Luettelo televisiosarjan Babylon 5 jaksoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Babylon 5 jaksoista.

Pilottijakso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi (alkup.) Suomenkielinen nimi [1] Alkup. esityspäivä Esityspäivä
Suomessa
Koodi
Babylon 5: The Gathering Babylon 5: Kokoontuminen 22.2.1993 17.8.1997
Vorlonien suurlähettiläs joutuu murhayrityksen kohteeksi pian asemalle saapumisensa jälkeen. Komentaja Sinclair on pääepäilty.

Ensimmäinen tuotantokausi: Ennusmerkkejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi (alkup.) Suomenkielinen nimi [2][3] Alkup. esityspäivä Esityspäivä
Suomessa
Koodi
1 Midnight on the Firing Line Hyökkäys pimeästä 26.1.1994 24.8.1997 103
Kun narnit hyökkäävät centaurien siirtokuntaan, Londo ja G'Kar ovat vähällä ryhtyä tappelemaan keskenään. Samaan aikaan ryöstäjät hyökkäävät rahtialusten kimppuun aseman lähistöllä.
2 Soul Hunter Sielujen saalistaja 2.2.1994 31.8.1997 102
Pahoin vaurioitunut alus tuodaan asemalle, ja sen kyydissä ollut outo muukalainen tunnistetaan sielunmetsästäjäksi. Kyseessä on kuolematon laji, joka pystyy aistimaan kuoleman ja oletettavasti varastamaan sielun.
3 Born to the Purple Aateluuden taakka 9.2.1994 7.9.1997 104
London ura on uhattuna, kun kaunis nainen viettelee hänet ja varastaa arkaluontoisen tietokonetiedoston. Garibaldi tutkii rajoitettuun käyttöön tarkoitetun viestintäkanavan luvatonta käyttöä.
4 Infection Taudin siemen 16.2.1994 14.9.1997 101
Tri Franklinin luona vierailee hänen vanha ystävänsä ja oppi-isänsä, ksenoarkeologi tri Hendricks. Hendricks toivoo saavansa Franklinilta apua kuolleesta maailmasta löytämiensä korkeateknisten orgaanisten muinaisjäänteiden tutkimiseen. Muinaisjäänteillä näyttää kuitenkin olevan oma tahto, ja ne ryhtyvät manipuloimaan Hendricksin apulaista.
5 The Parliament of Dreams Unelmien kimara 23.2.1994 21.9.1997 108
Sinclairin entinen tyttöystävä Catherine Sakai saapuu asemalle viikon mittaisen juhlan aikana, jonka kuluessa ihmiset ja muukalaiset esittelevät uskonnollisia uskomuksiaan. Vanha vihollinen lähettää salamurhaajan tappamaan G'Karin.
6 Mind War Surmamieli 2.3.1994 28.9.1997 110
Poikkeuksellisilla kyvyillä varustettu karkulaistelepaatti pyrkii suojaan Babylon 5:lle, ja kaksi PSI-kyttää saapuu pidättämään hänet. Catherine Sakai suuntaa Sigma 957:lle tutkiakseen, löytyykö sieltä Quantium-40:ää, ja jättää näin huomiotta G'Karin vakavat varoitukset.
7 The War Prayer Vihan lietsojat 9.3.1994 5.10.1997 107
Rasistinen ryhmittymä tekee muukalaisiin kohdistuvia terroritekoja Babylon 5:llä. Samaan aikaan Londolle aiheuttavat ongelmia kaksi nuorta centauria, jotka tahtovat rikkoa perinteet jättämällä huomiotta järjestetyt avioliittonsa ja haluamalla sen sijaan avioitua rakkaudesta.
8 And the Sky Full of Stars Totuuskoe 16.3.1994 12.10.1997 106
Sinclair kidnapataan, ja häntä kuulustelee kaksi miestä, jotka ovat päättäneet todistaa Sinclairin pettäneen Maan Linjan taistelussa.
9 Deathwalker Kalmantuoja 20.4.1994 19.10.1997 113
Na'Toth hyökkää asemalle saapuneen muukalaisnaisen kimppuun ja väittää, että kyseessä on dilgaarisotarikollinen Jha'dur, joka tunnetaan nimellä Kalmantuoja. Kosh palkkaa Talian valvomaan joitakin melko outoja neuvotteluja.
10 Believers Uskonkiista 27.4.1994 26.10.1997 105
Muukalaispari tulee tri Franklinin puheille kuolemansairaan poikansa kanssa. Lapsi voitaisiin parantaa yksinkertaisella leikkauksella, mutta vanhempien uskonto kieltää sen nimenomaisesti. Samaan aikaan Ivanova saattaa vahingoittuneen linjalaivan ryöstäjien alueen läpi.
11 Survivors Eloonjääneet 4.5.1994 2.11.1997 111
Yhdessä taisteluhävittäjäruumista sattuu räjähdys vain joitakin päiviä ennen presidentin suunniteltua vierailua Babylon 5:lle. Kuoleva mies vihjaa syyllisen olevan Garibaldi, ja tämä on juuri se, mitä presidentin turvapäällikkö haluaa kuulla, sillä hän syyttää Garibaldia isänsä kuolemasta.
