Luettelo pesäpallon Suomen-mestaruusmitalisteista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luettelo pesäpallon miesten SM-mitalisteista. Joinakin vuosina pronssimitaleja on jaettu kahdelle joukkueelle.

Vuosi Voittaja Hopeaa Pronssia
1922 Helsingin Pallonlyöjät Toijalan Suojeluskunta Kauhajoen Karhu

Ikaalisten Suojeluskunta

1923 Helsingin Pallonlyöjät Etelä-Pohjanmaan Palloveikot Lahden Suojeluskunta

Helsingin Toverit

1924 Helsingin Pallonlyöjät Pohjois-Hämeen Pallonlyöjät Lahden Suojeluskunta
1925 Lahden Suojeluskunta Tampereen Pyrintö Toijalan Vauhti

Helsingin Pallonlyöjät

1926 Helsingin Pallonlyöjät Helsingin Pallo-Toverit Tampereen Pyrintö
1927 Helsingin Pallonlyöjät Lahden Suojeluskunta Toijalan Vauhti

Haminan Suojeluskunta

1928 Viipurin Pallonlyöjät Haminan Palloilijat Riihimäen Suojeluskunta
1929 Lahden Maila-Veikot Haminan Palloilijat Helsingin Pallonlyöjät

Viipurin Pallonlyöjät

1930 Lahden Maila-Veikot Haminan Palloilijat Helsingin Pallonlyöjät
1931 Lahden Maila-Veikot Riihimäen Pallonlyöjät Helsingin Pallo-Toverit
1932 Lahden Maila-Veikot Riihimäen Pallonlyöjät Haminan Palloilijat

