RapidShare

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

RapidShare on ilmainen tiedostonjakopalvelu, joka väittää olevansa alallaan maailman suurin sivusto. Palvelua ylläpitävä yhtiö toimii Saksasta käsin ja sen rahoitus tulee Googlen AdSense-palvelusta ja sivuston maksavilta asiakkailta.

Rapidshare on ilmainen palvelu, johon kuka tahansa voi lähettää alle 200 megatavun kokoisia tiedostoja ilman rekisteröitymistä. Lähetyksen jälkeen lähettäjälle annetaan URL-osoite. Osoite kertoo lataussivun, josta kuka tahansa osoitteen tietävä voi ladata tiedoston. Jonotusaika riippuu kysynnästä ja edellisten latausten määrästä samaan IP-osoitteeseen. Rekisteröityminen ja maksaminen tuovat useita etuja, kuten usean latauksen samaan aikaan, jonon ohittamisen sekä mahdollisuuden keskeyttää ja aloittaa lataus uudestaan. Palvelussa ei ole mahdollista etsiä tiedostoja, vaan kaikki tiedostot pitää ladata annetun osoitteen kautta.

Vaikka RapidSharen kautta ei voi etsiä lähetettyjä tiedostoja, yleisluontoisia hakukoneita kuten Google tai erikoistuneita hakukoneita käytetään usein jaettujen tiedostojen etsimiseen.

24. helmikuuta 2012 Rapidshare ilmoitti rajoittavansa rekisteröimättömien käyttäjien lataukset maksiminopeuteen 30 kb/s Megaupload-sivuston saamasta negatiivisesta julkisuudesta ja sulkemisesta johtuen. Suuremman nopeuden saa vain hankkimalla maksullisen RapidPro–tilin.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.