Olympus E-1

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Olympus E-1 järjestelmäkamera edestä
Olympus E-1 järjestelmäkamera takaa yläviistosta

Olympus E-1 esiteltiin vuonna 2003, jolloin se oli ensimmäinen alusta asti täysin digitaaliseksi suunniteltu järjestelmäkamera.

E-1 käyttää Four Thirds -objektiivikiinnitystä ja -kuvajärjestelmää. Tämä tarkoittaa sitä, että järjestelmän kenno on pienempi kuin 35mm negatiivi ja tämän ansiosta järjestelmästä on saatu kevyempi ja pienempi kuin vastaavista kilpailijoista.

Pääpiirteet:

Joskus käyttäjät kohtaavat kirkkaita pisteitä pitkillä valotusajoilla. Tätä kutsutaan pitkän valotuksen kohinaksi. Kytkemällä päälle "noise filter" tekniikan, E-1 poistaa kirkkaat kohdat.

E-1:sen kehitystä on kutsuttu myös Olympuksen Zuiko objektiivi nimen elvyttämiseksi, vaikka uuden objektiivisarjan nimi onkin Zuiko Digital. E-1:tä myytiin yleensä sääsuojatun Zuiko Digital 14-54mm 1:2.8-3.5 zoom-objektiivin kanssa.

Olympus jakoi aikaisemmin ilmaiseksi OM-adaptereita, joilla voitiin kytkeä vanhoja OM-kiinnityksellä varustettuja objektiiveja uuteen 4/3-kiinnitykseen. Enää adaptereita ei saa ilmaiseksi, mutta niitä on saatavana noin sadan euron hintaan monista eri kaupoista. Tällä adapterilla saadaan käyttöön erittäin laaja valikoima vanhempia manuaalitarkenteisia objektiiveja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]