Marita Kramer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Marita Kramer
Henkilötiedot
Syntynyt25. lokakuuta 2001 (ikä 22)
Mäkihyppääjä
Seura SK Saalfelden
Suksimerkki Fischer
Maailmancup
Kaudet 2017–
Voitot 15
Palkintokorokkeella 24

Tietolaatikko päivitetty 3. joulukuuta 2022

Aiheesta muualla
austriandutchsisters.com
Mitalit
Maa:  Itävalta
Mäkihyppy
MM-kilpailut
Kultaa Kultaa Oberstdorf 2021 joukkuemäki
Pronssia Pronssia Oberstdorf 2021 sekajoukkuemäki

Marita Kramer (s. 25. lokakuuta 2001) on itävaltalainen mäkihyppääjä.

Mäkihypyn maailmancupissa Kramer kilpaili ensimmäisen kerran Hinzenbachissa helmikuussa 2017, sijoittuen 29:nneksi. Ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon hän pääsi Lillehammerissa joulukuussa 2019 oltuaan kymmenes. Ensimmäisen osakilpailunsa hän voitti Sapporossa tammikuussa 2020. Toisen palkintokorokesijoituksensa hän saavutti Oberstdorfissa helmikuussa 2020 oltuaan kolmas. Kaudella 2020–2021 Kramer voitti Ramsaussa joulukuussa 2020, kahdesti Titisee-Neustadtissa tammikuussa 2021 sekä maaliskuussa kauden neljä viimeistä kilpailua Nižni Tagilissa ja Tšaikovskissa. Hän voitti samalla Russia Tour Blue Birdin kokonaiskilpailun. Lisäksi hän sijoittui tammikuussa kolmanneksi Ljubnossa. Maailmancupin kokonaiskilpailussa hän oli kolmas. Marraskuussa 2021 hän voitti kauden avauskilpailun Nižni Tagilissa. Hän saavutti samalla kaudella Lillehammerissa kakkossijan ja voiton sekä voitti seuraavat kaksi kilpailua Klingenthalissa ja Ramsaun osakilpailun. Ljubnossa hän sijoittui toiseksi ja kolmanneksi. Willingenissä hän voitti, oli Hinzenbachissa toinen ja voitti Lillehammerissa. Hän voitti maailmancupin kokonaiskilpailun. Marraskuussa 2022 hän oli toinen Wisłassa ja joulukuussa kolmas Lillehammerissa.

Kramer kilpaili ensimmäisen kerran aikuisten arvokisoissa Oberstdorfin MM-kilpailuissa 2021, jossa hän sijoittui sekä normaalimäessä että suurmäessä neljänneksi. Joukkuemäessä hän voitti maailmanmestaruuden ja sekajoukkuemäessä hän saavutti pronssia. Hän joutui jäämään pois Pekingin olympialaisista koronavirustartunnan vuoksi[1]. Planican MM-kilpailuissa 2023 hän oli suurmäessä kahdestoista.

Nuorten MM-kilpailuissa Kramer voitti Oberwiesenthalissa 2020 kultaa kaikissa kolmessa kilpailussa, eli normaalimäessä, joukkuemäessä ja sekajoukkuemäessä. Lisäksi hän saavutti pronssia Lahden 2019 joukkuemäessä.

Mäkihypyn Continental Cupissa Kramer on voittanut kaksi osakilpailua ja sijoittunut seitsemän kertaa kolmen parhaan joukkoon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]