12 By Any Means Necessary Keinoja kaihtamatta 11.5.1994 16.11.1997 114
Onnettomuus telakointiruumissa käynnistää ongelmien sarjan Babylon 5:llä, kun narnien raskas rahtialous tuhoutuu ja yksi työläisistä kuolee. Telakan työntekijät vaativat parempia olosuhteita ja uhkaavat mennä lakkoon, mikäli heidän vaatimuksiinsa ei suostuta. G'Kar tarvitsee G'Quan-Eth-kasvin tärkeää uskonnollista seremoniaa varten.
13 Signs and Portents Ennusmerkkejä 18.5.1994 9.11.1997 116
Centauriaatelinen saapuu Babylon 5:lle viedäkseen London hallussa olevan tärkeän centaurireliikin takaisin kotimaailmaan. Salaperäinen mies vierailee kaikkien muukalaissuurlähettiläiden luona ja kysyy heiltä epätavallisen kysymyksen.
14 TKO Taisteluhaaste 25.5.1994 23.11.1997 119
Garibaldi yllättyy, kun vanha ystävä tulee Babylon 5:lle kamppaillakseen Mutaissa, raa’assa avaruusolentojen taistelulajissa. Samaan aikaan Ivanovalla on vaikeuksia isänsä kuoleman käsittelemisessä.
15 Grail Graalinmalja 6.7.1994 30.11.1997 109
Babylon 5:lle saapuu mies, joka kysyy muukalaislähettiläiltä tietoja, jotka saattaisivat auttaa häntä löytämään etsimänsä Graalin maljan. Alakerrassa (engl. Downbelow) muuan gangsteri aiheuttaa turvallisuusongelmia toteuttamalla mielenpyyhinnän kaikille häntä vastustaville.
16 Eyes Silmät 13.7.1994 7.12.1997 122
Sinclairin viimeisen vuoden aikana tekemät päätökset joutuvat tarkastelun kohteeksi, kun sisäisten asioiden tutkija saapuu testaamaan miehistön uskollisuutta Maan sotavoimille telepaatin avulla. Lennier osoittaa suurta kiinnostusta Garibaldin yritykseen kasata kokoon 1990-luvulta peräisin oleva moottoripyörä.
17 Legacies Menneisyyden perintö 20.7.1994 14.12.1997 115
Minbarien sotaristeilijä saapuu Babylon 5:lle asettaakseen hiljattain kuolleen minbarijohtajan ruumiin näytille. Ivanova ja Talia taistelevat äskettäin telepaattisilla kyvyillä varustetuksi havaitun nuoren tytön kohtalosta.
18 A Voice in the Wilderness, Part 1 Ääni syvyydestä, osa 1 27.7.1994 21.12.1997 120
Babylon 5:n alapuolella olevalta planeetalta, Epsilon 3:lta, alkaa tulla outoja signaaleja. Tiedealus lähetetään tutkimaan tapausta, mutta se joutuu planeetan puolustusjärjestelmän aikaansaaman tulituksen kohteeksi. Samaan aikaan Garibaldi on huolissaan Marsiin jättämänsä rakastettunsa puolesta, kun siellä alkavat taistelut.
19 A Voice in the Wilderness, Part 2 Ääni syvyydestä, osa 2 3.8.1994 28.12.1997 121
Tilanne kuumenee, kun Maan sotavoimien raskas risteilijä saapuu ”suojelemaan Maan etuja”, ja Epsilon 3:lla olevat fuusioreaktorit uhkaavat riistäytyä hallinnasta ja räjäyttää sekä planeetan että Babylon 5:n.
20 Babylon Squared Ajan vangit 10.8.1994 4.1.1998 118
Babylon 4 ilmestyy uudelleen samaan paikkaan, mistä se katosi neljä vuotta aiemmin, ja Sinclair ja Garibaldi johtavat retkikuntaa, jonka tehtävänä on evakuoida Babylon 4:n henkilökunta. Samaan aikaan Delenn kutsutaan Harmaan neuvoston luokse. Neuvoston jäsenet ilmoittavat hänelle valinneensa uuden johtajan – hänet.
21 The Quality of Mercy Parantava voima 17.8.1994 11.1.1998 117
Tri Franklin tutkii Downbelow’ssa ilman lupaa toimivaa parantajaa sillä aikaa, kun Londo vie Lennierin tutustumismatkalle Babylon 5:n epämääräisille alueille. Tuomittu murhaaja odottaa tuomionsa, persoonallisuuden kuoleman, täytäntöönpanoa.
22 Chrysalis Käännekohta 26.10.1994 18.1.1998 112
Centaurit ovat aikeissa vetäytyä eräästä avaruuden kvadrantista narnien ahdistelun takia, kun Londo saa tarjouksen ongelman ratkaisemisesta. Sillä välin Garibaldi yrittää selvittää, mihin sellaiseen tietoon hänen vasikkansa törmäsi, että se aiheutti tämän joutumisen tapetuksi.

Toinen tuotantokausi: Varjot tulevat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi (alkup.) Suomenkielinen nimi [3] Alkup. esityspäivä Esityspäivä
Suomessa
Koodi
23 Points of Departure Uusi johtaja 2.11.1994 25.1.1998 201
Kommodori John Sheridan ottaa Babylon 5:n komentoonsa sen jälkeen, kun Sinclair on siirretty muualle. Karkuteillä oleva minbarien sota-alus on vapaalla jalalla hyperavaruudessa. Minbarisodan loppumisen todellinen taustasyy paljastetaan.
