Luettelo Slovakian kaupungeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Slovakiassa sijaitsevista kaupungeista.

Slovakiaksi Saksaksi Unkariksi Asukasluku Merkinnät
Bratislava* Preßburg/Pressburg Pozsony 426 091 *Pääkaupunki. Uudelleen nimetty 1919
Košice Kaschau Kassa 234 596
Prešov Eperies / Preschau Eperjes 91 650
Žilina Sillein Zsolna 85 477 (kaupunki: 108 114) (metro: n. 160 000)
Nitra Neutra Nyitra 84 800
Banská Bystrica Neusohl Besztercebánya 80 730
Trnava Tyrnau Nagyszombat 68 466
Martin (Turz-) St. Martin Turócszentmárton 59 014 (kaupunki: 76 550) (metro: n. 105 000)
Trenčín Trentschin Trencsén 56 760
Poprad Deutschendorf Poprád 55 042
Prievidza Priwitz Privigye 51 201
Zvolen Altsohl Zólyom 43 006
Považská Bystrica Waagbistritz Vágbeszterce 41 989
Nové Zámky Neuhäus[e]l Érsekújvár 41 140
Michalovce Großmichel Nagymihály 39 866
Spišská Nová Ves (Zipser) Neudorf / Neuendorf Igló 38 357
Komárno Komorn Komárom 36 279
Levice Lewenz Léva 35 980
Humenné Homenau Homonna 34 916
Bardejov Bartfeld Bártfa 33 356
Liptovský Mikuláš Liptau - St. Nikolaus Liptószentmiklós 32 786
Ružomberok Rosenberg Rózsahegy 29 908
Pieštany Pistyan/Püschtin Pöstyén 29 660
Topolcany Topoltschan Nagytapolcsány 28 685
Lucenec Lizenz Losonc 27 790
Cadca Tschadsa Csaca 25 852
Dubnica nad Váhom Dubnitz an der Waag Máriatölgyes 25 427
Rimavská Sobota Großsteffelsdorf Rimaszombat 24 375
Partizánske* - Simony 24 340 *uudelleenperustettu useista kylistä vuonna 1938. Uudelleen nimetty 1949.
Šala Schelle Vágsellye 24 256
Dunajská Streda Niedermarkt Dunaszerdahely 23 467
Trebišov Trebischau Tőketerebes 23 288
Vranov nad Toplou Frö(h)nel/Vronau an der Töpl Varannó 23 014
Hlohovec Freistadtl/Freistadt an der Waag Galgóc 22 801
Brezno Bries an der Gran Breznóbánya 22 221
Snina - Szinna 21 247
Pezinok Bösing Bazin 21 405
Senica Senitz Szenice 20 782
Nové Mesto nad Váhom Neustadt an der Waag/Neustadtl Vágújhely 20 607
Bánovce nad Bebravou Banowitz Bán 20 574
Dolný Kubín Unterkubin Alsókubin 19 775
Žiar nad Hronom* Heiligenkreuz Garamszentkereszt 19 768 *uudelleen nimetty 1955
Rožnava Rosenau Rozsnyó 19 092
Púchov Puchau Puhó 18 601
Malacky Malatzka Malacka 17 785
Handlová Krickerhau/Krickerhäu/Kreckerhaj Nyitrabánya 17 717
Sered - Szered 17 191
Kežmarok Kesmark/Käsmark Késmárk 17 105
Kysucké Nové Mesto Kis(s)utz-Neustadtl Kiszucaújhely 16 432
Stará Lubovna Altlublau Ólubló 16 422
Galanta Gallandau Galánta 15 813
Senec Wartberg Szenc 15 542
Detva - Gyetva Dettva 14 973
Skalica Skalitz Szakolca 14 934
Levoča Leutschau Lőcse 14 731
Velký Krtíš - Nagykürtös 13 773
Zlaté Moravce Goldmorawitz Aranyosmarót 13 345
Revúca Groß-Rauschenbach Nagyrőce 12 961
Myjava Miawa Miava 12 729
Šamorín Sommerein Somorja 12 546
Sabinov Zeben Kisszeben 12 424
Svidník Oberswidnik Felsővízköz 12 237
Nová Dubnica - Újtölgyes 11 958