Helsingin Pallo-Toverit

1933 Riihimäen Pallonlyöjät Lahden Maila-Veikot Viipurin Pallonlyöjät

Helsingin Pallonlyöjät

1934 Helsingin Pallonlyöjät Kuusankosken Veto Lahden Maila-Veikot

Helsingin Pallo-Toverit

1935 Kuusankosken Veto Riihimäen Pallonlyöjät Lahden Maila-Veikot

Helsingin Pallonlyöjät

1936 Hämeenlinnan Pallokerho Kuusankosken Veto Helsingin Pallonlyöjät

Lahden Maila-Veikot

1937 Kuusankosken Veto Keravan KooPee Helsingin Pallonlyöjät

Pankakosken Tehtaan Urheilijat

1938 Helsingin Pallonlyöjät Kuusankosken Veto Kotkan Into

Helsingin Pallo-Toverit

1939 Haminan Palloilijat Toijalan Pallo-Veikot Kuusankosken Veto

Tampereen Poliisiurheilijat

1940 Kuusankosken Veto Helsingin Pallonlyöjät Vimpelin Suojeluskunta
1941 sarja jäi kesken jatkosodan syttymisen vuoksi
1942 Valtion lentokonetehdas Helsingin Pallonlyöjät Riihimäen Pallonlyöjät
1943 Haminan Palloilijat Kouvolan Pallonlyöjät Toijalan Pallo-Veikot
1944 sarja jäi kesken Neuvostoliiton hyökättyä Suomeen
1945 Toijalan Pallo-Veikot Katajanokan Haukat, Helsinki Haminan Palloilijat
1946 Toijalan Pallo-Veikot Haminan Palloilijat Vimpelin Veto
1947 Haminan Palloilijat Toijalan Pallo-Veikot Riihimäen Pallonlyöjät
1948 Haminan Palloilijat Lahden Maila-Veikot Riihimäen Pallonlyöjät
1949 Lahden Maila-Veikot Jyväskylän Kiri Tampereen Pyrintö
1950 Lahden Maila-Veikot Haminan Palloilijat Jyväskylän Kiri
1951 Lahden Maila-Veikot Helsingin Pallo-Toverit Jyväskylän Kiri
1952 Lahden Maila-Veikot Jyväskylän Kiri Vimpelin Veto
1953 Jyväskylän Kiri Lahden Maila-Veikot Haminan Palloilijat
1954 Haminan Palloilijat Jyväskylän Kiri Kouvolan Pallonlyöjät
1955 Haminan Palloilijat Kouvolan Pallonlyöjät Työväen Maila-Pojat, Helsinki
1956 Jyväskylän Kiri Työväen Maila-Pojat Nurmon Jymy
1957 Jyväskylän Kiri Työväen Maila-Pojat Ilmajoen Kisailijat
1958 Jyväskylän Kiri Ilmajoen Kisailijat Vimpelin Veto
1959 Helsingin Pallo-Toverit Vimpelin Veto Kouvolan Pallonlyöjät
1960 Vimpelin Veto Kouvolan Pallonlyöjät Ilmajoen Kisailijat
1961 Ilmajoen Kisailijat Vimpelin Veto Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat, Jyväskylä
1962 Ilmajoen Kisailijat Vimpelin Veto Työväen Maila-Pojat
1963 Sotkamon Jymy Puna-Mustat, Helsinki Vimpelin Veto
1964 Jyväskylän Kiri Puurtilan Kisa-Pojat, Varkaus Vimpelin Veto
1965 Vimpelin Veto Puurtilan Kisa-Pojat Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat
1966 Kouvolan Pallonlyöjät Vimpelin Veto Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat
1967 Kouvolan Pallonlyöjät Ulvilan Pesä-Veikot Vimpelin Veto
1968 Kouvolan Pallonlyöjät Ulvilan Pesä-Veikot Vimpelin Veto
1969 Kouvolan Pallonlyöjät Seinäjoen Maila-Jussit Kankaanpään Maila
1970 Ulvilan Pesä-Veikot Kouvolan Pallonlyöjät Haminan Palloilijat
1971 Oulun Lippo Kankaanpään Maila Puna-Mustat
1972 Oulun Lippo Kankaanpään Maila Kouvolan Pallonlyöjät
1973 Puna-Mustat Ulvilan Pesä-Veikot Imatran Pallo-Veikot
1974 Haminan Palloilijat Seinäjoen Maila-Jussit Oulun Lippo
1975 Seinäjoen Maila-Jussit Vimpelin Veto Kankaanpään Maila
1976 Kouvolan Pallonlyöjät Seinäjoen Maila-Jussit Jyväskylän Kiri
1977 Imatran Pallo-Veikot Jyväskylän Kiri Kouvolan Pallonlyöjät
1978 Imatran Pallo-Veikot Jyväskylän Kiri Hyvinkään Tahko
1979 Hyvinkään Tahko Jyväskylän Kiri Seinäjoen Maila-Jussit
1980 Hyvinkään Tahko Alajärven Ankkurit Seinäjoen Maila-Jussit
1981 Hyvinkään Tahko Jyväskylän Kiri Seinäjoen Maila-Jussit
1982 Jyväskylän Kiri Seinäjoen Maila-Jussit Hyvinkään Tahko
1983 Seinäjoen Maila-Jussit Hyvinkään Tahko Jyväskylän Kiri
1984 Jyväskylän Kiri Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat Alajärven Ankkurit
1985 Seinäjoen Maila-Jussit Jyväskylän Kiri Alajärven Ankkurit
1986 Imatran Pallo-Veikot Siilinjärven Ponnistus Jyväskylän Kiri
1987 Seinäjoen Maila-Jussit Alajärven Ankkurit Hyvinkään Tahko
1988 Alajärven Ankkurit Seinäjoen Maila-Jussit Kankaanpään Maila
1989 Alajärven Ankkurit Imatran Pallo-Veikot Hyvinkään Tahko
1990 Sotkamon Jymy Imatran Pallo-Veikot Hyvinkään Tahko
1991 Imatran Pallo-Veikot Sotkamon Jymy Seinäjoen Maila-Jussit
1992 Sotkamon Jymy Hyvinkään Tahko Alajärven Ankkurit
1993 Sotkamon Jymy Imatran Pallo-Veikot Oulun Lippo
1994 Oulun Lippo Hyvinkään Tahko Sotkamon Jymy
1995 Sotkamon Jymy Oulun Lippo Seinäjoen Maila-Jussit
1996 Sotkamon Jymy Hyvinkään Tahko Seinäjoen Maila-Jussit
1997 Sotkamon Jymy Kiteen Pallo -90 Seinäjoen Maila-Jussit
1998 Oulun Lippo Kaisaniemen Tiikerit, Helsinki Kiteen Pallo -90
1999 Kiteen Pallo -90 Hyvinkään Tahko Jyväskylän Kiri
2000 Kiteen Pallo -90 Sotkamon Jymy Oulun Lippo
2001 Sotkamon Jymy Kiteen Pallo -90 Pattijoen Urheilijat
2002 Sotkamon Jymy Pattijoen Urheilijat Hyvinkään Tahko
2003 Sotkamon Jymy Kinnarin Pesis, Järvenpää Koskenkorvan Urheilijat, Ilmajoki
2004 Sotkamon Jymy Kiteen Pallo -90 Seinäjoen Maila-Jussit
2005 Kiteen Pallo -90 Nurmon Jymy Sotkamon Jymy
2006 Sotkamon Jymy Pattijoen Urheilijat, Raahe Puijon Pesis, Kuopio
2007 Hyvinkään Tahko Sotkamon Jymy Koskenkorvan Urheilijat
2008 Pattijoen Urheilijat Sotkamon Jymy Nurmon Jymy
2009 Sotkamon Jymy Kouvolan Pallonlyöjät Vimpelin Veto
2010 Vimpelin Veto Kouvolan Pallonlyöjät Sotkamon Jymy
2011 Sotkamon Jymy Vimpelin Veto Pattijoen Urheilijat
2012 Sotkamon Jymy Vimpelin Veto Pattijoen Urheilijat
2013 Sotkamon Jymy Vimpelin Veto Joensuun Maila

