Loncin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Loncin Motor Co. Ltd
Yritysmuoto Pörssiyhtiö
Perustettu 1993 [1].
Perustaja Jianhua Tu
Toimitusjohtaja Jianhua Tu
Kotipaikka Chongqing, Kiina
Toiminta-alue maailmanlaajuinen
Toimiala moottorien ja ajoneuvojen valmistus
Tuotteet moottorit, aggregaatit, mönkijät, moottoripyörät, moottorien osat, skootterit
Liikevaihto 12,26 miljardia yuania (2022)[2]
Henkilöstö 30 000 (2021) [3]
Kotisivu www.loncinidustries.com

Loncin Motor Co Ltd (kiin.: 隆鑫; pinyin: Lóngxīn) on kiinalainen yritys, joka valmistaa ajoneuvoja, ajoneuvojen moottoreita sekä yleismoottoreita koneisiin. Yritys on listattu Shanghain pörssiin vuonna 2012. Konsernissa on kokonaisuudessaan noin 30 000 työntekijää. Loncinin tuotteita myydään yli 100 maassa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Loncin yrityksenä on perustettu vuonna 1983 ja se aloitti metalliosien valmistuksella ajoneuvoteollisuudelle. Vuonna 1993 yritys aloitti valmistamaan kokonaisia moottoreja ja vaihtoi samalla nimensä Loncin Motor Co Ltd:ksi. Vuonna 1999 alkoi kokonaisten ajoneuvojen valmistus.

2005 Loncin aloitti yhteystyön BMW:n moottoripyöräosaston BMW Motorradin kanssa aloittaen osavalmistuksesta ja siirtyen myös kokonaisten BMW moottorien valmistamiseen. Vuonna 2018 Loncin lanseerasi uuden Voge-moottoripyörämerkin,[4] jonka alla kaikki Loncin moottoripyörät ja skootterit nykyisin myydään. Italialainen moottoripyörämerkki MV Agusta tekee myös yhteystyötä Loncinin kanssa kehittäen yhteisiä moottoreita ja malleja.[5][6][7]

Loncin Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Loncinin ensimmäinen tuleminen Suomeen tapahtui vuonna 2003, kun Modularbox aloitti Loncin-merkkisten mönkijöiden maahantuonnin. Mönkijät myytiin tällöin Rally USA -tuotemerkin alla[8].

Sittemmin Loncinin moottoreista on tullut yleinen työlaitteiden apumoottori Suomessa. Moottoreja käytetään laajalti muun muassa ruohonleikkureissa, mopoissa, lumilingoissa, hakettimissa sekä muissa pienkoneissa. Loncin pienkonemoottoreilla ei ole keskistettyä maahantuojaa Suomessa. Nykyisin Loncinin mönkijöitä myydään Suomessa omalla merkillä. Mönkijöiden maahantuojana toimii edelleen Modularbox Oy Espoossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]