24 Revelations Paljastuksia 9.11.1994 1.2.1998 202
Franklin ryhtyy äärimmäisiin toimenpiteisiin pelastaakseen Garibaldin. Delenn tulee ulos kotelostaan. Sheridanin sisar saapuu vierailulle, ja G'Kar palaa matkoiltaan varoitus mukanaan.
25 The Geometry of Shadows Varjojen geometria 16.11.1994 8.2.1998 203
Londo jatkaa Mordenin ja hänen liittolaistensa käyttämistä maineen ja vallan tavoitteluun. Ryhmä teknomaageja saapuu asemalle. Ivanovalle annetaan tehtäväksi draziväestön keskinäisen kiistan sovitteleminen.
26 A Distant Star Kaukainen tähti 23.11.1994 15.2.1998 204
Sheridan käynnistää vaarallisen operaation, jonka tavoitteena on pelastaa hyperavaruuteen eksynyt Maan tutkimusalus, jonka kapteenina toimii hänen ystävänsä. Delennin auktoriteetti minbarien keskuudessa asetetaan kyseenalaiseksi hänen muodonmuutoksensa takia.
27 The Long Dark Pahan kosketus 30.11.1994 22.2.1998 205
Kryoninen tutkimusalus sadan vuoden takaa lähestyy Babylon 5:ttä ja tuo mukanaan tappavan olennon sekä menneisyydestä peräisin olevan ihmisen.
28 A Spider in the Web Hämähäkki verkossa 7.12.1994 1.3.1998 206
Marsin vastarintaliikkeen agentilta vaikuttava henkilö murhaa Talia Wintersin vanhan ystävän.
29 Soul Mates Ylimmät ystävät 14.12.1994 8.3.1998 208
London kolme vaimoa saapuvat asemalle. Delenn pyytää Ivanovalta apua uusiin ihmispiirteisiinsä sopeutumisessa. Talian entinen aviomies saapuu asemalle kiintoisan tarinan kanssa.
30 A Race Through Dark Places Kilpajuoksu pimeässä 25.1.1995 15.3.1998 207
Psi-kyttä Alfred Bester palaa Babylon 5:lle etsimään salakuljetusväylää, jonka avulla karkulaistelepaatteja autetaan pääsemään Psi-joukkoja pakoon. Hänen saapumisensa aiheuttaa huolta komentohenkilökunnan keskuudessa, sillä he tajuavat, että joku sisäpiiriin jäsenistä auttaa karkuritelepaatteja.
31 The Coming of Shadows Varjot tulevat 1.2.1995 22.3.1998 209
Centaurien keisari Turhan on tulossa valtiovierailulle Babylon 5:lle. Garibaldi kohtaa ryhmän nimeltä Rajavartijat (engl. Rangers).
32 GROPOS Operaatio äkkikuolema 8.2.1995 29.3.1998 210
Babylon 5 isännöi 25 000 ”ground-pounderiksi” kutsutun Maan sotavoimien sotilaan vierailua. Joukkoja johtaa kenraali Richard Franklin, Stephenin isä.
33 All Alone in the Night Yksin yössä 15.2.1995 5.4.1998 211
Starfury-taisteluhävittäjälennon aikana Sheridan joutuu tuntemattoman muukalaislajin kidnappaamaksi. Harmaa neuvosto kutsuu Delennin luokseen kuulemaan kohtalonsa.
34 Acts of Sacrifice Uhrauksia 22.2.1995 12.4.1998 212
G'Kar yrittää saada kansalleen tukea Sheridanilta ja Maan Allianssilta. Ivanova tekee paljon töitä varmistaakseen liittouman uuden muukalaislajin kanssa.
35 Hunter, Prey Metsästäjä, saalis 1.3.1995 19.4.1998 213
Komentohenkilökunta kamppailee aikaa ja Maan sotavoimia vastaan löytääkseen kadoksissa olevan lääkärin, jolla on tietoja presidentti Santiagon salamurhasta.
36 There All the Honor Lies Kunniantuntoa 26.4.1995 26.4.1998 214
Sheridan on vähällä menettää komentajuutensa tapettuaan minbarin itsepuolustukseksi. Ivanova asetetaan vastuuseen lahjakaupasta, jossa myydään Babylon 5 -kauppatavaroita.
37 And Now For a Word Tilannekatsaus 3.5.1995 3.5.1998 215
ISN-uutiskanavan henkilökunta viettää 36 tuntia Babylon 5:llä kuvatakseen dokumentin ja tehdäkseen tilannekatsauksen elämästä asemalla sekä narnien ja centaurien välisen sodan etenemisestä.
38 In the Shadow of Z'ha'dum Z'ha'dumin varjossa 10.5.1995 10.5.1998 216
Sheridan saa selville yhteyden edesmenneen vaimonsa ja salaperäisen herra Mordenin välillä ja tekee kaikista ympärillään olevista vihollisiaan pidättäessään Mordenin.
39 Knives Kaksintaistelu 17.5.1995 17.5.1998 217
Londo tapaa vanhan ystävänsä joutuakseen saman tien keskelle Centaurin tasavallan juonitteluja. Vieras elämänmuoto valtaa Sheridanin kehon.
