Tory Belleci

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tory Belleci
Tory Belleci syyskuussa 2006.
Tory Belleci syyskuussa 2006.
Syntymäaika 30. lokakuuta 1970 (ikä 43)
Syntymäpaikka Yhdysvaltain lippu Monterey, Kalifornia
Aktiivisena 2003-
Oikea nimi Salvatore Belleci
Muut nimet "Tory"
Ammatti Näyttelijä, Elokuvaohjaaja
Merkittävät roolit Myytinmurtajat
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Salvatore "Tory" Paul Belleci (s. 30. lokakuuta 1970 Monterey, Kalifornia) on yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja ja mallirakentaja. Hänet tunnetaan parhaiten hänen työstään Discovery Channelin Myytinmurtajat-televisiosarjassa. Hän on myös työskennellyt Industrial Light and Magicille elokuviin nimeltä Pimeä uhka ja Kloonien hyökkäys.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Torylla on pitkä historia tulen ja räjähteiden kanssa työskentelemisestä. Varhaisiässä Toryn isä opetti miten rakentaa Molotovin cocktailin eli polttopullon. Myöhemmin hän rakensi kotioloissa liekinheittimen ja sitä käyttäessään hän sytytti vahingossa pienen osan talostaan tuleen. Tory kertoo olleensa erittäin kiinnostunut erikoistehosteista tehtyään lukiossa esitelmän elokuvien erikoistehosteista.

Suoritettuaan San Franciscon yliopiston elokuvakoulun hän aloitti vuonna 1994 työt Jamie Hynemanin pienessä tuotantoyhtiössä. Aluksi hän työskenteli lavastajana, juoksupoikana ja siivoojana mutta hän yleni nopeasti työssään. Muutamia vuosia myöhemmin hän aloitti työskentelyn Industrial Light and Magicille, hän työskenteli ILM:lle kahdeksan vuotta mallien rakentajana, kuvanveistäjänä ja maalarina. Vuonna 2003 Tory aloitti työt Discovery Channelille.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tory Bellecin Kotisivut (englanniksi)
Tory Belleci MySpacessa (englanniksi)
Tory Belleci IMDb:ssä (englanniksi)

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.