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Voittaja Hopeaa Pronssia
1931 Lahden Maila-Veikot Viipurin Pallonlyöjät Helsingin Pallonlyöjät

Sortavalan Palloilijat

1932 Helsingin Pallonlyöjät Haminan Palloilijat Viipurin Pallonlyöjät

Lahden Maila-Veikot

1933 Tampereen Pyrintö Lahden Maila-Veikot Helsingin Pallonlyöjät

Viipurin Pallonlyöjät

1934 Viipurin Pallonlyöjät Tampereen Pyrintö Haminan Palloilijat

Keravan KooPee

1935 Tampereen Pyrintö Pieksämäen Palloilijat Viipurin Pallonlyöjät

Katajanokan Haukat

1936 Tampereen Pyrintö Pieksämäen Palloilijat Viipurin Pallonlyöjät

Katajanokan Haukat

1937 Tampereen Pyrintö Viipurin Pallonlyöjät Jyväskylän Kiri

Katajanokan Haukat

1938 Katajanokan Haukat Pieksämäen Palloilijat Lahden Maila-Veikot
1939 Katajanokan Haukat Haminan Palloilijat
1940 Katajanokan Haukat Warkauden Urheilijat
1941 ei pelattu
1942 ei pelattu
1943 ei pelattu
1944 ei pelattu
1945 ei pelattu
1946 Katajanokan Haukat Warkauden Urheilijat
1947 Vimpelin Veto Pieksämäen Palloilijat Tampereen Pyrintö

