2018 Toyota Camry -mallin valmistuksen takia. Ensimmäinen uusi Camry TMMK:lla valmistui kesäkuussa 2017.

Autojen valmistus tehtaalla alkoi toukokuussa 1988.[1] Ensimmäinen TMMK:lla valmistettu auto oli mallivuoden 1989 nelisylinterinen Camry. Alun perin moottorit tuotiin Toyota Cityn tehtaalta Japanista. Moottoreiden valmistus alkoi Kentuckyn tehtaalla 1990.

TMMK:lla valmistetaan Toyota Avalon-, Toyota Camry- ja Lexus ES-automalleja. Aiemmin siellä on koottu myös Toyota Siennaa, Toyota Venzaa ja Toyota Camry Solaraa. Tehtaalla on kolme tuotantolinjaa; kaksi Toyotalle ja yksi Lexukselle.

Nykyiset mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toyota Camry vuodelta 2018.

Entiset mallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toyota Camry Solara (2007-2008).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Toyota Factory Tour in Georgetown, KY factorytour.com. Viitattu 29. toukokuuta 2018.