Mikkelin Kilpa-Veikot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mikkelin Kilpa-Veikot
Perustettu 1902
Paikkakunta Suomi Mikkeli, Suomi
Värit          
Lajit

Yleisurheilu

Telinevoimistelu
Puheenjohtaja Juha Putkonen

Mikkelin Kilpa-Veikot (MiKV) on vuonna 1902 perustettu mikkeliläinen yleisurheilu- ja telinevoimisteluseura. MiKV:n puheenjohtaja on Juha Putkonen. Mikkelin Kilpa-Veikot on Suomen Urheiluliiton, Suomen Aikuisurheiluliiton, SUL:n aluejärjestön, Suomen Voimisteluliiton sekä Etelä-Savon Liikunnan jäsen.

MiKV on Mikkelin alueen toiseksi vanhin urheiluseura. Perustamisvuonna 1902 seurassa oli 58 jäsentä. Vuonna 2021 Mikkelin Kilpa-Veikkojen jäsenmäärä oli noin 350. Etelä-Savon Yleisurheilu on valinnut Mikkelin Kilpa-Veikot usean vuoden ajan parhaaksi nuoriso sekä parhaaksi yleisurheiluseuraksi Etelä-Savossa. [1]

Kilpa-Veikot pelasivat 1920-luvulla myös jalkapalloa osallistuen lajin suomenmestaruuskilpailuihin 1927 ja 1928. Seura oli Savon piirin moninkertainen mestari[2][3]. Jalkapallo loppui seurasta, kun kaupunkiin perustettiin 1929 palloilun erikoisseura Mikkelin Palloilijat.[4]

Seuran toiminnan periaatteet[1][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MiKV:n arvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tasavertaisuus
  • Rehtiys ja avoimuus
  • Kilpaurheilu osana elämää
  • Kasvatus
  • Yhteisöllisyys

Liikuntaa ja urheilua eri ikäisille[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikkelin kilpa-Veikot järjestää monipuolisia ryhmiä sekä yleisurheilussa että telinevoimistelussa ja nuoria kannustetaan osallistumaan molempien lajien toimintaan. Lisää innokkaita harrastajia pyritään saamaan toimintaan mukaan koulukiertueilla, kaveriviikoilla sekä erilaisiin tapahtumiin osallistumalla.

Seura kehittää ja ylläpitää toimintaa myös aikuisurheilijoiden parissa. Pyrkimyksenä on tarjota aikuisliikkujille mahdollisuuksia kokeilla eri urheilulajeja siten, että asiantuntijat opastavat lajien perusteisiin. Tavoitteena on saada uusia henkilöitä osallistumaan paitsi kilpaurheiluun niin myös muuhun liikuntaan järjestämällä ohjattuja yhteislenkkejä ja harjoituksia.

Kilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura pyrkii järjestämään joka vuosi piiritason kisoja sekä muita kansallisia kisoja. Varainhankintaa tehdään järjestämällä isompia SM-tason kisoja, joita haetaan aika-ajoin Suomen Urheiluliitolta. Lisäksi koululaiskisoja järjestetään yhteistyössä Mikkelin kaupungin kanssa, joihin osallistuu arviolta 1500 nuorta.

Tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikkelin Kilpa-Veikot käyttää monipuolisesti harjoittelupaikkoina Mikkelin Urheilupuistoa, Karkialammen Kuntotaloa sekä Saimaa Stadiumia. Seura on vahvasti mukana kehittämässä ja pitämässä yllä Kuntotalon harjoittelumahdollisuuksia yleisurheilun ja telinevoimistelun suhteen.

Elintapaohjaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikkelin Kilpa-Veikot on yhdessä Mikkelin Hiihtäjien kanssa aloittanut elintapaohjauksen tarjoamisen paikallisille työikäisille. Elintapaohjauksessa korostuu elintapojen parantaminen liikunnan, unen ja ravinnon avulla. Toimintaan kuuluvat erilaiset liikunnalliset lajikokeilut sekä luennot ja opastus unesta ja ravinnosta. Tarvittaessa on saatavilla myös yksilöohjausta. Elintapaohjaukseen osallistuminen on maksutonta.[5]

Lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yleisurheilu[6][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäaikaan yleisurheilun harjoituspaikkana toimii Mikkelin Urheilupuisto, kun taas talvikaudella harjoitellaan Karkialammen Kuntotalolla ja Saimaa Stadiumilla.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen yleisurheilukouluissa harjoitellaan kaikkia yleisurheilulajien perusteita. Tarjontaa yleisurheilukouluissa on 3-15 -vuotiaille. Yleisurheilukouluista on mahdollisuus halutessaan jatkaa kohti kilpailemiseen tähtäävää valmennusryhmätoimintaa.

Mikkelin Kilpa-Veikot tarjoaa liikkujille myös polkujuoksua. Aktiivinen yhteistyö alueen toimijoiden (Mikkelin Ladun ja Etelä-Savon Liikunnan) kanssa on ollut aktiivista. Polkujuoksureitit löytyvät Mikkelin Urpolasta ja Rantakylästä. [7]

Telinevoimistelu[8][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikkelin Kilpa-Veikot järjestää telinevoimistelun harrastetoimintaa. Lisäksi seuralla on telinevoimistelun kilparyhmä, joka harjoittelee ympärivuotisesti. Telinevoimistelun harjoituspaikkana toimii Karkialammen Kuntotalon telinesali.

Seuran telinevoimistelun harrasteryhmissä ei vaadita aikaisempaa voimistelutaustaa, ja valmennusryhmissä harjoitellaan kilpailuihin tähdäten.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Mikkelin Kilpa-Veikot, Toiminnan käsikirja 2021
  2. Savon jalkapallomestaruus meni Mikkeliin. Savo, 02.10.1928, nro 229, s. 4. Kansalliskirjasto. Viitattu 25.01.2018.
  3. Jalkapalloilu Mikkelissä. Mikkelin Sanomat, 24.10.1929, nro 126, s. 3. Kansalliskirjasto. Viitattu 25.01.2018.
  4. Mikkelin Palloilijain historiaa
  5. ELINTAPAOHJAUS Mikkelin Kilpa-Veikot ry. Viitattu 30.9.2022.
  6. YLEISURHEILU Mikkelin Kilpa-Veikot ry. Viitattu 21.4.2022.
  7. POLKUJUOKSU Mikkelin Kilpa-Veikot ry. Viitattu 21.4.2022.
  8. TELINEVOIMISTELU Mikkelin Kilpa-Veikot ry. Viitattu 21.4.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.