Lahden Koripalloilijat

1948 Vimpelin Veto Lahden Koripalloilijat Porin Pallo-Veikot
1949 Lahden Koripalloilijat Vimpelin Veto Tornion Pyry

Porin Pallo-Veikot

1950 Helsingin Pallo-Toverit Tainionkosken Urheilijat Jyväskylän Kiri

Porin Pallo-Veikot

1951 Helsingin Pallo-Toverit Kelta-Mustat, Kuopio Loimaan Palloilijat

Haminan Palloilijat

1952 Helsingin Pallo-Toverit Kelta-Mustat Loimaan Palloilijat

Vimpelin Veto

1953 Helsingin Pallo-Toverit Kelta-Mustat Loimaan Palloilijat

Vimpelin Veto

1954 Helsingin Pallo-Toverit Kelta-Mustat Vaasan Maila

Porin Pallo-Veikot

1955 Kelta-Mustat Helsingin Pallo-Toverit Vaasan Maila
1956 Helsingin Pallo-Toverit Kelta-Mustat Jyväskylän Kiri
1957 Jyväskylän Kiri Helsingin Pallo-Toverit Helsingin Veto
1958 Helsingin Pallo-Toverit Jyväskylän Kiri Loimaan Palloilijat
1959 Helsingin Pallo-Toverit Loimaan Palloilijat Jyväskylän Kiri
1960 Työväen Mailapojat, Helsinki Helsingin Pallo-Toverit Loimaan Palloilijat
1961 Työväen Mailapojat Helsingin Pallo-Toverit Kelta-Mustat
1962 Työväen Mailapojat Helsingin Pallo-Toverit Kelta-Mustat
1963 Helsingin Pallo-Toverit Työväen Mailapojat Puna-Mustat
1964 Helsingin Pallo-Toverit Oulun Lippo Puna-Mustat
1965 Helsingin Pallo-Toverit Työväen Mailapojat Puna-Mustat
1966 Helsingin Pallo-Toverit Puna-Mustat Jyväskylän Kiri
1967 Työväen Mailapojat Puna-Mustat Helsingin Pallo-Toverit
1968 Työväen Mailapojat Puna-Mustat Oulun Lippo
1969 Työväen Mailapojat Puna-Mustat Oulun Lippo
1970 Puna-Mustat, Helsinki Kauhajoen Karhu Työväen Mailapojat
1971 Työväen Mailapojat Puna-Mustat Kauhajoen Karhu
1972 Puna-Mustat Työväen Mailapojat Kauhajoen Karhu
1973 Työväen Mailapojat Puna-Mustat Lapuan Virkiä
1974 Puna-Mustat Työväen Mailapojat Hyvinkään Tahko
1975 Puna-Mustat Hyvinkään Tahko Seinäjoen Maila-Jussit
1976 Puna-Mustat Seinäjoen Maila-Jussit Vetelin Urheilijat
1977 Seinäjoen Maila-Jussit Lapuan Virkiä Puna-Mustat
1978 Lapuan Virkiä Seinäjoen Maila-Jussit Hyvinkään Tahko
1979 Hyvinkään Tahko Seinäjoen Maila-Jussit Ulvilan Pesä-Veikot
1980 Riihimäen Pallonlyöjät Ulvilan Pesä-Veikot Jyväskylän Kiri
1981 Riihimäen Pallonlyöjät Lapuan Virkiä Lännen Pallo
1982 Lännen Pallo, Turku Roihuvuoren Roihu Hyvinkään Tahko
1983 Hyvinkään Tahko Lapuan Virkiä Mansen Pesäpallo
1984 Mansen Pesäpallo, Tampere Ikaalisten Tarmo Hyvinkään Tahko
1985 Ikaalisten Tarmo Roihuvuoren Roihu Mansen Pesäpallo
1986 Ikaalisten Tarmo Roihuvuoren Roihu Lapuan Virkiä
1987 Ikaalisten Tarmo Viinijärven Urheilijat Vähänkyrön Viesti
1988 Lapuan Virkiä Roihuvuoren Roihu Viinijärven Urheilijat
1989 Jyväskylän Kiri Viinijärven Urheilijat Ikaalisten Tarmo
1990 Viinijärven Urheilijat Lapuan Virkiä Ikaalisten Tarmo
1991 Ikaalisten Tarmo Viinijärven Urheilijat Lapuan Virkiä
1992 Lapuan Virkiä Vihdin Pallo Viinijärven Urheilijat
1993 Lapuan Virkiä Siilinjärven Pesis Oulun Lippo
1994 Oulun Lippo Siilinjärven Pesis Vihdin Pallo
1995 Oulun Lippo Siilinjärven Pesis Jyväskylän Kiri
1996 Jyväskylän Kiri Oulun Lippo Viinijärven Urheilijat
1997 Jyväskylän Kiri Lapuan Virkiä Oulun Lippo
1998 Vihdin Pallo Oulun Lippo Jyväskylän Kiri
1999 Siilinjärven Pesis Oulun Lippo Vihdin Pallo
2000 Pattijoen Urheilijat Oulun Lippo Peräseinäjoen Toive
2001 Lapuan Virkiä Jyväskylän Kirittäret Porin Pesäkarhut
2002 Porin Pesäkarhut Jyväskylän Kirittäret Lapuan Virkiä
2003 Jyväskylän Kirittäret Tyrnävän Tempaus Peräseinäjoen Toive
2004 Lapuan Virkiä Jyväskylän Kirittäret Porin Pesäkarhut
2005 Jyväskylän Kirittäret Porin Pesäkarhut Lapuan Virkiä
2006 Jyväskylän Kirittäret Lappeenrannan Pesä Ysit Porin Pesäkarhut
2007 Jyväskylän Kirittäret PeTo-Jussit, Seinäjoki Lappeenrannan Pesä Ysit
2008 Jyväskylän Kirittäret Porin Pesäkarhut Lapuan Virkiä
2009 Jyväskylän Kirittäret Lapuan Virkiä Porin Pesäkarhut
2010 Jyväskylän Kirittäret Porin Pesäkarhut Lapuan Virkiä
2011 Lapuan Virkiä Jyväskylän Kirittäret Porin Pesäkarhut
2012 Lapuan Virkiä Jyväskylän Kirittäret Porin Pesäkarhut
2013 Lapuan Virkiä Porin Pesäkarhut Jyväskylän Kirittäret

