No Game No Life

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
No Game No Life
Genre Shōnen, fantasia, seikkailu, strategia
Manga
Tekijä Yū Kamiya
Julkaisija Media Factory
Sarjajulkaisulehti
Ensimmäinen painatus 25. huhtikuuta 2013 –
Kirjojen lukumäärä 2
TV-anime
Ohjaaja Atsuko Ishizuka
Studio Madhouse
Lähetyskanavat AT-X, Tokyo MX, SUN, KBS, TVA, BS11
Alkuperäinen lähetyskierros 9. huhtikuuta 2014 – 25. kesäkuuta 2014
Jaksojen määrä 12 + 6 erikoisjaksoa

No Game No Life on Yuu Kamiyan kirjoittama ja kuvittama romaanisarja. Se on sovitettu myös samannimiseksi animesarjaksi ja mangaksi, jota Kamiya tekee itse vaimonsa Mashiro Hiiragin kanssa.

Sarja sijoittuu rinnakkaistodellisuus Disboardiin, jossa kaikki ihmisten riidat ja konfliktit ratkaistaan peleillä. Peleiksi lasketaan muun muassa lautapelit, vedonlyönnit, korttipelit, ja videopelit, joissa voittamiseen tarvitaan joko tuuria, strategioita, taikka joitakin erityistaitoja.

Disboard-maailman säännöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maailman on luonut Jumala nimeltä Tet, joka nähdään yleensä pienen pojan muodossa. Tet on asettanut maailmalleen seuraavanlaiset säännöt, joita on ehdottomasti noudatettava:

  1. Kaikki murhat, sodat ja varkaudet ovat ehdottomasti kiellettyjä tässä maailmassa.
  2. Kaikki konfliktit ratkaistaan peleillä.
  3. Kaikki pelin osapuolet antavat peleihin panoksia.
  4. Melkein minkälaista peliä tahansa voidaan pelata ja panoksiksi kelpaavat melkein mitkä asiat tahansa.
  5. Se joka peliä tarjoaa, päättää pelin säännöistä.
  6. Voittaja voittaa häviäjän panokset, olivat ne mitä tahansa.
  7. Konflikteja ryhmien välillä käydään nimettyjen edustajien johdolla, joilla on valtaa päättää millaisella pelillä konflikti ratkaistaan.
  8. Mikäli huijaamisesta jää kiinni, huijari häviää pelin välittömästi. Tähän sääntöön kuitenkin liittyy muutamia poikkeustapauksia.
    1. Huijaaminen on edelleen sallittua, mikäli siitä ei jää kiinni pelin aikana.
    2. Pelaajat saavat vapaasti huijata ennen peliä ja pelin jälkeen, kunhan huijaukset eivät liity asetettuihin panoksiin ja kunhan pelin säännöt tulevat pelaajille selväksi niiltä osin, että pelaaja tietää miten peli voitetaan ja miten se hävitään.
  9. Itse Jumalan nimissä, nämä säännöt eivät koskaan tule muuttumaan.
  10. Pidetään kaikki hauskaa ja pelataan yhdessä!

Disboard-maailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Disboard on rinnakkaistodellisuus joka rikkoo monia fysiikan lakeja. Maailmasta löytyy paljon mystisiä eläimiä, kuten lohikäärmeitä. Maailmassa on 16 eri ihmisrotua, joilla on omat valtionsa ja rajansa.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sora on 18-vuotias poika ja Shiron isoveli. Soran voimakkuus on toiminnallisissa, sekä psykologisissa peleissä. Hänen heikkoutensa on hänen huono strateginen muistinsa. Sora on todella äänekäs, rohkea ja itsevarma pelaaja, joka tykkää söpöistä asioista. Soran pelitaidoista kertoo paljon kohtaus, jossa Sora voittaa kivi, sakset, paperi pelin, kertomalla vastustajalle etukäteen siirtonsa.
  • Shiro on 11-vuotias tyttö ja Soran pikkusisko. Hänen strateginen muistinsa on huippuluokkaa. Hän muistaa muun muassa shakin kaikki mahdolliset siirrot ulkoa. Hänen heikkoutenaan on kuitenkin toiminnalliset pelit. Shiro on hiljainen ja ujo, sulkeutunut tyttö, joka nukahtelee usein. Shiron pelitaidoista kertoo paljon se fakta, että hän on voittanut kaikki shakkimestarien kukistamiseen tarkoitetut automaattiset ohjelmat.

Sora ja Shiro ovat toisistaan täysin riippuvaisia. He ovat eläneet lähes koko elämänsä yhdessä. Mikäli heidät erottaa toisistaan edes vähäksi aikaa, molemmat heistä saavat paniikkikohtauksen, koska eivät voi elää ilman toisiaan. Molemmat heistä ovat syntyneet maapallolla, kunnes Jumala Tet teleporttasi heidät Disboardin maailmaan. Sisarukset olivat aikoinaan maapallolla legenda. He eivät hävinneet missään pelissä koskaan, ennen saapumistaan Disboard maailmaan.

  • Stephanie Dola on tyttö, johon Sora on hieman ihastunut. Sora on aina unelmoinut tyttöystävästä, mutta suhde Dolan kanssa on hyvin hankala, koska Sora ei voi jättää Shiroa edes hetkeksikään. Dola on tyttö, joka kunnioittaa sukunsa perinteitä ja yrittää sarjan alussa voittaa kuningaskuntansa takaisin suvulleen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sora ja Shiro ovat elävä legenda. Kukaan ei tiedä heidän nimiään, mutta he eivät ole koskaan hävinneet missään pelissä kertaakaan. Heitä on usein luultu huijareiksi ja hakkereiksi, koska he ovat voittaneet peleissä, joissa voittamisen pitäisi olla miltei mahdotonta. Tosiasia on kuitenkin se, että Sora ja Shiro pelaavat yleensä reilusti ja he ovat vain niin "taitavia", ettei heitä voi normaali maapallon ihminen mitenkään voittaa. Kun Jumala Tet saa tietää näistä sisaruksista, Tet haastaa Soran ja Shiron shakkipeliin. Taistelusta tulee todella tiukka, mutta Sora ja Shiro voittavat Jumalan. Tämän jälkeen Tet teleporttaa sisarukset omaan maailmaansa, jossa kaikki ratkaistaan pelaamalla pelejä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]