Bytca Großbitsch Nagybiccse 11 595
Holíc Weißkirchen/Holitsch Holics 11 581
Štúrovo* Parkan Párkány 11 041 *uudeelleen nimetty 1948
Stropkov - Sztropkó 10 851
Banská Štiavnica Schemnitz Selmecbánya 10 814
Kolárovo* - Gúta 10 755 *uudelleen nimetty 1948
Šurany Schuran Surány 10 460
Filakovo Fülleck Fülek 10 395
Stará Turá - Ótura 9 941
Moldava nad Bodvou Moldau (an der Bodwa) Szepsi 9 916
Velké Kapušany - Nagykapos 9 553
Vráble - Verebély 9 411
Tvrdošín - Turdossin 9 402
Velký Meder - Nagymegyer 8 881
Krompachy Krompach Korompa 8 846
Modra Modern Modor 8 715
Stupava Stampfen Stomfa 8 593
Námestovo - Námesztó 8 096
Hkaupunkiovo* Altdala Ógyalla 8 069 *uudelleen nimetty vuonna 1948
Hrinová Hrinau Herencsvölgy 8 027
Tornala* - Tornalja 7 987 *1948-1990 nimellä Šafárikovo
Šahy Eipelschlag Ipolyság 7 943
Královský Chlmec - Királyhelmec 7 910
Secovce - Gálszécs 7 882
Krupina Karpfen Korpona 7 835
Liptovský Hrádok Neuhäusel in der Liptau Liptóújvár 7 778
Turzovka - Turzófalva 7 756
Trstená - Trsztena 7 530
Svit - Szvit 7 513
Želiezovce Zelis Zselíz 7 495
Hnúšta - Nyustya 7 460
Nová Bana Königsberg an der Gran Újbánya 7 420
Vrútky Ruttek Ruttka 7 268
Krásno nad Kysucou Crassna Krasznó 7 042
Turcianske Teplice Bad Stuben Stubnyafürdő 6 964
Medzilaborce - Mezőlaborc 6 616
Žarnovica Scharnowitz Zsarnóca 6 416
Lipany Siebenlinden Héthárs 6 395
Vrbové Werbau Verbó 6 279
Sobrance - Szobránc 6 268
Spišská Belá Zipser Bela Szepesbéla 6 260
Nemšová - Nemsó 6 228
Gelnica Göllnitz Gölnicbánya 6 168
Rajec Rajetz Rajec 6 102
Poltár ? Poltár 5 835
Sládkovicovo* (Klein- + Groß)Diosek Diószeg 5 670 *uudelleen nimetty 1948
Kremnica Kremnitz Körmöcbánya 5 597
Brezová pod Bradlom Birkenhain Berezó 5 452
Ilava Illau Illava 5 443
Gbely Egbell Egbell 5 130
Dobšiná Dobschau Dobsina 5 112
Šaštín-Stráže* Sassin/Ews Sasvár/? 5 055 *muodostettu Šaštínin ja Stráže nad Myjavoun kylistä vuonna 1960, 1960-1971 nimellä Šaštínske Stráže
Bojnice Weinitz Bajmóc 5 007
Svätý Jur St.Georgen Szentgyörgy 4 929
Sliac - Szliács 4 813
Vysoké Tatry* Hohe Tatra Magastátra 4 718 *uudelleen perustettu kaupunki
Strážske - Őrmező 4 551
Velký Šariš Großscharosch Nagysáros 4 468
Nováky - Nyitranovák 4 384
Trencianske Teplice Trentschinteplitz Trencsénteplic 4 281
Cierna nad Tisou - Tiszacsernyő 4 231
Giraltovce - Girált 4 188
Tlmace - Garamtolmács 4 107
Leopoldov Leopoldstadt Újvároska 4 099
Tisovec Theißholz tai Theisscholz Tiszolc 4 083
Spišské Podhradie Kirchdrauf Szepesváralja 3 852
Medzev Metzenseifen Mecenzéf 3 806
Hanušovce nad Toplou - Tapolyhanusfalva 3 692
Spišské Vlachy Wallendorf Szepesolaszi 3 622
Podolínec Pudlein Podolin 3 217
Jelšava Eltsch Jolsva 3 150
Rajecké Teplice Bad Rajetz Rajecfürdő 2 950
Spišská Stará Ves Altendorf Szepesófalu 2 333
Dudince - Gyűgy 1 519
Modrý Kamen Blauenstein Kékkő 1 484