Salla Merikukka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Salla Iina Maaria Merikukka (o.s. Niemi, s. 10. lokakuuta 1988) on helsinkiläinen valokuvaaja, Helsingin Vihreiden puheenjohtaja[1], Vihreiden puoluehallituksen jäsen[2] sekä kirkkopäättäjä. Tällä hetkellä Merikukka istuu Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvostossa[3] sekä Helsingin seurakuntayhtymän kirkkovaltuustossa. Aiemmin hän on vaikuttanut kirkon luottamustehtävissä Turun Katariinanseurakunnassa sekä Halikon seurakunnassa.

Merikukka valmistui valokuvaajan ammattitutkintoon Stadin ammattiopistosta 2017 ja hän on sen jälkeen kuvannut lukuisia suomalaisia poliitikkoja. Vuonna 2022 Merikukka työsti Vihreitä miehiä -valokuvateoksen Vihreän Sivistysliiton tukemana.[4][5] Teoksesta koostuva näyttely oli esillä Vihreiden Joensuun puoluekokouksessa toukokuussa 2022 sekä kesäkuussa 2022 Helsingissä.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merikukka on kotoisin Varsinais-Suomen entisestä kunnasta Halikosta, joka kuuluu nykyään Saloon. Hän valmistui ylioppilaaksi Halikon lukiosta 2007 sekä teolliseksi muotoilijaksi Turun ammattikorkeakoulusta 2013. Valokuvausta Merikukka opiskeli 2016–2017 Stadin aikuisopistossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]