Suvi Salmimies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suvi Tuulikki Salmimies (syntynyt 6. elokuuta 1985) on suomalainen vapaaottelija ja laulaja. Salmimies on otellut vapaaottelun ammattilaissarjassa vuodesta 2014 alkaen. Hän edustaa Team East Front -ammattilaistiimiä, jonka managerina toimii Jukka Paananen. Salmimiehen virallinen painoluokka on kärpässarja eli alle 56,7kg sarja.

Salmimies on kotoisin Kuusankoskelta, mutta hän asuu ja harjoittelee nykyisin Porissa. Salmimies on aloittanut vapaaottelemisen vuonna 2011 Kouvolassa MMA Utti -nimisen seuran riveissä. Hän on edustanut myös Gracie Barra Kouvolaa Brasilialaisen Jujutsun kilpailuissa. Salmimies on vuoden 2017 sinivöisten naisten alle 69-kiloisten brasilialaisen jujutsun suomenmestari. Hän on myös saman sarjan vuoden 2016 Finnish Open pronssimitalisti. Salmimies edustaa nykyään Porin Kamppailu-Urheilukeskusta kilpaillessaan muissa lajeissa.

Vapaaottelussa Salmimies kilpaili amatööritasolla vuosina 2012–2014, jolloin hän otteli yhteensä 9 ottelua. Näissä otteluissa ainoat kaksi häviötä tulivat Suomen ensimmäistä UFC-naisottelijaa Tina Lähdemäkeä (nykyään Tina Hanninen) vastaan. Salmimies on vuoden 2013 vapaaottelun amatöörien naisten alle 65.8kg sarjan Finnish Open mestari.

Ammattilaiseksi Salmimies siirtyi vuoden 2014 keväällä. Hänen päivitetty ottelutilastonsa löytyy Sherdogista[1] Salmimies on otellut suurimman osan uransa otteluista Cage MMA Finland organisaatiossa.

Ammattilaisottelut toteutumisjärjestyksessä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Clemence Schreiber
  2. Tanja Angerer
  3. Isabelle Pare
  4. Karla Benitez
  5. Liliya Kazak
  6. Lucie Pudilová
  7. Mara Romero Borella
  8. Tatou Ghania
  9. Irén Rácz
  10. Vanessa Melo
  11. Katarzyna Sadura
  12. Evelina Puidaitè
  13. Zarah Fairn dos Santos
  14. Pámela Bóveda Aguirre
  15. Zejna Krantic
  16. Vladlena Yarvorskaya
  17. Karoline Martins
  18. Maguy Berchel

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salmimies osallistui The Voice of Finladin kolmannelle tuotantokaudelle vuonna 2014. Salmimies oli ohjelmassa Michael Monroen tiimissä[2] ja tippui juuri ennen live-lähetyksiä. Tämän jälkeen Salmimies on keikkaillut maltillisesti kitaristin kanssa eri puolilla Suomea. Laulajan oma tyylilaji on rock.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]