Margareta Zilliacus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Margareta Zilliacus vuonna 1931

Margareta Zilliacus, o. s. Sederholm (4. elokuuta 1893 Helsinki13. lokakuuta 1990) oli suomalainen oopperalaulaja.

Margareta Zilliacuksen vanhemmat olivat geologi Jakob Johannes Sederholm ja Anna Ingeborg Matilda von Christierson. Hän oli naimisissa 1918–1935 jääkärieversti Per Zilliacuksen kanssa ja heillä oli kaksi tytärtä.

Margareta Zilliacus opiskeli laulua Heikki Klemetin johdolla 1920–1922. Hänet kiinnitettiin syyskuussa 1922 Dresdenin Semper-oopperaan ja hän oli ensimmäinen tunnettuun kansainväliseen oopperataloon kiinnitetty suomalainen oopperalaulaja, jolla ei ollut aiempia opintoja ulkomailla. Zilliacuksen ensimmäinen rooli Dresdenissä oli nukke Olympia Hoffmannin kertomukset -oopperassa, hän sai suorituksestaan hyvät arvostelut.

Zilliacus palasi 1920-luvulla Suomeen ja hän sai kiinnityksen Suomalaiseen oopperaan. Margareta Zilliacus, Eric Wilkman, Elsa Frilander ja Theodor Björkman esittivät pääosia pääsiäisenä 1924 esitetyssä La Traviata -oopperassa. Samana vuonna hän esiintyi Kansallisteatterissa Rigoletto-oopperassa yhdessä Toivo Loukon ja Wäinö Solan kanssa. Margareta Zilliacus oli 1920- ja 1930-luvuilla Erkki Lingon johtaman Radio-orkesterin solistina ja hän konsertoi myös yhdessä kapellimestari Leo Funtekin kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: sv:Margareta Zilliacus