Phil Hartman

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Phil Hartman, noin 1978

Philip Edward "Phil" Hartman (24. syyskuuta 194828. toukokuuta 1998) oli kanadalaissyntyinen yhdysvaltalainen näyttelijä, ääninäyttelijä, koomikko ja käsikirjoittaja.

Hartman syntyi Ontarion Brantfordissa Kanadassa. 50-luvulla hänen perheensä muutti Yhdysvaltoihin. Hartman pyrki Los Angelesin high schooleihin, ja hänestä tuli Yhdysvaltojen kansalainen 90-luvun alkupuoliskolla.

Urallaan Hartman on ollut mukana muun muassa Saturday Night Livessä, NewsRadio-sitcomissa ja Simpsoneissa, jossa hän esitti B-luokan halpaelokuvanäyttelijää Troy McClurea ja asianajaja Lionel Hutzia.

Hartman ja Brynn menivät naimisiin 1987 ja he saivat esikoisensa vuonna 1989 ja toisen lapsensa vuonna 1992.

Hartmanin murha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

28. toukokuuta 1998 Philin vaimo Brynn murhasi Hartmanin tämän kotona Kaliforniassa Hartmanin ollessa 49 vuoden ikäinen. Brynn ampui Philiä kahdesti päähän tämän nukkuessa ja muutaman tunnin kuluttua teki itsemurhan ampumalla myös itseään päähän. Murhan motiivit eivät ole täysin tiedossa. Tosin Brynn oli ottanut aiemmin illalla kokaiinia ja teki murhan huumeiden alaisena. Brynn oli pahasti huumeriippuvainen, pääsi siitä irti mentyään Hartmannin kanssa naimisiin, mutta huumeet veivät myöhemmin taas vallan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.