40 Confessions and Lamentations Tunnustuksia ja suruviestejä 24.5.1995 24.5.1998 218
Kuolettava rutto aiheuttaa markabien lajin joutumisen sukupuuton partaalle, ja Franklin joutuu taistelemaan aikaa vastaan etsiessään tautiin parannuskeinoa, ennen kuin muutkin lajit saavat tartunnan.
41 Divided Loyalties Kahden vaiheilla 11.10.1995 31.5.1998 219
Lyta Alexander palaa Babylon 5:lle mukanaan tieto, jonka mukaan yksi komentohenkilökunnan jäsenistä saattaa tietämättään olla Psi-joukkojen nukkuja-agentti.
42 The Long, Twilight Struggle Kamppailu hämärässä 18.10.1995 30.8.1998 220
Varjojen tuesta tietämätön centaurien sotakoneisto vyöryy kohti narnien kotimaailmaa. Samaan aikaan narnien laivaston rippeet suunnittelevat epätoivoista viime hetken vastaiskua.
43 Comes the Inquisitor Inkvisiittori saapuu 25.10.1995 6.9.1998 221
Vorlonit lähettävät ”inkvisiittorin” Babylon 5:lle testaamaan Delennin ja Sheridanin valmiutta Valon armeijan johtamiseen. Asemalla olevat narnit kyseenalaistavat G'Karin johtajuuden.
44 The Fall of Night Yö tulee 1.11.1995 13.9.1998 222
Komentohenkilökunta joutuu vaikeaan tilanteeseen Sheridanin suostuessa antamaan turvapaikan narnien sota-alukselle, kun Maan hallitus pyrkii samaan aikaan lepyttelemään yhä aggressiivisemmaksi käyvää Centaurin tasavaltaa. Yövartiosto-järjestö (engl. Nightwatch) ryhtyy laajentamaan vaikutusvaltaansa asemalla.

Kolmas tuotantokausi: Kriittinen valinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi (alkup.) Suomenkielinen nimi [3] Alkup. esityspäivä Esityspäivä
Suomessa
Koodi
45 Matters of Honor Kunnia velvoittaa 6.11.1995 20.9.1998 301
Babylon 5:n miehistölle esitellään uusi ase, jonka avulla voidaan taistella varjojen kasvavaa uhkaa vastaan. Maan sotavoimien virkailija saapuu asemalle tutkiakseen luutnantti Kefferin nauhoitetta.
46 Convictions Vakaumuksen puolesta 13.11.1995 27.9.1998 302
Satunnaisten pommitusten sarja aiheuttaa asemalla epävakautta ja uhkaa henkilöstöä ja suurlähettiläitä. Ryhmä Maasta lähteneitä munkkeja saapuu asemalle.
47 A Day in the Strife Valtakiista 20.11.1995 4.10.1998 303
Babylon 5:n henkilöstö muodostaa yhteyden outoon muukalaisluotaimeen. G'Karin asema narnien keskuudessa joutuu uhatuksi sekä ulkoa että sisältä käsin.
48 Passing Through Gethsemane Gethsemanen tie 27.11.1995 11.10.1998 304
Hyväntahtoinen munkki joutuu outojen esineiden ja aiemmin piilotettujen muistojen ristituleen. Lyta Alexander palaa Babylon 5:lle.
49 Voices of Authority Esivallan ääniä 29.1.1996 18.10.1998 305
Ivanova ja Marcus lähtevät etsimään lisää Ensimmäisiä Draalin avulla. Sheridan joutuu Yövartioston sekä Babylon 5:n uuden ”poliittisen upseerin” tarkastelun kohteeksi.
50 Dust to Dust Kieltotavaraa 5.2.1996 25.10.1998 306
”Valon salaliitto” joutuu vaaraan, kun Bester tulee Babylon 5:lle etsimään pölyksi kutsuttua huumetta kauppaavaa välittäjää, joka on tehnyt tuttavuutta G'Karin kanssa...
51 Exogenesis Avaruusloiset 12.2.1996 1.11.1998 307
Franklin ja Marcus tutkivat loismuukalaisten leviämistä Alakerrassa. Ivanova saa tehtäväkseen päättää, sopisiko Corwin ”Valon salaliiton” jäseneksi.
52 Messages from Earth Viestejä maasta 19.2.1996 8.11.1998 308
Hätkähdyttävä paljastus saa Sheridanin ja Delennin lähtemään suorittamaan vaarallista tehtävää Maan Allianssin hallinnoimaan avaruuteen. Yövartiosto kasvattaa vaikutusvaltaansa Babylon 5:llä.
53 Point of No Return Kriittinen valinta 26.2.1996 15.11.1998 309
Kun presidentti Clark julistaa poikkeustilan kaikkialle Maan Allianssiin, on komentohenkilökunnan löydettävä keino Yövartioston vallankaappausyrityksen pysäyttämiseen Babylon 5:llä. Londo saa kuulla ennustuksen keisari Turhanin leskeltä, kun tämä vierailee asemalla.
54 Severed Dreams Unelmien tuho 1.4.1996 22.11.1998 310
Presidentti Clark yrittää saada Babylon 5:n hallintaansa voimaa käyttäen, mikä pakottaa Sheridanin ja komentohenkilöstön ottamaan aseet käyttöön omaa hallitustaan vastaan. Delenn kohtaa Harmaan neuvoston.
