Lightning to the Nations

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lightning to the Nations
Diamond Head
Studioalbumin Lightning to the Nations kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Julkaistu 3. lokakuuta1980
 Tuottaja(t) Reg Fellows
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 41.37
 Levy-yhtiö Happy Face
Diamond Headin muut julkaisut

Lightning to the Nations
1980
Borrowed Time
1982

Lightning to the Nations on Diamond Headin vuonna 1980 julkaisema studioalbumi. Lightning to the Nations on alun perin nimetön, ja sitä kutsutaan myös White Albumiksi. Albumi on tunnettu heavy metal-bändien piirissä erittäin hyvin, esimerkiksi Metallica on tehnyt cover-versiot kappaleista The Prince, Sucking My Love, Am I Evil?, It's Electric ja Helpless. Levy julkaistiin Independentin nimissä, ja levy on nauhoitettu Old Smithy Recording Studiossa, Worcesterissä, Englannissa.

Am I Evil?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Am I Evil? on levyn ehkäpä tunnetuin kappale, ja sitä pidetään todellisena mestariteoksena koko NWOBHM-genressä. Se on suosittu myös yhtyeen fanien keskuudessa, ja se on kenties yhtyeen tunnetuin kappale. Kappale kertoo lapsesta, jonka äiti on poltettu elävältä noitavainojen takia. Kun hän kasvaa aikuiseksi, hän päättää kostaa äitinsä kuoleman, ja lähtee kostamaan hänet tappaneille ihmisille.

Kappale on melko monimutkainen ja se jakautuu neljään osaan: hidas ja painostava, monumentaalinen intro on Gustav Holstin innoittama, joka jatkuu Brian Tatlerin tapping-tekniikalla soittamaan sooloon. Tämän jälkeen kappale jatkuu normaaleilla heavy metal -riffeillä ja päättyy niin ikään kitarasoolo-osuuksilla.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lighting to the Nations – 4.15
  2. The Prince – 6.27
  3. Sucking My Love – 9.35
  4. Am I Evil? – 7.39
  5. Sweet and Innocent – 3.13
  6. It's Electric – 3.57
  7. Helpless – 6.51

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]