Sääruutu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sääruutu oli MTV:llä alun perin 1950–1960-luvulla sekä myöhemmin vuosina 1989–1991 esitetty sääohjelma. Kyseessä oli Suomen ensimmäinen television sääohjelma.

Sääruutu tuli ensimmäistä kertaa ohjelmistoon vuonna 1958. Ohjelmaa esitettiin Yleisradion TV-uutisten jälkeen, mutta se kuului Mainos-TV:n ohjelmistoon. Sääruudun kustansi Medica-lääketehdas. Sen ensimmäisenä meteorologina toimi Paavo Salmensuu, joka esiintyi ohjelmassa vuoteen 1964 saakka.

Viisiminuuttinen Sääruutu esitettiin vuosina 1989–1990 joka päivä alkuillasta MTV:n ohjelmaosuuden alussa, sunnuntaisin myös iltapäivällä MTV:n ohjelmaosuuden päätteeksi. Sääruudussa meteorologi kertoi säätiedot esitellen satelliittikuvaa ja tutkakuvaa.

Syyskuussa 1990 arki- ja lauantai-iltojen Sääruutu liittyi osaksi Seitsemän Uutisia niiden alkaessa Kolmoskanavalla. Erillistä Sääruutu-ohjelmaa esitettiin sen jälkeen enää sunnuntaisin iltapäivällä ja alkuillasta. Sääruutu poistui lopullisesti MTV:n ohjelmistosta, kun vuonna 1991 alettiin lähettää Seitsemän Uutisia myös sunnuntaisin.

Nykyään MTV3:n ohjelmistossa on sääohjelmat Päivän sää ja Viikon sää.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.