55 Ceremonies of Light and Dark Hyvän ja pahan palvelijat 8.4.1996 29.11.1998 311
Delenn yrittää järjestää minbarien uskonnollisen seremonian, jonka tarkoituksena on auttaa komentohenkilökuntaa ja suurlähettiläitä sopeutumaan uusiin tilanteisiinsa. Yövartioston jäännös yrittää heikentää Sheridanin kontrollia Babylon 5:stä. Londo uhmaa lordi Refaa.
56 Sic Transit Vir Yllätyksiä ja epäilyksiä 15.4.1996 6.12.1998 312
Vir joutuu hätään, kun hänen kihlattunsa – jota hän ei ole koskaan aiemmin tavannut – saapuu asemalle, ja hänen ”työnsä” centaurien Minbarin suurlähettiläänä tulee päivänvaloon.
57 A Late Delivery from Avalon Vieras aikojen takaa 22.4.1996 13.12.1998 313
Asemalle saapuva matkustaja väittää olevansa hahmo kuningas Arthur -legendoista. Sheridan ja Ivanova yrittävät saada muukalaishallituksilta tunnustuksen Babylon 5:n uudelle asemalle.
58 Ship of Tears Surujen alus 29.4.1996 20.12.1998 314
Bester palaa Babylon 5:lle ja ehdottaa erikoista vaihtokauppaa: tietoja presidentti Clarkin suunnitelmista asemaa varten vastineena hänen apunsa varjoaseiden vapauttamisessa.
59 Interludes and Examinations Välikohtauksia ja tutkimuksia 6.5.1996 27.12.1998 315
Varjosota alkaa, ja Sheridanin vastuulle tulee varjoja vastaan tarvittavien taisteluvoimien kokoaminen. Hän pyytää apua Koshilta, ja tällä on merkittäviä seurauksia. Franklin vajoaa riippuvuudessaan yhä syvemmälle.
60/61 War Without End Päättymätön sota 13.5.1996 / 20.5.1996 2.1.1999 / 9.1.1999 316/317
Jeffrey Sinclair palaa. Hänellä on elintärkeä tehtävä aseman säilymisen kannalta: matkustaa ajassa taaksepäin Babylon 4:n varastamiseksi.
62 Walkabout Etsinnän alku 30.9.1996 16.1.1999 318
Franklin jatkaa etsintäänsä Alakerrassa. Sijaisvorloni saapuu asemalle. Sheridan haluaa kiihkeästi saada voiton varjoista käyttämällä hyödyksi vastikään keksittyä etua.
63 Grey 17 Is Missing Salainen sektori 7.10.1996 23.1.1999 319
Garibaldi tutkii aseman hylättyä kerrosta. Delenn asetetaan rajavartijoiden johtoon, mutta Neroon epäilee Delennin arvollisuutta tehtävään.
64 And the Rock Cried Out, No Hiding Place Ei pakopaikkaa 14.10.1996 30.1.1999 320
Uskonnollisten johtajien delegaatio saapuu Babylon 5:lle vierailemaan veli Theon luona ja tarjoamaan Sheridanille apua. Londo käynnistää suunnitelman, jonka tavoitteena on lordi Refasta eroon pääseminen.
65 Shadow Dancing Varjojen tanssia 21.10.1996 6.2.1999 321
Valon armeija valmistautuu kohtaamaan varjot sodan tähän mennessä suurimmassa taistelussa. Franklinin vaellus tulee veriseen loppuunsa.
66 Z'ha'dum Z'ha'dum 28.10.1996 13.2.1999 322
Sheridanin vaimo, jonka oletettiin kuolleen neljä vuotta aiemmin, yrittää vakuuttaa Sheridanin tulemaan Z'ha'dumiin. Londo saa tärkeitä uutisia, jotka koskevat hänen poliittista tulevaisuuttaan. Varjot lähtevät liikkeelle itse Babylon 5:ttä vastaan.

Neljäs tuotantokausi: Katkeraan loppuun[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi (alkup.) Suomenkielinen nimi [3] Alkup. esityspäivä Esityspäivä
Suomessa
Koodi
67 The Hour of the Wolf Suden hetki 4.11.1996 20.2.1999 401
Ivanova, Delenn ja Lyta matkustavat Z'ha'dumiin etsimään Sheridania, kun taas G'Kar lähtee etsimään Garibaldia. Londo saa selville, että Centaurin päämaailman poliittinen ilmapiiri on heikentynyt mielenvikaisen keisari Cartagian hallinnon alaisuudessa.
68 Whatever Happened to Mr. Garibaldi? Garibaldin kohtalo 11.11.1996 27.2.1999 402
G'Kar ja Marcus jatkavat Garibaldin etsimistä Centaurin agenttien seuratessa heitä. Sheridan yrittää palata ”eloon” salaperäisen Lorien-nimisen olennon avulla.
69 The Summoning Kokoonkutsu 18.11.1996 6.3.1999 403
Zack saa johtolangan, joka voi auttaa pelastamaan Garibaldin tuntemattomien sieppaajien käsistä. Delenn kohtaa vastustusta Vapaiden maailmojen liiton taholta, kun hän yrittää järjestää Valon armeijan uudelleen.
70 Falling Toward Apotheosis Syöksy jumaluuteen 25.11.1996 13.3.1999 404
Ensimmäisenä sodan lopettamiseen tähtäävänä askeleena Sheridan päättää ryhtyä toimenpiteisiin vorlonien uutta suurlähettilästä vastaan. G'Karia kidutetaan Cartagian käsissä.
