Muumio (hirviö)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Muumio
Piirros muumiosta
Piirros muumiosta
Ominaisuudet
Status Elävä kuollut
Ikä Tuhansia vuosia
Tuntomerkit Pellavasuikaleisiin kiedottu kuollut, palsamoitu ihminen, jolta sisäelimet on poistettu
Asuinpaikka Egypti
Kansanperinne
Kansanperinteen
alkuperä
Muinaisegyptiläinen mytologia
Samanlaiset
olennot
Zombi
Suhteet

Muumioita esiintyy yleisesti kauhuelokuvissa siteisiin käärittyinä elävinä kuolleina. Tunnetuin tapaus, jossa ns. muumion kirouksen on väitetty toteutuneen, oli faarao Tutankhamonin hautaa avatessa: monet hautaan tunkeutuneet kuolivat lyhyen ajan kuluessa.

Tutankhamonin kirous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monet ihmiset uskovat, että muumion kirous toteutui vuonna 1923, kun arkeologit avasivat 3000 vuotta vanhan faarao Tutankhamonin haudan. Lordi Carnarvonia, arkeologi Howard Carterin rahoittajaa pisti hyttynen, ja hän menehtyi seitsemän kuukautta myöhemmin piston aiheuttamaan tulehdukseen.[1] Kerrotaan myös, että samaan aikaan kuoli hänen kolmijalkainen Susie-terrierinsä. Hurjat huhut faaraoiden kirouksesta alkoivat kiertää maailmaa[1]. Kerrotaan esimerkiksi, että 12 vuodessa 32 haudankaivuuseen osallistunutta ihmistä kuoli tavalla tai toisella. Skeptikoiden mukaan heitä oli vain kahdeksan 58 henkilöstä[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Numminen, Pekka: Kahdeksan ihmistä kuoli oudosti vierailtuaan faarao Tutankhamonin haudassa – tämä väitetystä kirouksesta tiedetään Iltalehti (iltalehti.fi). 9. marraskuuta 2019 klo 16:33. Viitattu 18.4.2023.