Sam Jaeger

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sam Jaeger
Henkilötiedot
Koko nimi Samuel Heath Jaeger
Syntynyt29. tammikuuta 1977 (ikä 47)
Yhdysvallat Toledo, Ohio
Puoliso Amber Marie Mellott
Lapset 4
Näyttelijä
Aktiivisena 2002-
Aiheesta muualla
IMDb

Samuel Heath Jaeger (s. 29. tammikuuta 1977) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja käsikirjoittaja. Hän on näytellyt päärooleja televisiosarjoissa The Handmaid’s Tale – Orjattaresi ja Why women kill.

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaeger syntyi Perrysburgissa Ohiossa LeAnnen (os Graening) ja Charles Jaegerin pojaksi. Hän on nuorin neljästä lapsesta.lähde? Hän valmistui Perrysburg High Schoolista vuonna 1995 ja vuonna 1999 hän sai Bachelor of Fine Arts -tutkinnon Otterbein Collegessa. Valmistuttuaan Jaeger työskenteli näyttelijöitä välittävässä toimistossa New Yorkissa. Hän meni vuonna 2007 naimisiin näyttelijä Amber Marie Mellottin kanssa, jonka hän tapasi Otterbein Collegessa.[1] Hänellä on neljä lasta, August, syntynyt 2010, Redford, syntynyt n. 2014, Calvin, syntynyt 26. kesäkuuta 2016, ja tytärpuoli, Aubrey.

Jaeger aloitti näyttelijänuransa ollessaan vielä yliopistossa pienessä vierasroolissa New Yorkissa toimivassa TV-sarjassa Law & Order (1990). Hän näytteli myös useilla teatterinäyttämöillä New Yorkissa ennen kuin muutti Los Angelesiin ja Hollywoodiin näyttelemään täyspitkissä elokuvissa. Hänen uransa nopeutui, kun hän onnistui saamaan rooleja tunnetuissa elokuvissa Traffic (2000) ja Behind Enemy Lines (2001). Sen jälkeen hän näytteli päähahmoa Bruce Willisiä ja Colin Farrellia vastaan ​​Hart's Warissa (2002) kapteeni R. G. Siskinä. Vuonna 2009 Jaeger sai Joel Grahamin roolin NBC:n televisiosarjassa Parenthood, joka sai ensi-iltansa vuonna 2010. Lisäksi hän kirjoitti, ohjasi ja näytteli vaimonsa kanssa vuoden 2011 elokuvassa Take Me Home.

Jaegerin televisio-esiintymiset sisältävät Richardin roolin ABC:n When We Rise -elokuvassa, Tim Powellin roolin Tell Me a Storyssa ja Rob Stantonin roolin sarjassa Why women kill (Miksi naiset tappavat).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jason Ohlson: Sam Jaeger - Sam I Am Columbus Magazine. Viitattu 17.9.2022.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Sam Jaeger