Sinikka Larsen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sinikka Larsen (o.s. Laitinen, s. 1940 Lahti[1]) on suomalainen filosofian maisteri ja eläköitynyt avoimen yliopisto-opetuksen kehittäjä.[2]

Hän toimi koko työuransa ajan johtotehtävissä, ensin Heinolan kansalaisopiston rehtorina 1971–1985 ja sitten Helsingin yliopiston Lahden tutkimus- ja koulutuskeskuksen (myöhemmin Palmenia) koulutusjohtajana, varajohtajana ja johtajana 1985–2003.

Luottamustoimia hänellä on ollut Jyränkölän Setlementissä, Heinolan koulutuskuntayhtymässä, Mikkelin läänin taidetoimikunnassa, Kansalais- ja työväenopistojen liiton valtuustossa ja Lahden Muotoiluinstituutin johtokunnassa.

Lisäksi hän on toiminut Heinolan kaupunginvaltuustossa, Heinolan kirjastolautakunnan ja kaupunkikuvatoimikunnan puheenjohtajana sekä Lahden ammattikorkeakoulun johtokunnan varapuheenjohtajana.

Valtakunnallisia rooleja hänellä on ollut Valtioneuvoston Aikuiskoulutusneuvostossa ja Opetusministeriön Korkeakoulujen arviointiprojektissa. Työryhmäjäsenyyksiä hänellä on ollut Ikääntyvien yliopistotoiminnan valtakunnallisessa neuvottelukunnassa ja johtoryhmässä sekä Lahden korkeakoulu- ja yliopistotyöryhmissä.

Hän on saanut työstään lukuisia palkintoja ja tunnustuksia. Näitä ovat Helsingin yliopiston tiedotuspalkinto vuonna 1989, Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki 1999 ja Suomen Kuntaliiton pronssinen ansiomerkki 1999. Sinikka Larsen sai vuoden 1999 J. V. Snellman -palkinnon pyrkimyksistään aikuiskoulutuksen järjestämiseen ja kehittämiseen Helsingin yliopistossa, jonka opetusministeriö arvioi yhdeksi korkealaatuisista aikuiskoulutusta tarjoavista yliopistoista vuosina 1999–2000.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Larsen Sinikka: Avoimen yliopiston kertomus 1977-2003, s. 47-69. Teoksessa Kosunen, T., Jouttimäki, S., Nisula, E.-L. & Nurminen, E. (toim.): Avoin yliopisto – sivistystä, osaamista ja tasa-arvoa : Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston 30-vuotisjuhlakirja.. Helsinki: Gaudeamus, 2007. ISBN 978-952-495-047-3.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.