Nicky Hilton

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nicky Hilton vuonna 2005.

Nicholai "Nicky" Olivia Hilton (s. 5. lokakuuta 1983 New York) on yhdysvaltalainen Hilton-hotelliketjun perijätär, malli sekä muotisuunnittelija.

Nickyn perheeseen kuuluu äiti Kathy Richards, isä Richard Hilton, isosisko Paris Hilton ja kaksi pikkuveljeä Conrad Hughes Hilton ja Barron Nicholas Hilton. Hänen isovanhemmansa ovat Barron Hilton ja Marilyn Hawley.

Varhaisvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osan lapsuudestaan Nicky ja Paris viettivät kattohuoneistossa Waldorf-Astoria Hotel -hotellissa. Perhe muutti usein ja Nicky on myös asunut Beverly Hillsissä sekä The Hamptonsissa, joka sijaitsee Long Islandilla New Yorkissa.

Nicky valmistui Convent of the Sacred Heart -lukiosta New Yorkissa. Hän on opiskellut muotisuunnittelua Fashion Institute of Technology ja Parsons School of Design -kouluissa, mutta ei saanut opintojaan valmiiksi.lähde?

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muotisuunnittelija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2004 julkaistiin Nickyn suunnittelema vaatemerkki Chick by Nicky Hilton, jonka kohderyhmänä oli ensisijaisesti nuoriso.

Nicky suunnitteli vuosina 2002–2005 laukkuja japanilaiselle Samantha Thavasalle.

Vuonna 2007 julkaistiin Nickyn toinen vaatemerkki Nicholai, jonka debyyttimuotinäytös kevät/kesä 2008 oli Mercedes-Benz-muotiviikolla New Yorkissa 9.9.2007. Nicky tavoitteli uudella merkillään hienostuneempaa kohderyhmää.

Vaatteiden ja laukkujen lisäksi on Nicky myös suunnitellut asusteita ja koruja.

Malli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicky aloitti uransa mallina. Hän on Heatheretten vakiomalli, ja yhdessä siskonsa Parisin kanssa he usein aloittavat ja päättävät muotinäytökset. Lisäksi Nicky on ollut mallina omalle vaatemerkilleen Chick by Nicky Hilton. Vuonna 2005 Nicky oli Rod Stewartin tyttären Kimberly Stewartin kanssa australialaisen alusvaatemerkin Antzin kasvoina. Sittemmin Nicky korvattiin australialaisella mallilla Megan Maitlandilla, mutta Kimberly jatkaa edelleen merkin kasvoina.

Tähän aikaan Nicky sai kuvansa Lucire-lehden kanteen sen Uuden-Seelannin ja Romanian julkaisuissa.

Näyttelijätär[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicky ja Paris tekivät debyyttinsä komediaelokuvassa National Lampoon’s Pledge This!. Elokuva meni suoraan DVD:lle ja julkaistiin joulukuussa 2006.

Vuonna 2003 Nickylle ja Parisille ehdotettiin osaa tosi-tv-sarjaan The Simple Life, josta Nicky kieltäytyi. Paris otti tarjouksen vastaan ja toisen osan sai Parisin silloinen paras ystävä seurapiirijulkkis Nicole Richie. Sarjaa esitettiin USA:ssa vuosina 2003–2007 ja Suomessa sarja tunnetaan paremmin nimellä Leidit landella.

Nicky on näytellyt useissa cameo-rooleissa, eli hän on näytellyt itseänsä.

Hotelli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2006 Nicky suunnitteli siirtyvänsä hotellibisnekseen kahdella Nicky O -hotellilla, Miamiin ja Chicagoon. Helmikuussa 2007 Nicky ja hänen managerinsa Paul Fisher saivat syytteen sopimusrikkomuksesta ja projekti jäädytettiin.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nicky seurusteli mediapersoona Brian McFaydenin kanssa sekä näyttelijä, malli ja tuottaja Ian Somerhalderin kanssa vuonna 2003.

Myöhemmin 15.8.2004 hän meni naimisiin Todd Andrew Meisterin kanssa Las Vegasissa. Avioliitto mitätöitiin kolme kuukautta myöhemmin.

Sen jälkeen Nicky seurusteli näyttelijä ja ohjaaja Kevin Connollyn kanssa tammikuusta 2005 heinäkuuhun 2006.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]