Luettelo New Yorkin metron linjoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

New Yorkin metro on metrojärjestelmä New Yorkissa, Yhdysvalloissa. Asemia on yhteensä 468, joista maanalaisia on 277.lähde? Pituutta koko rataverkolla on yhteenlaskettuna 1 355 kilometriä, mistä 40 % on maan pinnalla. New Yorkin metro on yksi harvoista ympärivuorokautisesti toimivista metrojärjestelmistä.

New Yorkin metroa hoitaa New York City Transit Authority (NYCTA), joka on Metropolitan Transportation Authority of the State of New York'n (MTA) tytäryhtiö

Linjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IRT[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linja Päätepysäkki pohjoisessa Päätepysäkki Etelässä
NYCS-bull-trans-1.svg Van Cortlandt Park – 242nd Street South Ferry
NYCS-bull-trans-2.svg Wakefield – 241st Street Flatbush Avenue tai New Lots Avenue
NYCS-bull-trans-3.svg 148th Street New Lots Avenue tai 42nd Street
NYCS-bull-trans-4.svg Woodlawn Utica Avenue tai New Lots Avenue
NYCS-bull-trans-5.svg Dyre Avenue tai Nereid Avenue (ruuhka-aikoina) East 180th Street (yöllä) tai Bowling Green (iltaisin ja viikonloppuisin) tai Flatbush Avenue (ruuhka-ajat ja arkipäivät)
NYCS-bull-trans-6.svg NYCS-bull-trans-6d.svg Pelham Bay Park tai Parkchester Brooklyn Bridge-City Hall
NYCS-bull-trans-7.svg NYCS-bull-trans-7d.svg Flushing – Main Street Times Square-42nd Street
NYCS-bull-trans-S.svg
  • 42nd Street Shuttle
Times Square-42nd Street Grand Central-42nd Street

BMT/IND[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linja Päätepysäkki pohjoisessa Päätepysäkki Etelässä
NYCS-bull-trans-A.svg Inwood – 207th Street Lefferts Boulevard, Far Rockaway, tai Rockaway Park (vain ruuhka-aikoina)
NYCS-bull-trans-B.svg Bedford Park Boulevard (Ruuhka-aikoina) tai 145th Street Brighton Beach
NYCS-bull-trans-C.svg 168th Street Euclid Avenue
NYCS-bull-trans-D.svg Norwood – 205th Street Coney Island – Stillwell Avenue
NYCS-bull-trans-E.svg Jamaica Center – Parsons tai Archer or Jamaica – 179th Street (Vain ruuhka-aikoina) World Trade Center
NYCS-bull-trans-F.svg Jamaica – 179th Street Coney Island – Stillwell Avenue
NYCS-bull-trans-G.svg Court Square Church Avenue
NYCS-bull-trans-J.svg NYCS-bull-trans-Z.svg Jamaica Center – Parsons/Archer Broad Street tai Chambers Street (viikonloppuisin)
NYCS-bull-trans-L.svg Eighth Avenue Rockaway Parkway
NYCS-bull-trans-M.svg Forest Hills – 71st Avenue tai Myrtle Avenue (Myöhään illalla ja viikonloppuisin) Middle Village – Metropolitan Avenue
NYCS-bull-trans-N.svg Astoria – Ditmars Boulevard Coney Island – Stillwell Avenue
NYCS-bull-trans-Q.svg Ditmars Boulevard (arkipäivisin) tai 57th Street (Myöhään illalla ja viikonloppuisin) Coney Island
NYCS-bull-trans-R.svg 71st Avenue tai 36th Street (myöhään illalla) Bay Ridge – 95th Street
NYCS-bull-trans-S.svg
  • Franklin Avenue Shuttle
Franklin Avenue Prospect Park
NYCS-bull-trans-S.svg
  • Rockaway Park Shuttle
Broad Channel Rockaway Park – Beach 116th Street

Suunnitellut linjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linja Päätepysäkki pohjoisessa Päätepysäkki Etelässä
NYCS-bull-trans-T.svg
  • Second Avenue Local
125th Street Hanover Square