Teiniagentti Luna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teiniagentti Luna
Amazing Agent Luna
(Teiniagentti Luna)
Genre Toiminta, Romantiikka, Shōjo
Manga
Tekijä Nunzio deFilippis, Christina Weir, Shiei
Julkaisija Seven Seas Entertainment
Sarjajulkaisulehti
Ensimmäinen painatus 15. maaliskuuta 2005
Kirjojen lukumäärä 5 (kesken)

Teiniagentti Luna (Amazing Agent Luna) on yhdysvaltalainen, Nunzio deFilippisin ja Christina Weirin käsikirjoittama ja Carmela Donezan eli Shiein piirtämä mangatyylinen, tytöille suunnattu sarjakuva. Sarjan ensimmäinen pokkari ilmestyi ensi kerran 15. maaliskuuta 2005, kustantajanaan amerikkalainen Seven Seas Entertainment. Suomeksi sarjaa kustantaa Egmont Kustannus.

Teiniagentti Lunaa on ilmestynyt viisi osaa, ja viimeinen osa päättyi siten, että tarina voisi jatkua vielä tulevaisuudessa.kenen mukaan?

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

15-vuotias geenimuunneltu salainen agentti Luna saa tehtäväkseen ottaa selvää kreivi Heinrich Von Bruckenin uusimmasta hankkeesta, scion-projektista. Luna murtautuu Pariisin lähetystöön ja pääsee käsiksi kyseisiin tietoihin, jotka kaikki viittaavat YK:n ylläpitämään rikkaiden lasten lukioon, Nobeliin.

Luna lähetetään lukioon muka-tavallisena tyttöoppilaana, Luna Collinsina. Tähän tehtävään osallistuvat myös Lunan valvoja-agentti, Jennifer Kajiwara, hänen äitinään ja valtion alaisena toimiva psykiatri Andrew Collins hänen isänään.

Luna ei pääse mukaan porukoihin ja hänestä juoruillaan. Luna tapaa Oliver Riggsin, mukavan ja pikkupoikamaisen skeittaajapojan, joka ihastuu kauniiseen Lunaan ensisilmäyksellä. Luna tutustuu myös Francesca Aldanaan, joka kuului koulun suosituimpaan tyttöjengiin.

Lunan tehtävää hankaluuttaa ihastuminen kouluun saapuvaa kreivi Von Bruckenin poikaan, Jonahiin. Luna tapasi Jonahin ensimmäistä kertaa Pariisissa murtauduttuaan lähetystöön, ja Jonah muistelee tavanneensa Lunan Pariisissa. Lunan henkilöllisyys on vaarassa paljastua! Jonah tuntuu olevan kiinnostunut Lunasta, mutta väliin tunkee koulun kermaan kuuluva kaunis ja pinnallinen Elizabeth Westbrook.

Tarina on täynnä ihmissuhdekiemuroita sekä toimintaa, josta vastaa kaunis, geenimuunneltu agentti Luna.

Henkilöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Luna Collins - Luna on 15-vuotias supervakooja, joka opiskelee lukiossa nimellä Luna Collins. Hän ja Jonah ovat syvästi rakastuneita toisiinsa, eikä Jonahin isä tiedä asiasta.
  • Jonah Von Brucken - Lunan päävihollisen, kreivi Von Bruckenin poika ja rakastunut Lunaan. Jonah on todella hyvännäköinen ja kiinnostava, johon kaikki tytöt ovat iskeneet silmänsä.
  • Francesca Aldana - Lunan paras ystävä. Oli ennen Lunaan tutustumista Elizabethin ja muiden koulun suosittujen tyttöjen kanssa, mutta kun hänestä tuli Lunan ja Oliverin ystävä, muut tytöt hylkäsivät hänet.
  • Oliver Riggs - Lunan ystävä, joka pitää rullalautailusta. Kukaan muu kuin Francesca ja Luna ei juurikaan pidä hänestä. Oliver on myös ihastunut Lunaan ja on todella mustasukkainen Jonahille, sillä Luna on rakastunut tähän.
  • Kreivi Heinrich Von Brucken - Lunan päävihollinen ja Jonahin isä, joka ei tiedä poikansa rakastuneen viholliseensa. Päätekijä scion-projektissa.
  • Elizabeth Westbrook - Koulun suosituin tyttö, joka ei pidä Lunasta ja on koppava kaikille. Hän on mustasukkainen Jonahin rakkaudesta Lunaan.
  • Valvoja-agentti Jennifer Kajiwara - Lunan tiukka valvoja-agentti, Lunan "äiti".
  • Tohtori Andy Collins - Valtion töissä oleva psykiatri, määrätty hoitamaan Lunan teini-ikäasiat. Hän esittää Lunan isää.
  • Emily Kajiwara - Lunan mummi.
  • Benjiro Kajiwara Lunan ukki. Hän pitää keilauksesta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]