Sherwood Schwartz

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sherwood Charles Schwartz (s. 14. marraskuuta 191612. heinäkuuta 2011[1]) oli yhdysvaltalainen tuottaja ja käsikirjoittaja. Hän syntyi Passaicissa, New Jerseyssä, ja loi televisiosarjat Gilligan's Island ja The Brady Bunch.

Schwartz työskenteli radiossa jo ennen läpimurtoaan televisiossa. Hänen tuotantoonsa kuuluu myös näytelmiä. Hänelle myönnettiin vuonna 1961 Emmy-palkinto työstä käsikirjoittajana The Red Skelton Show'ssa. Hän sai vuonna 2008 tähden Hollywood Walk of Famelle.

Schwartz oli juutalainen. Hän mainitsi kirjassaan Inside Gilligan's Island (1988), ettei tullut lainkaan toimeen Red Skeltonin kanssa, ja että hänen sopimukseensa jopa sisältyi kohta, joka takasi, ettei hänen tarvinnut tavata tätä kasvokkain.

Schwartz oli joulukuusta 1941 naimisissa Mildred Seidmanin kanssa. Heillä oli neljä lasta: Lloyd, Ross, Elroy ja Hope. Viimeksi mainitun on kerrottu saaneen nimensä Bob Hopen mukaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sherwood Schwartz, creator of ‘The Brady Bunch’ and ‘Gilligan’s Island,’ dies at age 94 washingtonpost.com. 12.7.2011. Viitattu 13.7.2011. (englanniksi)