Näyttämö-teatteri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Näyttämö-teatteri on esittävän taiteen vierailuteatteri Joensuussa. Se on toiminut vuodesta 2021 entisessä Joensuun lyseon lukion rakennuksessa Koskikadulla. Teatterinjohtaja on Rauli Kajavuori. [1]

Näyttämö on Sirkus Supiainen ry:n perustama ja toimii sen kotinäyttämönä. Katsomopaikkoja on 80–100. Ohjelmisto painottuu vierailuesityksiin ja Sirkus Supiaisen omiin näytöksiin. Teatteri tarjoaa tilojaan myös muiden teatteri-, tanssi- ja sirkusryhmien ja oppilaitosten käyttöön.

Sirkus Supiainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sirkus Supiaisen toiminta alkoi vuonna 1986. Nimi Sirkus Supiainen otettiin käyttöön vuonna 1997. Sirkus toimii laaja-alaisesti esittävän taiteen kentällä. Yhdistyksen kotipaikka on vuodesta 2015 alkaen ollut Joensuu. Sirkus toimii Näyttämö-teatterin lisäksi Pilkontiellä, jossa Näyttämö aloitti vuonna 2018.

Supiaisen toiminta kattaa muun muassa esityksiä, festivaaleja, leirejä sekä työpajojen järjestämistä sirkuskouluille ja -taiteilijoille. Yhdistys on ylläpitänyt lasten ja nuorten Supiaisen Sirkuskerhoa. Sirkus Supiainen on Suomen Nuorisosirkusliitto ry:n jäsen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kimmo Nevalainen: Näyttämö-teatteri muutti Lyseon lukion jumppasaliin, josta on muunneltu toimiva black box. Karjalainen, 18.12.2021, s. 14,15.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]