Rokkikukko

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rokkikukko
Rock-A-Doodle
Ohjaaja Don Bluth
Pekka Lehtosaari
Käsikirjoittaja David N. Weiss
Säveltäjä Robert Folk
Valmistustiedot
Kesto 1:10
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Rokkikukko on vuonna 1992 valmistunut elokuva, joka yhdisti oikeaa ja piirrettyä elokuvaa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarinassa on kukko nimeltään Trubaduuri, joka uskoo että aurinko nousee vain hänen joka-aamuisesta kiekaisustaan. Eräänä aamuna Trubaduurin kimppuun hyökkää Yön Herttuan lähettämä ilkeä kätyri ja tästä syystä hän jättää kiekumisen väliin mutta aurinko nousee kuitenkin. Tämän takia muut tilan eläimet alkavat väheksyä ja pilkata kukkoa. Kukko tuntee itsensä niin ulkopuoliseksi että lähtee etsimään paikkaansa New Yorkista.

Pieni poika nimeltä Edmund lukee kukon tarinaa kirjasta. Hänen vanhempansa ja isoveljensä lähtevät eräänä myrskyisenä iltana pelastamaan muita kyläläisiä. Pikku-Edmund jää yksin kotiin ja lukee innoissaan tarinaa, kunnes hänen kirjansa tapahtumat muuttuvat yhtäkkiä todeksi. Maatilan pihalla kaatuu puu sähkölinjojen päälle jonka seurauksena piirretty pöllö nimeltä Yön Herttua tulee sähkökatkoksen mukana oikeaan maailmaan. Edmund on rikkonut Yön Herttuan monookkelin koskettaessaan kirjan kuvaa ja kutsunut Trubaduuria apuun. Herttua raivostuu ja muuttaa Edmundin kissanpennuksi, jolloin elokuvan maailma muuttuu loisteliaaksi mutta synkäksi piirretyksi. Yön Herttuan suunnitelma on estää auringon nousu niin että maapallolla olisi ikuinen yö.

Jotta Edmund ja maailma palaisi ennalleen tarvitaan vain New Yorkissa olevan Trubaduurin kiekaisu auringon nousuun, mutta hänen tavoittamisensa onkin luultua hankalampaa sillä New Yorkissa ollessaan Trubaduurista on tullut kaikkien tuntema supertähti "Kuningas", hahmo perustuu Elvikseen. Edmund ja muut tilan piirretyt hahmot aloittavat hengenvaarallisen operaation pysäyttääkseen julman Yön Herttuan ja pelastaakseen Trubaduurin tämän kynsistä.

Suomenkielinen toteutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva on julkaistu suomenkielisenä VHS-kasettina vuonna 1997.

Rokkikukon eli Trubaduurin äänenä on Kirka. Muissa rooleissa ovat muun muassa Markus Bäckman, Matti Holi, Tuomo Holopainen, Jarmo Koski, Pekka Kuorikoski, Tomi Metsäketo, Eija-Riitta Nuotio, Tuomas Oksanen, Jarkko Rantanen, Birthe Wingren ja Jukka Voutilainen.

Ohjauksesta vastasi Pekka Lehtosaari.