Sipoonlahden koulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sipoonlahden koulu.

Sipoonlahden koulu Söderkullassa on ensimmäinen yhtenäiskoulu Sipoossa. Koulun opetus kattaa esiopetuksen ja luokat 1-9. Syksyllä 2009 Söderkullan Opintiellä sijainneen Etelä-Sipoon koulun (alakoulu) toiminta sulautui uuteen Sipoonlahden yhtenäiskouluun, kun uudet tilat valmistuivat Neiti Miilin tielle. Koulun oppilasmäärä oli syksyllä 2016 vähän alle 600.

Neiti Miilintiellä sijaitsevan koulurakennuksen laajennus ja saneeraus tapahtui kahdessa osassa ja valmistui 2020. Kouluun rakennettiin uutta tilaa ja entinen osa saneerattiin samanlaiseksi moderniksi opetustilaksi. Koulussa toimii oppikyliä joustavissa enimmäkseen luokattomissa tiloissa.

Kouluun voidaan ottaa noin 1300 oppilasta. Uuden koulun suunnittelussa on otettu vahvasti huomioon uusi oppimiskäsitys. Oppimistilat ovat monimuotoisia ja joustavia.

Koulun laaja pihapiiri on osa oppimisympäristöä ja sulautuu muihin lähipalveluihin. Piha oli Vuoden Ympäristörakenne 2020 -kilpailun finalisti.

Syksystä 2020 lähtien samassa rakennuksessa toimii myös ruotsinkielinen Söderkulla skola.[1]

Syksystä 2021 lähtien koulurakennuksessa aloitti kielikylpytoiminta Nikkilässä sijaitsevan Leppätien kielikylpykoulun ohjauksessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.