Sami Koivisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sami Koivisto Hyvin sanottu -hankkeen keskustelussa Suomi-Areenalla 13.7.2021.

Sami Koivisto (s. 7. heinäkuuta 1971 Vesanto) on suomalainen toimittaja, marraskuusta 2017 alkaen Ylen vuorovaikutuspäällikkö. Hänet nimettiin Yleisradion yleisöasiamiehen uuteen tehtävään 28. syyskuuta 2017[1]; tehtävänimeke vaihdettiin tehtävän alkaessa yleisövuorovaikutuksen päälliköksi.[2] Tehtävässään Koivisto pyrkii lisäämään Ylen journalismin ja muun toiminnan läpinäkyvyyttä Ylen yleisöjen mielipiteitä kuuntelemalla ja kysymyksiin vastaamalla.[3] Koivisto on kysytty luennoitsija ja kouluttaja myös Ylen ulkopuolella; Ylellä hän kouluttaa henkilökuntaa vihapuheen kohtaamisessa.

Koivisto on työskennellyt Ylessä toimittajana marraskuusta 2008. Vuosina 2003–2008 Koivisto työskenteli Ilta-Sanomissa mm. verkkotoimittajana, mielipidetoimituksen vs. esimiehenä ja moderaattorina. Freelancer-toimittajana hän kirjoitti artikkeleita useille suomalaisille aikakauslehdille vuosina 2002–2007. Koiviston tunnetuimpiin Ylelle kirjoittamiin artikkeleihin kuuluu 30. toukokuuta 2019 julkaistu kuvaus sovittelukokemuksesta, jossa Koivisto kohtaa kasvotusten hänen perheensä kuolemaa toivoneen vihapuheen kirjoittajan.[4]

Sami Koivisto on koulutukseltaan toimittaja, tutkinto on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin koulutuksesta. Aiemmin Koivisto on opiskellut muun muassa draamaterapiaa Royal Central School of Speech and Drama -teatterikorkeakoulussa Lontoossa.

Sami Koivisto palkittiin työstään Ylen vuorovaikutuspäällikkönä Julkisen palvelun juhlastipendillä vuonna 2022. Työstään toimittajana hänet palkittiin Yleisradion ohjelmastipendeillä vuosina 2011 ja 2017.

Lähteet