71 The Long Night Pitkä yö 27.1.1997 20.3.1999 405
Sheridan jatkaa palasten asettamista paikoilleen viimeistä varjoja ja vorloneja vastaan suoritettavaa iskua varten. Sillä aikaa Londo ja Vir tekevät viime hetken valmisteluja keisari Cartagian murhaamiseksi.
72 Into the Fire Tulta päin 3.2.1997 27.3.1999 406
Sheridan järjestää varjosodan huipennukseksi viimeisen välienselvittelyn vorlonien ja varjojen välillä Coriana 6:ssa.
73 Epiphanies Ilmestyksiä 10.2.1997 10.4.1999 407
Garibaldi eroaa turvallisuuspäällikön virastaan. Bester palaa asemalle mukanaan uutinen Maan Allianssin aikeista eristää Babylon 5 ja saattaa se huonoon valoon.
74 The Illusion of Truth Totuuden illuusio 17.2.1997 17.4.1999 408
Komentohenkilöstön jäsenet ottavat riskin, kun ISN-kanavan toimittaja saapuu asemalle ja väittää haluavansa tehdä puolueettoman ja totuudenmukaisen jutun Babylon 5:stä.
75 Atonement Sovitus 24.2.1997 24.4.1999 409
Delennin täytyy palata Minbariin oikeuttaakseen suhteensa Sheridaniin omalle kansalleen. Asian käsittelyn aikana hän tekee tärkeän löydön. Sheridan lähettää Marcusin ja Franklinin Marsiin.
76 Racing Mars Kohti Marsia 21.4.1997 1.5.1999 410
Franklin ja Marcus saapuvat Marsiin aloittaakseen koordinoinnin vastarintaliikkeen kanssa. Sheridanin ja Garibaldin välinen juopa syvenee.
77 Lines of Communication Yhteyskanavia 28.4.1997 8.5.1999 411
Franklin ja Marcus yrittävät suostutella Marsin vastarintaliikettä auttamaan Sheridania presidentti Clarkin vastaisissa toimissa. Delenn saa tietää drakheista sekä kasvavista jännitteistä eri minbarikastien välillä.
78 Conflicts of Interest Eturistiriitoja 5.5.1997 15.5.1999 412
Garibaldi aloittaa työt salaperäisen uuden työnantajansa palveluksessa. Sheridan keksii suunnitelman, joka mahdollistaa taistelun presidentti Clarkin propagandakampanjaa vastaan.
79 Rumors, Bargains and Lies Huhuja, sopimuksia ja valheita 12.5.1997 22.5.1999 413
Sheridan saa huiputettua Vapaiden maailmojen liiton jäsenet uuteen liittoumaan. Delenn lähestyy Neroonia yrityksessä lopettaa minbarien sisällissota.
80 Moments of Transition Siirtymähetkiä 19.5.1997 29.5.1999 414
Sotilaskasti vaatii Delenniä ja uskonnollista kastia antautumaan. Bester tekee tarjouksen yhä epätoivoisemmaksi käyvälle Lytalle. Sheridan on pakotettu toimimaan sen jälkeen, kun hän on kuullut Ivanovalta hirvittäviä uutisia.
81 No Surrender, No Retreat Katkeraan loppuun 26.5.1997 5.6.1999 415
Presidentti Clarkin viimeisimpien toimien raivostuttama Sheridan johtaa valkotähtilaivaston Maan sotavoimia vastaan tavoitteenaan Proxima 3:n vapautus.
82 The Exercise of Vital Powers Voimannäyttö 2.6.1997 4.9.1999 416
Garibaldi saapuu Marsiin tapaamaan uutta työnantajaansa, William Edgarsia. Lyta auttaa Franklinia saavuttamaan edistystä jäädytettyjen telepaattien kanssa.
83 The Face of the Enemy Vihollisen kasvot 9.6.1997 11.9.1999 417
Garibaldi joutuu päättämään, pettääkö hän Sheridanin vai ei. Franklin ja Lyta saapuvat Marsiin mukanaan jäädytetyistä telepaateista koostuva lasti.
84 Intersections in Real Time Välähdyksiä tosiajassa 16.6.1997 18.9.1999 418
Sheridan joutuu Maan Allianssin armottoman kuulustelun kohteeksi.
85 Between the Darkness and the Light Valon ja pimeyden välissä 6.10.1997 25.9.1999 419
Sheridanin kärsiessä Maan sotavoimien käsittelyssä Ivanova ottaa laivaston komentoonsa seuraavaa taistelua varten. Garibaldi yrittää todistaa syyttömyytensä Marsin vastarintaliikkeelle.
86 Endgame Loppupeli 13.10.1997 2.10.1999 420
Sheridan komentaa viimeistä presidentti Clarkin joukkoja vastaan suoritettavaa hyökkäystä Garibaldin, Franklinin, Lytan ja Marsin vastarintaliikkeen avulla. Marcus tekee vaarallisen ja elintärkeän päätöksen.
87 Rising Star Nouseva tähti 20.10.1997 9.10.1999 421
Sheridan joutuu kohtaamaan seuraukset Clarkin ja Maan sotavoimien vastaisista toimistaan. Marcus tekee äärimmäisen uhrauksen. Delenn järjestää eri lajit historialliseksi Allianssiksi.
