Mercedes-Benz A-sarja

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mercedes-Benz A
Mercedes A-Klasse (W176) front
Valmistustiedot
Valmistusmaa Saksa
Brasilia
Meksiko
Suomi
Unkari
Valmistaja Mercedes-Benz
Valmistusvuodet 19972004
2004
Korimalli 5-ovinen hatchback
3-ovinen hatchback
Luokka C-segmentti
Koko ja tekniset tiedot
Moottori R4
Iskutilavuus noin 1400–2000 cm3
Vetotapa etuveto

Mercedes-Benz A (W168 ja W169) on Mercedes-Benzin sarjojen pienin korimalli. Se on lähinnä pieni tila/monikäyttö-auto jota on valmistettu kahden sukupolven verran. Sen tila-automaisiin piirteisiin kuuluu muun muassa korin korkeus ja takapenkkien monikäyttöisyys. Takapenkkejä voi siirtää, kääntää, taittaa tai ne voi poistaa kokonaan ilman työkaluja. Vanhemmassa korimallissa (W168) oli myös ns. Lang-versio, jonka akseliväli oli huomattavasti pitempi ja takajalkatilat pituussuunnassa olivat edustusautoluokkaa. Uudempaa A-mallin W169 -tyyppisarjalaista ei saa kuitenkaan kuin yhdellä akselivälillä. Vanhemmassa A-mallin W168 -sarjassa ovia oli aina 5, kun uudempaa W169-sarjaa saa myös 3-ovisena.

A-sarja sai automaailman huomiota myös siitä, että ruotsalaiset autotoimittajat saivat sen koeajossa hirvenväistökokeessa kaatumaan. Tosin tämän ilmiön arvellaan olleen ollut mahdollinen myös monilla muilla korkeilla autoilla esimerkiksi maastoautoilla. Tehdas reagoi kuitenkin nopeasti ja korkea turvallisuustaso leimasi A-sarjalaista Mercedestä alusta asti. Autoihin tehtiin ainakin seuraavat muutokset vakauden parantamiseksi: ESP tuli vakiovarusteeksi (ensimmäisenä maailmassa), rengasprofiilia madallettiin 50-profiiliin, A-mallin (W168) uudeksi rengaskooksi valittiin 195/50-15. Myös jousitusta tukevoitettiin. Turvallisuustekijät olivat keskeisiä asioita A-mallia suunnitellessa muutoinkin, ja jo W168-korisarjan A-Mercedeksellä saavutettiin Euro NCAP:n törmäystesteissä neljä tähteä aikuismatkustajien osalta. Erityisesti auton kokoonpainuvien rakenteiden suunnitteluun oli paneuduttu ja myös moottori sijoitettiin hyvin alas viistoon, jolloin se törmäyksen sattuessa liukuu auton alle matkustamon sijaan. Jo ensimmäiset A-sarjalaiset olivat lisäksi varustettuja kaksin turvatyynyin, mikä auton esittelyajankohtana ei ollut itsestäänselvyys autojen turvatekniikassa. Myös lisävarusteina saadut sivuturvatyynyt muuttuivat myöhemmin vakiovarusteiksi.

Saksan lisäksi A-sarjaa on valmistettu Brasiliassa. Vuonna 2003 Sao Bernando do Campossa valmistettiin yhteensä 6.989 autoa.

W168 (1997–2004)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MB W168

Ensimmäisen sukupolven A-sarja esiteltiin loppuvuodesta 1996 ja tuotanto alkoi syyskuussa 1997. Se oli samalla ensimmäinen Mercedes-Benzin valmistama etuvetoinen henkilöauto. Autosta ei valmistettu lainkaan 3-ovista mallia vaan kaikki autot olivat 5-ovisia. Mallistoon kuului myös pidemmällä akselivälillä varustettu Lang-malli. Vuonna 2001 esiteltiin facelift-malli.

W169 (2004–2012)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MB W169

Toisen sukupolven malli esiteltiin kesäkuussa 2004. Myyntiin se tuli saman vuoden syksyllä. Uusi malli on edeltäjäänsä suurempi, varsinkin pituudeltaan, ja se on saatavilla sekä 3- että 5-ovisena. Lang-malli ei ole enää valikoimissa. Moottorikoot vaihtelevat 1,5 ja 2 litran välillä.

Saatavilla kolmella eri varustelutasolla.

Classic:

teräsvanteet ja muovisomisteet

Elegance:

alumiinivanteet, puusomisteet, nahkasisusta ja sähköiset ikkunanostimet edessä ja takana

Avantgarde:

alumiinivanteet, nahkasisusta, projektorivalot

Keväällä 2008 Mercedes-Benz esitteli päivitetyn A-sarjan Leipzigin autonäyttelyssä. Uudistuksissa panostettiin ympäristöystävällisyyteen ja hyvään polttoainetalouteen. Ulkoisesti auto muuttui mm. uusilla valoumpioilla ja puskureilla. Samoin jäähdyttäjän säleikkö sai uudet muodot. Teknisistä uudistuksista voidaan mainita A150- ja A170-mallien yhteyteen saataville tullut Start/Stop-tekniikka. Myös sisätiloja päivitetiin uusilla verhoilumateriaaleilla sekä uudella keskikonsolilla.

W176: 2012–[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

MB W176

A-sarjan kolmannen sukupolven malli esiteltiin vuonna 2012 Geneven autonäyttelyssä. Autoja kokoonpannaan Unkarin, Saksan ja Meksikon lisäksi myös Uudessakaupungissa.

Renault 4 1961.jpg
Tämä artikkeli tai sen osa perustuu Autowikin artikkeliin, ja siitä saattavat puuttua lähdemerkinnät tai lähdemerkinnät tarvitsevat tarkistamista. Voit auttaa Wikipediaa etsimällä sopivat lähteet tai tarkistamalla lähteet.