Rock'n'Swing Dance Club Comets

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rock'n'Swing Dance Club Comets
Perustettu 19. maaliskuuta 1992
Entiset nimet Rock'n Roll Dance Club Comets
Paikkakunta Suomi Helsinki, Suomi
Värit               
Lajit tanssiurheilu
Kotisivu https://www.comets.fi/

Rock’n’Swing Dance Club Comets ry (lyh. Comets) on helsinkiläinen tanssiurheiluseura, joka on erikoistunut rock’n’swing tansseihin. Seuran lajeja ovat balboa, blues, boogie woogie, bugg, collegiate shag, fusku, jazz roots, lindy hop, rockabilly, rock'n'roll ja west coast swing.

Seuran menestynein tanssipari on Masi Saurén ja Anna Tyutyunyuk, joilla on boogie woogien maailmanmestaruus vuodelta 2021[1] ja MM-hopea vuodelta 2022[2].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rock’n Roll Dance Club Comets sai alkunsa vuonna 1992. Seuran perustivat Tanssiklubi Starissa harrastuksen aloittaneet tanssijat ja nimensä mukaisesti Comets perustettiin rock’n’roll -seuraksi. Pian lajeiksi tulivat myös boogie woogie, bugg sekä lindy hop. Seuran alkuperäinen nimi Rock’n Roll Dance Club Comets muutettiin Rock’n’Swing Dance Club Comets:ksi vuonna 2021[3].

Tietoa seurasta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Comets on suomen suurin tanssiurheiluseura[4]. Seurassa urheilee tällä hetkellä noin 1000 lasta, nuorta ja aikuista, joiden valmennuksesta vastaa noin 60 vapaaehtoista seuravalmentajaa ja ammattivalmentajaa.

Comets on jäsenenä Suomen Tanssiurheiluliitossa (STUL), Suomen Seuratanssiliitossa (SUSEL) ja Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilussa (ESLU).

Seurassa aikuisten urheilu on laadukasta ja innostavaa, mistä kertoo muun muassa seuralle myönnetty Olympiakomitean Tähtimerkki[5][6]. Seuran kehitykseen onkin viime vuosien aikana panostettu ja kehitystyö on näkynyt konkreettisesti esimerkiksi seuran viestinnässä, hallinnossa ja valmennuksen puolella.

Lindy in the Park[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Comets on järjestää kesätiistaisin kaikille avoimet ja ilmaiset puistotanssit Oopperatalon amfiteatterilla ja niissä soitetaan tanssimiseen sopivaa swing-musiikkia.[7] Puistotansseja on järjestetty vuodesta 2004 lähtien.[7] Puistotanssien yhteenlaskettu kävijämäärä on ollut parhaimmillaan yli 2000 henkilöä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]