88 The Deconstruction of Falling Stars Putoavia tähtiä 27.10.1997 16.10.1999 422
Babylon 5:n vaikutukset universumiin paljastetaan miljoonan vuoden päähän tulevaisuuteen.

Viides tuotantokausi: Tulipyörä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi (alkup.) Suomenkielinen nimi [3] Alkup. esityspäivä Esityspäivä
Suomessa
Koodi
89 No Compromises Ei kompromisseja 21.1.1998 23.10.1999 502
Sheridan joutuu salamurhaajan kohteeksi ennen virkaanastujaisseremoniaa, jossa hänestä on määrä tulla Tähtiallianssin presidentti. Kommodori Elizabeth Lochley saapuu Maasta ottaakseen Babylon 5:n komentoonsa Sheridanin puolesta. Ryhmä turvapaikkaa etsiviä karkulaistelepaatteja saapuu asemalle.
90 The Very Long Night of Londo Mollari Londo Mollarin pitkä yö 28.1.1998 30.10.1999 503
Londo saa sydänkohtauksen ja näkee epätodellisen unen, jossa hänen täytyy kohdata suurin pelkonsa säilyäkseen hengissä. Lennier päättää lähteä pois Delennin palveluksesta ja palata Minbariin.
91 The Paragon of Animals Eläinten esikuva 4.2.1998 6.11.1999 504
Sheridan ottaa yhteen Tähtiallianssin jäsenmaailmojen kanssa periaatejulistuksen takia. Eristyksissä oleva maailma tunnetun avaruuden reunamilla pyytää Allianssin apua ryöstäjiltä puolustautumiseen. Garibaldi yrittää värvätä telepaatteja tiedustelutehtäviin.
92 A View from the Gallery Näkymä galleriasta 11.2.1998 13.11.1999 505
Kun Babylon 5 joutuu muukalaislajin hyökkäyksen kohteeksi, tavalliset huoltotyöläiset Mack ja Bo pyrkivät pitämään aseman toimintakunnossa.
93 Learning Curve Oppimiskäyrä 18.2.1998 20.11.1999 506
Kaksi rajavartijakoulutuksessa olevaa minbaria vierailee asemalla. Garibaldi selvittää Lockleyn taustaa, ja Zack tutkii murhaa Alakerrassa.
94 Strange Relations Merkillisiä suhteita 25.2.1998 27.11.1999 507
Komentohenkilökunta joutuu hankalaan tilanteeseen Besterin johtaman Psi-joukkojen yksikön saapuessa asemalle pidättämään telepaattien siirtokunnan jäseniä.
95 Secrets of the Soul Sielun salaisuuksia 4.3.1998 4.12.1999 508
Lyta tulee läheisemmäksi Byronille ja telepaattien siirtokunnalle sillä aikaa, kun Franklin tutkii hyach-lajin kaukaista menneisyyttä koskevaa salaisuutta.
96 Day of the Dead Kuolleiden päivä 11.3.1998 11.12.1999 511
Brakirien ”Kuolleiden päiväksi” kutsutussa juhlassa henkilöiden menneisyyteen liittyvät kuolleet vierailevat heidän luonaan. Kuuluisat viihdyttäjät Rebo ja Zooty käyvät asemalla.
97 In the Kingdom of the Blind Sokeiden valtakunnassa 18.3.1998 18.12.1999 509
Byron ja telepaattien siirtokunta esittää uhkavaatimuksen Tähtiallianssille. Londo palaa Centaurin päämaailmaan G'Kar henkivartijanaan ja saa selville vaaran centaurien hovissa.
98 A Tragedy of Telepaths Telepaattien tragedia 25.3.1998 25.12.1999 510
Tilanne Tähtiallianssin ja telepaattien siirtokunnan välillä pahenee entisestään, kun Bester saapuu asemalle. Londo ja G'Kar löytävät vanhan ystävän centaurien hovista.
99 Phoenix Rising Nouseva Feeniks 1.4.1998 1.1.2000 512
Telepaattien, Allianssin ja Psi-joukkojen välinen pattitilanne saa verisen ja traagisen päätöksen. Garibaldi kohtaa arkkivihollisensa.
100 The Ragged Edge Vähäosaiset 8.4.1998 8.1.2000 513
Garibaldin lankeaminen alkoholismiin vaarantaa drazien kotimaailmaan suuntautuneen salaisen operaation. G'Kar saa selville, että hänestä on muodostunut kansalleen uskonnollinen johtohahmo.
101 The Corps is Mother, the Corps is Father Psykot on äiti, psykot on isä 15.4.1998 15.1.2000 514
Psi-kyttäharjoittelijakaksikko ja heidän ohjaajanaan toimiva Bester seuraavat murhanhimoista karkulaistelepaattia Marsista Babylon 5:lle.
102 Meditations on the Abyss Avoimia kysymyksiä 27.5.1998 22.1.2000 515
Lennier on rajavartijakoulutuksessa eräällä valkotähtialuksella ja suorittaa samalla salaista tehtävää Delennin ja Tähtiallianssin puolesta. Sillä aikaa drazit asettavat salakuuntelulaitteen London huoneistoon ja saavat osakseen Virin raivon.
103 Darkness Ascending Pimeys nousee 3.6.1998 29.1.2000 516
Lennier vaarantaa henkensä löytääkseen todisteen, jota tarvitaan osoittamaan centaurien olevan kuljetusaluksiin kohdistettujen hyökkäysten takana. Lise saapuu asemalle ja ottaa Garibaldin kanssa yhteen tämän pulloon tarttumisen takia.
