Teollisuuden Keskusliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Teollisuuden Keskusliitto (lyhenne TK) oli työnantajajärjestö, joka syntyi vuonna 1976 Suomen Teollisuusliiton ja Teollisuuden harjoittajain liiton yhdistyessä. Metsäteollisuus liittyi TK:oon toimialajärjestönä.[1]

Teollisuuden Keskusliitto oli teollisuuden talouspoliittinen järjestö. Liiton tehtäviin kuuluivat yleisten talouspoliittisten kysymysten lisäksi mm. kauppapolitiikkaan, teknologiaan, verotukseen ja ympäristönsuojeluun liittyvät teollisuuden yhteiset asiat.[1]

Vuonna 1992 Suomen Työnantajain Keskusliitto (STK) ja Teollisuuden Keskusliitto yhdistyivät, minkä tuloksena syntyi Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliitto (TT). Vuonna 2005 TT ja Palvelutyönantajat yhdistyivät muodostaen nykyisen Elinkeinoelämän keskusliiton.

Toimitusjohtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teollisuuden Keskusliiton toimitusjohtajina ovat toimineet:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Uusi liitto kirjasi viimeajan kehityksen. Helsingin Sanomat, 24.9.1975, s. 29. HS Aikakone (vain tilaajille). Viitattu 30.9.20209.
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.