Star Wreck

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Star Wreck on tamperelaisen Samuli Torssosen luoma elokuvasarja, joka parodioi etenkin Star Trek -televisiosarjaa ja myöhemmissä osissa myös muita scifi-ilmiöitä. Sarjan ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1992, ja se oli toteutettu yksinkertaisella kaksiulotteisella tietokonegrafiikalla. Myöhemmissä osissa grafiikka muuttui näyttävämmäksi, ja niissä esiintyi myös oikeita amatöörinäyttelijöitä.

Sarja kertoo avaruusalus C.P.P. Potkustartin kapteeni James B. Pirkin seikkailuista. Muita elokuvissa esiintyviä hahmoja ovat Mr. Spook (Pirkin kutsuma Mr. Spökö) ja Mr. Fukov. Myöhemmissä osissa esiintyivät myös hahmot Mr. Dwarf ja Mr. Info.

Kaikki Star Wreckit ovat ladattavissa sarjan internetsivuilta. In the Pirkinning julkaistiin Internetissä 1. lokakuuta 2005, ja sitä voi tilata sivustolta myös DVD-levynä. Elokuussa 2006 julkaistiin myös kokoelma-DVD vanhoista Star Wreck -elokuvista. Elokuvan kuvauspaikkana on toiminut olohuone ja elokuvaa tehtiin seitsemän vuotta.

Kapteeni Pirk pääsi uusimpana hahmona Yleisradion vuonna 2006 järjestämään Satusuomalainen-fiktiohahmokilpailuun.

Star Wreck: In The Pirkinningin menestyksen myötä tekijät alkoivat suunnitella seuraavaa elokuvaa, Iron Skyta. Keväällä 2012 ensi-iltansa saanut Iron Sky ei ole Star Wreck -elokuva, mutta suunnitteilla on myös uusi Star Wreck.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikiquote-logo-en.svg
Wikisitaateissa on kokoelma Star Wreck -sitaatteja.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.