Mark Clarke

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mark Clarke (s. 25. heinäkuuta 1950, Liverpool) on brittiläinen muusikko, säveltäjä, basisti ja laulaja, joka on asunut pitkään New Yorkissa.

Nähtyään nuorena miehenä Beatles-yhtyeen ja monia muita yhtyeitä Liverpoolissa hän päätti ryhtyä basson soittajaksi. Vuonna 1966 Mark Clarke soitti yhtyeessä The Kegmen, vuonna 1968 yhtyeessä The Locomotive ja myöhemmin vuonna 1968 yhtyeessä St. James Infirmary. Eräässä Liverpool Echo -lehden uutisessa häntä kutsuttiin "Liverpoolin Joe Cockeriksi". Soiteltuaan noin vuoden ajan paikallisia keikkoja, hän muutti Lontooseen, missä hänet esiteltiin Clem Clempsonille, joka soitti siihen aikaan Colosseum-yhtyeessä.

Vuonna 1970 Jon Hiseman pyysi Mark Clarkea liittymään Colosseum-yhtyeeseen, missä hän soitti elokuusta 1970 marraskuussa 1971 tapahtuneeseen hajoamiseen saakka. Colosseumin hajoamisen jälkeen hän oli Uriah Heepin basistina kaksi kuukautta vuosien 1971 ja 1972 vaihteessa. Hän sävelsi Ken Hensleyn kanssa menestyskappaleen "The Wizard". Uriah Heepin jälkeen Clarke perusti Jon Hisemanin kanssa Tempest-yhtyeen. Hän soitti myös Ken Hensleyn kahdella sooloalbumilla.

Tempestin jälkeen Mark Clarke soitti Manfred Mann-yhtyeessä ja perusti Natural Gas -yhtyeen Joey Mollandin (Badfinger) ja Jerry Shirleyn (Humble Pie) kanssa. Mark Clarke muutti 70-luvun puolivälissä Yhdysvaltoihin. Siellä hän on levyttänyt ja ollut kiertueella muun muassa seuraavien artistien kanssa: Billy Squier, Mountain with Leslie West, The Monkees, Davy Jones, Roger Daltry, British Rock Symphony with Alice Cooper and Peter Frampton. Vuonna 1977 Clarke liittyi Rainbow-yhtyeeseen.

Vuonna 1994 Mark Clarke jatkoi jälleen Colosseum-yhtyeessä, kun yhtye jatkoi toimintaansa 23 vuoden tauon jälkeen.

Vuonna 2010 Clarke julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa, nimeltään Movin`to The Moon.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.