Vuosina 1949-54 PEVAn Mestaruusotteluna pidettiin PPL:n ja TUL:n mestareiden välistä ottelua[1]. Näissä saavutettiin seuraavanlaiset tulokset:

  • 1949 Lahden Koripalloilijat - Munsaaren Saarenpojat 28-4
  • 1950 Pallo-Toverit - Helsingin Veto 24-10
  • 1951 Pallo-Toverit - Helsingin Veto 18-5
  • 1952 Pallo-Toverit - Helsingin Veto 29-8
  • 1953 Pallo-Toverit - Helsingin Veto 28-0
  • 1954 Pallo-Toverit - Helsingin Veto 23-7

Työväen Urheiluliiton mestarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1947 Munsaaren Saarenpojat
  • 1948 Munsaaren Saarenpojat
  • 1949 Munsaaren Saarenpojat
  • 1950 Helsingin Veto
  • 1951 Helsingin Veto
  • 1952 Helsingin Veto
  • 1953 Helsingin Veto
  • 1954 Helsingin Veto
  • 1955 Lopen Urheilijat
  • 1956 ei pelattu
  • 1957 Lopen Urheilijat
  • 1958 ei pelattu
  • 1959 Ääänekosken Huima
  • 1960 Lopen Urheilijat
  • 1961 Äänekosken Huima
  • 1962 Lopen Urheilijat
  • 1963 Jyväskylän Nousu
  • 1964 Jyväskylän Lohi
  • 1965 Jyväskylän Veikot
  • 1966 Jyväskylän Lohi
  • 1967 Jyväskylän Lohi
  • 1968–1969 ei pelattu
  • 1970 Jyväskylän Lohi
  • 1971 Jyväskylän Lohi
  • 1972 Turun Kilpa-Veikot
  • 1973-1975 ei pelattu
  • 1976 Turengin Sarastus
  • 1977 Humppilan Veikot
  • 1978 Jokioisten Koetus
  • 1979 Jokioisten Koetus
  • 1980 Humppilan Veikot
  • 1981 Jokelan Kisa
  • 1982 Jokioisten Koetus
  • 1983 Kuusankosken Puhti
  • 1984 Kuusankosken Puhti
  • 1985 Kuusankosken Puhti
  • 1986 Kuusankosken Puhti
  • 1987 Kuusankosken Puhti
  • 1988 Kuusankosken Puhti
  • 1989 Kuusankosken Puhti
  • 1990 Kuusankosken Puhti
  • 1991 Kuusankosken Puhti
  • 1992 Kuusankosken Puhti

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]