104 And All My Dreams, Torn Asunder Särkyneet unelmat 10.6.1998 5.2.2000  517
Sheridan ja Delenn esittävät viralliset syytökset Centaurin tasavaltaa vastaan, mikä vie Centaurin ja Tähtiallianssin sodan partaalle.
105 Movements of Fire and Shadow Tulen ja varjon liikkeitä 17.6.1998 12.2.2000 518
Tähtiallianssin ja Centaurin tasavallan välisen sodan voimistuessa Sheridanin on kamppailtava radikaaleja toimenpiteitä haluavien narni- ja drazikenraalien kanssa. Lyta ja Franklin saavat selville centaurien kampanjan taustalla olevan hätkähdyttävän totuuden.
106 The Fall of Centauri Prime Centaurien lankeemus 28.10.1998 19.2.2000 519
Allianssin aseiden ja drakhien uhkausten väliin joutuneen Centaurin päämaailman kohtalo ratkeaa. Alus, jonka kyydissä Delenn ja Lennier ovat, ajelehtii hyperavaruudessa.
107 Wheel of Fire Tulipyörä 4.11.1998 26.2.2000 520
G'Kar ottaa käsittelyyn persoonallisuuskultin, joka on muodostumassa hänen ympärilleen. Delenn saa selville olevansa raskaana. Lochley auttaa Garibaldia käsittelemään alkoholiongelmiaan.
108 Objects in Motion Esineitä liikkeessä 11.11.1998 4.3.2000 521
G'Karin suunnitellessa lähtöä Babylon 5:ltä Lytan kanssa miehistö saa estettyä Garibaldiin ja Liseen kohdistuvan salamurhayrityksen vanhan liittolaisensa avulla.
109 Objects at Rest Esineitä levossa 18.11.1998 11.3.2000 522
Sheridan ja Delenn lähtevät viimein Babylon 5:ltä Tähtiallianssin uuteen päämajaan Minbarissa. Franklin puolestaan lähtee Maahan ottaakseen vastaan uuden työtehtävänsä. Garibaldi sopeutuu uuteen elämäänsä yritysmaailmassa. Lisäksi Lennier tekee hirvittävän valinnan ja joutuu kohtaamaan seuraukset.
110 Sleeping in Light Valossa lepäävät 25.11.1998 18.3.2000 523
Kaksikymmentä vuotta varjosodan päättymisen jälkeen Sheridanin elämän loppu lähestyy, ja hän päättää kerätä kaikki vanhat ystävänsä yhteen viimeisen kerran.

Televisioelokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Nimi (alkup.) Suomenkielinen nimi Alkup. esityspäivä Esityspäivä
Suomessa
1 Babylon 5: In the Beginning Babylon 5: Tie Babyloniin

[4][5]

4.1.1998 25.3.2000 [6]
Kymmenen vuotta sarjan alun tapahtumia edeltävään aikaan sijoittuva Tie Babyloniin kuvaa Maan ja Minbarin välisen sodan tapahtumia sodan alusta aina sen loppuun saakka.
2 Babylon 5: Thirdspace Babylon 5: Kolmas ulottuvuus [7][8] 19.7.1998 25.3.2000 [9]
Kun vorloneilta jäljelle jäänyt teknologia päästää valloilleen muinaisen ja ylivoimaisen muukalaisvoiman, on Babylon 5 ainoa este näiden uusien vihollisten ja kaiken elämän hävityksen välillä.
3 Babylon 5: River of Souls Babylon 5: Sielujen virta [10] 8.11.1998 26.3.2000 [11]
Arkeologi tuo Babylon 5:lle mukanaan viimeisimmän löytönsä: pallon, joka sisältää miljardi sukupuuttoon kuolleen lajin sielua. Kun sielunmetsästäjä saapuu noutamaan sieluja, ne pakenevat ja aiheuttavat tuhoa joka puolella asemaa. Lochleyn, Zackin ja Garibaldin vastuulle jää aseman pelastaminen.
4 Babylon 5: A Call to Arms Babylon 5: Aseveljet [12] 3.1.1999 1.4.2000 [13]
Varjojen liittolaiset päättävät kostaa Maalle, ja Sheridan ryhtyy toimiin maailmansa pelastamiseksi.
5 Babylon 5: The Legend of the Rangers Babylon 5: The Legend of the Rangers [14] 19.1.2002
Rajavartijoista koostuva miehistö, joka on saanut tehtäväkseen diplomaattiryhmän saattamisen, kohtaa vaarallisen uuden vihollisen, Käden.

Babylon 5: The Lost Tales[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Babylon 5: The Lost Tales (suom. Babylon 5: Kadonneet tarinat)[15] on suoraan DVD:lle julkaistu tuotanto. DVD sisältää kaksi jaksoa, joista kumpikin keskittyy yhteen sarjan hahmoon.

# Nimi (alkup.) Alkup. esityspäivä
1 Voices in the Dark 31.7.2007
Salaperäinen olento ottaa haltuunsa Babylon 5 -työläisen. Toisaalla presidentti Sheridan vastaanottaa varoituksen tulevasta Maahan kohdistuvasta hyökkäyksestä.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]